Délmagyar logó

2018. 10. 15. hétfő - Teréz 8°C | 22°C Még több cikk.

Parádé! A MOL-PICK Szeged a német bajnokot is legyőzte a BL-ben!

Nagy skalpot gyűjtött be a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája B csoportjának 5. fordulójában. Marin Sego világklasszis teljesítményével 30-28-ra legyőzték a 2014-es BL-győztes német Flensburgot! Ezzel öt meccs után továbbra is veretlen a Szeged.
MOL-PICK Szeged - SG Flensburg-Handewitt 30-28 (15-14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok). 
MOL-PICK Szeged: Sego 1 - Sostaric 6, Maqueda 4, Canellas 1, Bánhidi 4, Zsitnyikov 1, Källman 2. Csere: Blazevic 1, Bodó 1, Bombac 4, Sigurmannsson 3/2, Gaber, Balogh 2, Kaspárek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Flensburg: Buric - Svan 1, Glandorf 5, Karlsson, Hald 1, Gottfridsson 2, Wanne 3/1. Csere: Bergerud (kapus), Jeppsson 1, Golla 1, Jöndal 2, Röd 5, Johannessen 3, Zachariassen 4. Vezetőedző: Maik Machulla.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/1
Kiállítás: 4, ill 4 perc.
 
Legyőzte a német bajnokot is a MOL-PICK Szeged - GALÉRIANYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Flensburgnak, mert jól játszottak ma este. Nehéz ellenük előnyt szerezni, mert mindig felzárkóznak. Az egész mérkőzésen kiválóan kézilabdáztunk. Az első félidő végén gyengébbek voltunk, rossz döntéseket hoztunk és nem támadtunk jól, így visszajött a meccsbe a Flensburg. Problémái voltak a vendégeknek a védekezésünkkel, csak a hibáinkból tudtak felzárkózni. A mérkőzés kulcsa a második játékrész eleje volt, amikor nagyobb előnyt építettünk fel. Gratulálok a szurkolóknak, ők is élvezték a meccset.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nagyon jó érzés vezetni a csapatot a szurkolók előtt egy ilyen győzelem után. Jól működött a védekezésünk, nagyon fontos két pontot szereztünk.

Maik Machulla, a Flensburg vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a két ponthoz. Támadásban és védekezésben is jók voltak a hazaiak. Próbáltunk reagálni a meccsen belül a szituációkra, de nem sikerült teljesen. Büszke vagyok fiatal csapatomra, a szegedi szurkolók nagy nyomást tettek a vállunkra. Nem örülök a vereségnek, innentől viszont a szerdai kupamérkőzésünkre készülünk.

Simon Hald, a Flensburg játékosa: - Nagyon jó élmény volt itt játszani, csodálatos hangulatot teremtettek a szurkolók. Védekezésben túl sokat hibáztunk, így vereséget szenvedtünk.

VÉGE

60. perc: negyvenhat másodperc van még a meccsből, amikor időt kérnek a szegediek. Okosan sáfárkodik az idővel a PICK, Bánhidi talál be végül ziccerből, 30-27. Jön még egy német gól, de már mindegy, nyer a Szeged 30-28-ra!

59. perc: betalálnak a németek, 29-26. Bánhidi elesik, nem fújnak semmit. Glandorf, 29-27.

58. perc: Jeppsson ellépi, Bombac belép támadásban. Glandorf zárkóztatja a vendégeket, 28-25. Zsitnyikov káprázatos passza után Bánhidi talál be, 29-25.

57. perc: Bombac a keresztlécre.

56. perc: Bombac oldja meg egyedül, 28-24. Kínai figurára játszana a Flensburg, de nem jó a labda Glandorfnak.

55. perc: Bombac megy bele Glandorfba, pedig üres volt a szél, passzolhatott volna Källmannak. Zachariassen tarthatatlan most, 27-24. Időt kér a Szeged, ma másodszor. Maqueda Bergerud ölébe. Kallman labdát szerez!

54. perc: Bánhidi nem tudja összeszedni a labdát, rohannak a németek, Zachariassen, 27-23.

53. perc: Sego és a kapufa közösen hárítja Jepsson átlövését.

52. perc: Zachariassen beállóból, 27-22. Kaspáreket blokkolják.

51. perc: Johannessen lővését üti ki ismét Sego! Parádés! Zsitnyikov labdája a blokkról hullik Bergerud ölébe. Maquedát állítják ki a játékvezetők.

50. perc: Canellas megszerzi, Sostaric belövi a labdát, 27-21.

49. perc: Jöndal bepörgeti, 25-21. Sigurmannsson már majdnem a jobbszélről, 26-21.

48. perc: Bombac zár szabálytalanul.

47. perc: Johannessen tartja a lelket a vendégekben, 25-20. Földön csúsznak a szegediek a labdáért, végül Maqueda szerzi meg!

46. perc: Bánhidi ziccer parádés Zsitnyikov-passz után, Buric véd, marad nálunk a labda. Bombac harmadszor, kezd magára találni, 25-19.

45. perc: Bombac is betalál, 24-18. Johannessen hűti le a kedélyeket, 24-19.

44. perc: Johannessen tüzel, Sego!!!

43. perc: Maqueda lő nagy gólt átlövésből, 22-18. Sego! Elképesztó formában! Maqueda eladja, majd visszaszerzi a labdát, passzol a szélről, Sostaric cunderezik, 23-18.

42. perc: Röd kínaiból, 21-18.

41. perc: passzívan támadnak a vendégek, Bombac majdnem labdát szerez, végül Röd lövi ki a hosszú alsót, 20-17. Zsitnyikov pörgeti el a labdát a kapus feje mellett, 21-17.

40. perc:  Zsitnyikov a védők között, hetes. Sigurmannsson Buric támaszkodó lábát találja el. Időt kér a Flensburg.

39. perc: Röd megy ziccerben a kapunkra, Sego kirúgja!

38. perc: Bánhidire játszik Bombac és Maqueda, jól teszik, 20-16.

37. perc: Röd, 18-15. Maqueda veri meg lábbal a védőket, 19-15. Jeppsson válaszol, 19-16.

36. perc: megint Gottfridsson, mellé, Sego lő üres kapura, persze, hogy gól! Élteti a közönség, "Marin Sego! Marin" 18-14.

35. perc: Gottfridssot blokkoljuk, Källman rohan a labdával, 17-14.

34. perc: Johannessen szabálytalan, kiállítják. Bánhidi harcol ki büntetőt. Sigurmannsson a balfelsőbe, 16-14.

33. perc: Golla marad üresen beállóban, tiszta ziccer, de Sego kirúgja! Ismét a horvát kapus, támadhatunk!

32. perc: Bombac talpról váratlanul, Buric vállal véd.

31. perc: a Flensburg kezdi a második játékrészt, rossz passz a beállónak.
 
Galéria képFÉLIDŐ

30. perc: Bodó mellé, Golla rohan, 14-14. Balogh a blokk fölött, 15-14. Sego-bravúr, így előnnyel megy az öltözőbe a Szeged.

29. perc: kiválóan véd a bendégek kapusa, megint hárít egy szegedi lövést. Röd forgatja be Bodót, 14-13.

28. perc: Bodó lövését a kapufára üti Buric, Wanne villámgyors, 14-12.

27. perc: három perc és harminckilenc másodperc van a szünetig, időt kér Pastor. Balogh Zsoltra nem figyelnek a szegedi védők, majd Johannessen válaszol gyorsan, 14-11.

26. perc: kivédekezi az emberhátrányt a Szeged, Svan kapott magas labdát a szélen. 

25. perc: Svan a szélről, 13-10. Maqueda lő fölé.

24. perc: támad a Szeged, de Balogh kap két percet...

23. perc: Bombac egy testcsel után, 13-8. Röd töri meg a német gólcsendet, 13-9.

22. perc: Sego mattolja Wannét ismét!

21. perc: Maqueda elüti a labdát, Bombac indítja Källmant, aki az üres kapuba lövi azt, 12-8.

20. perc: Bombac zár Bodónak, ez már érvényes találat, 10-8. Jeppsson fölé pattint. Maqueda előtt nyílik szét a fal, észreveszi, gól, 11-8.

19. perc: Bodó góljába belefújnak, jön a Flensburg. Gottfridsson talpról, 9-8.

18. perc: Wanne-ziccer a balszélről, Sego kirúgja! Marad a labda a vendégeknél, Glandorf becselezi magát, 9-7.

17. perc: Glandorf talál be véleményes körülmények között, 8-6. Bánhidi harcol ki hétméterest. Sigurmannsson bepattintja, 9-6.

16. perc: Jeppsson lövését tenyereli oldalra Sego, időt kérnek a vendégek.

15. perc: Bodót blokkolják, Maqueda a kapus kezével együtt talál be, 8-5.

14. perc: Jeppsson a kapufára távolról, Blazevic és Sostaric indul, előbbi kapja a labdát, 7-5. Labdát szerzünk, Källman rohan, véd Buric.

13. perc: Bodó lő mellé.

12. perc: Bánhidi szabálytalan, büntetőhöz jutnak a németek. Wanne, 6-5.

11. perc: Maqueda lövése a blokkról megy ki. Zsitnyikov közbelövése, Buric ezt is kiüti.

10. perc: Sostaric nagyon kis szögből, 6-3. Wanne fut beállóba, kapja a labdát, 6-4.

9. perc: Maqueda átlövését kiüti Buric. Canellas védekezik jól Jeppssonnal szemben, Glandorfról azonban lemarad Källman, 5-3.

8. perc: összeugrik a vendégvédelem, Sostaric kap labdát a szélen, gól, 5-2. Hátul pdig labdát szerez a szlovén szélső, extra!

7. perc: rossz Flensburg-passz, Sego indít, Sostaric bevágja, 4-3. Svan a szélről, kapufa, Káprázatos hangulatot teremtenek a szegedi szurkolók!

6. perc: Bánhidi rántják le és ütik el a ladát előle, szabaddobás. Fantasztikus labdát kap Bánhidi Zsitnyikovtól, belövi, 3-2.

5. perc: labdát vesztük, Sego kétszer véd bravúrral, de hetes, Canellas pedig sárga lapot kap. Jöndal lövi, Sego megfogja!

4. perc: Gottfridsson egyenlít, 2-2.

3. perc: Hald üres beállóban, bepattintja, 1-1. Sostaricshoz szerencsésen jut el a labda a jobbszélre, belövi Buric feje mellett, 2-1.

2. perc: szabálytalan zárás miatt veszít labdát a Flensburg. Canellas ugrik fel középen, beakad, 1-0.

1. perc: a Szeged kezdi a találkozót, hosszan támadnak, Zsitnyikov lövését kirúgja Buric.

16.56: elhangzik a BL himnusza, ezt követően kezdődhet a mérkőzés, a hazai sötétkék, a vendégek fehér mezben.
 
A MOL-PICK SZEGED csatlakozott a Plan International gyermekjogi szervezet felhívásához - GALÉRIA16.54: érkeztek szurkolók Flensburgból is, körülbelül húszan.

16.52: kezdődik a bemutatás, érkeznek a csapatok a pályára.

16.49: a Flensburg legjobbját nélkülözi a mai meccsen, a jövőre már veszprémi Rasmus Lauge gyomorrontás miatt maradt ki a keretükből.

16.43: a PICK ugyanazzal a kerettel vág neki a mai meccsnek, mint az előző héten a Celje ellen, vagyis Pedro Rodírguez, Nagy Martin és Stefan Sunajko maradt ki a 16-os listáról.

16.35: üdvözöljük az olvasókat az újszegedi sportcsarnokból, ahol 25 perc múlva kezdődik MOL-PICK Szeged idei ötödik BL-meccse. Tét a szegediek veretlensége.

Korábban:

A szerda a pihenésről szólt, az erőltetett menetben egy nap szabadnapot kaptak a játékosok. Ma már viszont két tréning szerepel a programban, pénteken és szombaton délelőtt egyet-egyet edz majd a társaság.

A Flensburg szombat délben száll le Ferihegyen – Budapesten ebédel –, este tréningezik a csarnokban.
 
Kaspárek (labdával) gólókkal mutatkozott be a BL-ben. Fotó: Török János
Kaspárek (labdával) gólókkal mutatkozott be a BL-ben. Fotó: Török János
Pénteken 15 órától 18 óráig lesz állójegy-árusítás a sportcsarnokban, az ülőhelyek elfogytak, így minden bizonnyal telt ház biztatja majd az idei szezonban még veretlen magyar csapatot, amelynek a keretéből mindenki egészséges, így teljes a csapat.

A vasárnapi meccset a Sport 1 TV élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges online tudósítással jelentkezik.

A K&H liga állása
1.  MOL-PICK  7  7  0  0  256  –  179  14
2.  Tatabánya  6  4  1  1  158  –  143  9
3.  Veszprém  4  4  0  0  143  –  90  8
4.  Csurgó  5  4  0  1  133  –  126  8
5.  Gyöngyös  5  3  1  1  138  –  121  7
6.  Balatonfüred  6  3  0  3  157  –  157  6
7.  Komló  6  3  0  3  156  –  170  6
8.  Dabas  6  2  1  3  144  –  146  5
9.  Cegléd  5  2  0  3  124  –  136  4
10.  Budakalász  6  1  1  4  145  -  169  3
11.  Mezőkövesd  6  1  1  4  140  –  169  3
12.  FTC  4  1  0  3  92  –  103  2
13.  Eger  5  0  1  4  116  –  163  1
14.  Vecsés  5  0  0  5  106  –  136  0

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepet játszott a rutin a Szegedi TE-nél

A férfi tekecsapat szuperliga második fordulójából elmaradt mérkőzést pótolt az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szegedi TE. Az ellenfél az 1. csoport mérkőzésén a Balogunyom volt. Tovább olvasom