Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Parlamenti elismerés Kanyónak

Nagy megtiszteltetés érte Kanyó Dénest, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub világklasszis versenyzőjét, edzőjét, aki a nem olimpiai sportágak tajvani világjátékán szerzett bronzérméért elismerő oklevelet vehetett át a Parlamentben.
– Büszkeséggel tölt el, hogy én lehetettem az első búvárúszó, aki ilyen elismerésben részesült – mondta Kanyó. – Csak ámultam-bámultam a Parlamentben, szinte elállt a lélegzetem. Örültem, hogy az átadás ünnepi pillanatát két tanítványom, csapattársam, a Tajvanon egyaránt ötödikként végzett Debreczeni Hajnalka és Joszt Ádám is a helyszínen láthatta. A napokban kijut nekem a jóból, ugyanis értesültem róla, hogy a szakszövetség engem választott az év búvárúszójának, valamint én lettem a legeredményesebb edző is.

A murénásokra idén még egy viadal vár: a hétvégén a Kanyó Dénes, Joszt Ádám és Dimák Dávid alkotta trió rangos nemzetközi viadalon szerepel a csehországi Zlinben.

Kanyó Dénest (balról) kitüntették a Parlamentben.  Fotó: DM/DV
Kanyó Dénest (balról) kitüntették a Parlamentben.
Fotó: DM/DV

Remek utánpótlás

Az Egerben rendezett Dobó-kupán remekeltek a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub utánpótlás korú versenyzői. Kosara Géza teljesítménye külön említést érdemel, aki nagyon bátor, mindenféle taktikát nélkülöző versenyzéssel, hatalmas előnnyel nyerte a serdülő 400 méteres uszonyos úszást.

Dobó-kupa, a szegediek eredményei

Ggyerek 50 m uszonyos gyors: 2. Rédli Alma; serdülő 50 m uszonyos úszás: 2. Kosara Géza; ifi 50 m uszonyos úszás: 3. Szovics Kata; 100 m gyermek uszonyos delfin: 2. Paregi Dominik, 2. Rédli Alma és Kecskés Kinga; 100 m serdülő uszonyos gyors: 3. Ladányi Réka, 3. Kosara Géza; 200 m uszonyos gyors: 2. Paragi Dominik, 2. Rédli Alma; 400 m serdülő uszonyos úszás: 1. Kosara Géza, 3. Katona Dotottya; 4×100 m uszonyos váltó: 3. Muréna Szegedi UBK (Szovics Kata, Katona Dorottya, Ladányi Réka, Rédli Alma). A fiatalokat Balassa Judit és Kanyó Dénes készítette fel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke: jön a hajrá

A szezon hajrájához érkezett a Szegedi TE férfi tekecsapata, amelyre idén még két bajnoki, valamint… Tovább olvasom