Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Partizánakció egy személyiért

Egy sikercsapat vezetőjének nemcsak az a dolga, hogy tárgyaljon meccsidőpontokról, intézkedjen, szervezze az utazásokat, az sem árt, ha a jó hangulatról is gondoskodik. Juhász György, a Szeged Beton VE férfi pólócsapatának technikai igazgatója utóbbi „feladatkörét" is tökéletesen ellátta.
2011. október 22., 7.30. Az újszegedi sportcsarnok elől elindult a Kalmár László által vezetett autóbusz, rajta a Szeged Beton pólócsapatával. A gárda Belgrád felé vette az irányt, este 8 órakor a címvédő Partizan ellen volt jelenése a Bajnokok Ligája főtábla C csoportjának nyitófordulójában. Ennél nehezebb ellenfelet készakarva sem találhatott volna a Beton. A belgrádi fehér-feketék évek óta veretlenek voltak otthonukban, a híres Banjica uszodában. Mindezek ellenére a szegediek egészséges önbizalommal várták az összecsapást, még a jó kedvvel sem voltak híján.

Juhász György (jobbra) a Szeged Beton csapatbuszán – itt éppen nem szállították le.  Fotó: Veréb Simon
Juhász György (jobbra) a Szeged Beton csapatbuszán – itt éppen nem szállították le.
Fotó: Veréb Simon

Hogy ez így történt, abban volt némi szerepe a Beton technikai igazgatójának, Juhász Györgynek is. Történt ugyanis, az indulást követően helyes vezetői magatartást tanúsítva begyűjtötte a játékosoktól az útlevelüket. A sajátját viszont nem tette a kupacba. „Mi a francnak vigyem ki, a személyi igazolvány is elég" – mondta túlzott magabiztossággal, már-már kissé nagyképűen. A csapat gyorsan a határhoz ért, a magyar oldal vámos hölgye felpattant a buszra, és elkezdte vizsgálni az okmányokat. Juhász György két poén között, fülig érő szájjal nyújtotta a személyijét a hölgynek, aki miután azt megtekintette, még nagyobb mosollyal az arcán a következőt találta mondani: „Uram, úgy látom, igencsak vicces kedvében van, a személyije augusztus 31-én lejárt..." Györgybe nem vágott a villám, azt gondolta, szórakoznia van kedve a határőrnek. Hát, nem! Már több mint másfél hónapja tényleg lejárt az okmány. Nem túlzás, Juhász Zsolték nevetőgörcsöt kapva vihogtak, amikor derék vezetőjük, más választása nem lévén, lekászálódott a járgányról. Még a fehér zsebkendők is előkerültek.

Hősünket azonban kemény fából faragták, mivel profi szervező, nem jött zavarba, ahogy mondani szokás, ura volt a helyzetnek. Mivel tudta, hogy Nóri lánya Baksa Laci kedvesével, Dudás Zitával, illetve annak édesanyjával autóval utazik Belgrádba, „kierőszakolta", hogy a hölgykoszorú az indulást kicsivel előrébb tolja. Eljöttek érte a határra – valahogy nem volt kedve stoppolni... –, elvitték a családi nyaralóba, ahol miután mindent felforgatva megtalálta az útlevelét (az érvényes volt), végre elindulhatott a csapat után. Az előre be nem tervezett kalandnak nem lett semmilyen negatív következménye, Juhász úr időben megérkezett a szerb fővárosba, a mérkőzést megelőző szokásos technikai értekezleten igazi profi módjára úgy viselkedett, mintha mi sem történt volna.

A felszabadult szegedi pólósok pedig este világszenzációt okozva legyőzték a verhetetlennek hitt Partizant. Ha csak negyed százalékban is hozzájárult a diadalhoz Juhász György – nevezzük, stílszerűen, partizánakciója – már megérte.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. december 31. 11:32
    „A magyar vámostól kell félni kifelé-befelé.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék Mókus-kupa: gálával és gólesővel zárult a nap

A +45-öt és a +35-öt is az Első Beton, a -35-öt a Micro Meat nyerte a Kék Mókus-kupa gálanapján. Véberék legyőzték Détáriékat, a Szeged 2011-Varga Pince pedig a Best of Szegedet. Tovább olvasom