Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Pedig már megvolt: Honvéd-Szeged Beton 9-9

Négy kipontozott játékost és sok buta hibát nem bírt el a Szeged Beton csapata, és egy megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből. A Honvéd öt gól hátrányból egyenlíteni tudott, a vége 9-9. A másik mérkőzésen Vasas-Eger 7-7.

Groupama Honvéd - Szeged Beton (0-2, 2-4, 5-2, 2-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I. rájátszás, 1-4. helyért, 2. forduló.
Budapest, Kőér utca, 400 néző. Vezette: Dodog, Kun.

HONVÉD: Gergely – Bátori 1, Szivós 3, Mátyás, Hárai, Gór-Nagy 1, Tóth M. 2. Csere: Salamon 2, Jansik, Hangody L., Angyal. Edző: Vad Lajos.

BETON: Baksa – Juhász 2, Kiss 3, Younger, Kayes 1, Molnár T. 2, Török. Csere: Varga P., Busila, Lehmann, Somogyi 1, Vindisch, Komlósi. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 10/3 ill. 8/0.

Ötméteres: 3/2 ill. 4/4.

Kipontozódott: Bátori (19. perc), Török (19. perc), Molnár (21. perc), Somogyi (27. perc), Komlósi (30.perc), Hárai (32. perc).

Kásás Zoltán: Megint mi segítettük fel az ellenfelet a padlóról....

A másik mérkőzésen Vasas-Eger 7-7.

4. negyed (2-1)

8. perc:
Varga Pétert szerelik, még belefér egy hazai támadás. Páros kiállítás, Hárai és Kiss megy ki. Nincs gól, Baksa tartja meg a labdát, nála jár le a mérkőzés. Egy megnyert mérkőzést játszott el a Beton, de legalább nem kapott ki. 9-9.

7. perc: negyedik szegedit is kipontozzák a bírók, de nincs hazai találat az előnyben.

6. perc: Kayes bombája mellé, Salamoné a kapufán csattan. Varga Péter küzd a labdáért, de kontrát fújnak.

5. perc: Kayes újabb fórt harcol ki, Kásás Zoltán kér újra időt. Jó lenne gólt szerezni most már! Nem, hihetetlen! Körbe jár a labda, majd Varga Pétert szerelik! A másik oldalon Baksa jön ki jól a kapuból, megint mi jöhetünk.

4. perc: A fórt megúsztuk, de a gólt nem, Salamon labdája tekeredik a kapuba... ettől féltünk a félidőben. 9-9. Kiss Csaba lövését fogja Gergely, a vezetésért támadhat a Honvéd. Szerencsére nem jön össz nekik.

3. perc: Vindisch lövését fogja Gergely, Vindisch szerezne labdát, de eladja a kapu előtt, Tóth Márton könnyedén pöccint a kapuba. Ez hihetetlen! 8-9. Kásás Zoltán kap sárgalapot.

2. perc: Lehmann harcol ki ötméterest. Kiss Csaba ezt is bevágja! 7-9. Kayes szerez labdát, újra ellóghatunk három góllal!

1. perc: Vindisch előzi meg Tóth Mártont, mi nyerjük a ráúszást. Younger kezében nagy lehetőség volt, de a labda a külső kapufát érintve elsuhan a kapu mellett. Az egyenlítésért támad a Honvéd. Baksának azért van ehhez egy-két szava.

3. negyed (5-2)

8. perc:
Baksa továbbra is csúcsformában, megint nem rajta múlik. Lehmann ad nagy labdát Kayesnek, de picit hosszú, nem bírja megfogni. Reméljük csak ebben a negyedben tartott a holtpont, és az utolsó negyedben a meccs elején látott Szeged tér vissza. 7-8.

7. perc: Alig jön vissza a kiállított, már mehet is ki egy újabb szegedi. Salamon él is a lehetőséggel. Ez eléggé aggasztó. 7-8. Gergely is kezd bemelegedni, nagy bánatunkra.

6. perc: Újabb fór, de Vindisch a kapufára vágja. Szívós indul meg, Vindisch nem tudja szabályosan megállítani. Jön az emberhátrány, időt kér Vad Lajos. Baksa véd hatalmasat.

5. perc: Emberfórban a Beton, időt kér Kásás Zoltán. Nagyon fontos lenne betalálni! NEM! Vindisch átadását Szívós halássza le, egyre jöhet fel a Honvéd. Szerencsére nem, Vindisch szerez labdát.

4. perc: Tóth Márton találta meg a lövőkezét, bár eléggé egyedül maradt középen. 5-8. Juhász válasza kipattan a blokkról. Újabb büntetőt kap a Honvéd, Molnár se jöhet már vissza. Szívós bevágja. Kettőre jön fel a Honvéd. Kezdünk szétesni... 5-8.

3. perc: Jön az előny nálunk is, de Török eladja a kapját. Baksa hatalmasat véd a túloldalon. Török is kipontozódik Bátori után, büntetőt dobhat a Honvéd. Szívós vágja be, három gólra jön fel a hazai gára. 4-7. Kayes pazarul játszik, újabb ötméterest harcol ki. Kiss Csaba nem sokat gondolkodott. 4-8.

2. perc: Salamon lövi fejbe Baksát, a labda a zsűriig pattan ki. Megúsztuk az egyik fórt, de már jön a másik is. Ezt már nem éljük túl gól nélkül, Bátori vágja be. 3-7.

1. perc: Török hozza el a labdát, folytatódhat a szegedi gólgyártás. Gyorsan jön a fór is, a gól is, de már nem előnyben. Somogyi még a kapusba vágja, a kipattanót azonban Kayes tolja be. 2-7.

Hihetlen formában a szegediek, de a Vasas elleni meccs után semmit nem merünk elkiabálni. Még két negyedig tartson ki ez a parádé!

2. negyed (2-4)

8. perc:
Younger szabaddobásból lövi szét Gergely kapuját, de nem adják meg a bírók. Előnyhöz jutnak a fehérek, Szívós most nem hibázik. 2-6. Nem tudja már felhozni a labdát a Szeged, a félidőben marad a négygólos szegedi vezetés.

7. perc: Egy rossz támadás belefér.

6. perc: Gólra gól, vallja Molnár Tamás. Juhász pazar átadása után centerből talál be. 1-6. Előnyben a hazaiak, de Gór-Nagy lövését Kiss Csaba blokkolja. A ráadást Baksa üti ki, jöhetünk.

5. perc: Molnár csinál bolondot mindenkiből, Gergelynek ideje se maradt felemelnie a kezét. Micsoda parádé ez itt?! 0-5. Megvan a Honvéd első gólja is, Gór-Nagyról marad le Török. 1-5.

4. perc: Gór-Nagynak se megy, a kapufáról vágódik ki a labda. A vendégeknél kontra. Mátyás középről, de Baksa ezt is fogja! Parádés a szegedi kapus!

3. perc: Újabb szegedi fór, be kellene találni. Előnyből nincs gól, de Molnár harcol ki ötméterest. Somogyi bevágja! 0-3. Salamon egy távoli ejtéssel próbálkozik, de csak fölső kapufa. Baksa csak szemmel követte. Alig érünk fel, Kiss Csaba átlövi az egész Honvéd védelmet! Mekkora gól! 0-4.

2. perc: Juhász szélről, a szegedi szurkolók már kiabáltak, de a gólbíró szerint nem védte be Gergely. A Honvéd továbbra is a kapu mögötti táblát lövi.

1. perc: Salamon előzi meg Juhászt, a Honvéd kezdheti a második játékrészt. Szívós bombája a kapufán csattan, de Baksa védte a rövidet, nem lett volna gond. Kayes az utolsó pillanatban enged el egy távolit, Gergely üti ki, marad nálunk a labda.

1. negyed (0-2)

8. perc:
Tóth Márton a kapu mögötti táblát kínozza, az utolsó támadás a miénk. Somogyi utolsó kísérletét fogja Gergely. Az első negyed után marad a 2-0-s szegedi vezetés.

7. perc: Elég veszélyes támadás volt, de Szívós elpasszolja a labdát. Baksa vetődik ki rá. Busila lövi szét a kapufát.

6. perc: Török ellen ítélnek ötméterest, Salamon áll oda. Baksa a kapufára tolja, onnan viszont plafont ér. Marad a labda a Honvédnál, viszont gyorsan kontrát fújnak. Fórban támad a Beton, de mire eljutunk a lövéshez, addigra kiegészülnek a hazaiak.

5. perc: Tóth Márton bombája akad el Baksában. Varga Péter lövése kijön Gergelyről, de marad nálunk a labda.

4. perc: Mátyás megpattanó lövését Baksa szedi le, megint mi jöhetünk. Nem sokáig, Szívós szerel. Gergely azonban kidobja a pályáról a labdát. Megindul a Szeged, Juhász kap nagy labdát, szépen ejti át Gergelyt. 0-2.

3. perc: A Szegednek is jön a fór, de Török fejbedobja Gergelyt.

2. perc: Youngernek sérülés miatt cserét kér a bíró, Komlósi jön be. Kayes küzd centerben a labdáért, ki is harcol egy ötméterest. Juhász bevágja, 0-1. Előnyben a Honvéd, de elpasszolják, indulhatnak a vendégek.

1. perc: Török Béla könnyedén hozza el a labdát, Tóth Márton jó egy karcsapással lemaradt. Az első lövést Gergely húzza le. Gór-Nagy lövése elakad a blokkban.

19.55: A bemutatásnál Hárai Balázst köszöntötte a klub egy tortával. A másik mérkőzés félidejében Vasas-Eger 2-3.

19.50: A Vasas-Eger meccs ellenére, amely fél 8-kor kezdődött, meglepően sokan vannak a Kőér utcában. A játékosok már a bemutatáshoz készülődnek, alig 10 perc a kezdésig. 

Korábban

A Vasas elleni 7–7-es döntetlennel kezdte a rájátszást az alapszakaszban második helyen végzett Szeged Beton. Ma újabb rangadó előtt állnak Baksáék, ugyanis a Kőér utcában a Honvédnál vendégeskednek, akik az első fordulóban gólszegény mérkőzésen 4-3-ra kikaptak az Eger ellen.

A mai győzelemmel 7 pontra nőne a két együttes közötti különbség, így rendkívül fontos lenne a mai siker.

Olvasóink írták

  • 1. csizmadialaszlo 2011. április 21. 13:11
    „A francba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: heten már a nyolc között a kupában

A labdarúgó magyarkupa Csongrád megyei 3. fordulójának mai eredménye. Tovább olvasom