Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Példaképek

Süli Róbert jegyzete.
Hétfőn kora este ültem a székben, néztem Molnár Tamást és Szivós Mártont. Romics Rolinál voltunk, annál a beteg, 11 éves kisfiúnál, akinek pénzadományt adott át a két válogatott pólós. Papeszről eddig is tudtuk, hogy ha meglát egy gyereket, akkor meglágyul a szíve.

Sokat figyeltem őt a sportusziban is. Amikor egy úszni tanuló kiscsoport elmegy mellette, akkor hozzájuk szól, megsimogatja a fejüket, mindig van egy kedves szava a csöppségekhez.

Roli már napok óta izgatott volt. Várta a szegedi vízilabdacsapat kapitányát. Az külön meglepetés volt, hogy Szivós Marci, illetve Molnár Tamás ikrei is eljöttek. Beszélgettek. Sokat és mindenről. A pólóról, a Barcelonáról, a Real Madridról, a betegségéről, a kezelésekről. Tamás és Marci is kérdezett, mesélt, erőt adott a kisfiúnak. Jó volt látni, hogy mennyire feldobódott, micsoda hatással volt rá a két játékos, az pedig, hogy a nyakába vehette az olimpiai aranyérmet – mindhármat –, amelyet Szeged legeredményesebb férfi sportolója nyert Sydney-ben, Athénban, Pekingben, felejthetetlen élmény marad neki. Milyen büszkén mutatta ezután Szivós Marcinak az ő érmeit, mert nyert ő is sokat.

Jó emberek ők. De ilyen az egész vízilabdacsapat. Említhetnénk Varga Pepét, Juhász Zsoltit, az edzőt, Vincze Balázst vagy bárkit a kétszeres magyarkupa-győztesből, ha segíteni kell, akkor segítenek. Nemcsak kapnak, hanem adnak is.

És ez a város legnépszerűbb csapatára, a Pick Szegedre is igaz. Ők is kötelességüknek érzik, hogy ha valakinek kell, akkor segítenek. Ma délután Makón edzenek, a beteg Igaz Dominiknak gyűjtenek. Többször tette már ezt a kétszeres magyar bajnok. Példaképek ők is. Mennek, ha hívják őket: sulikban népszerűsíteni a sportágat, jótékonysági meccset játszani, forralt bort árulni, mezt árverésre bocsátani, és ha szükség van rá, akkor pénzt adni.

A mai világban nem divat példaképeket választani. Hogy miért? Ezt jó lenne kutatni, választ kapni erre a kérdésre. Pedig példaképeink nekünk is lehetnének, itt élnek közöttünk, nemcsak a kiváló sporteredményeikkel, hanem a magatartásukkal is példát mutatnak. Sokunknak! Bizony ám, nem szégyen tanulni tőlük, példaképnek tekinteni őket.

Olvasóink írták

  • 1. Bábkacsa 2013. március 20. 20:48
    „Papesz a Margitszigeti uszodában aláírást adott a fiamnak és megsimogatta a fejét! Azóta is nagy élmény
    a gyereknek, aki már 22 éves! Papesz Zseni sportoló és kiváló ember!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia házi feladat előtt az A-Híd Szeged

Csütörtökön 18 órakor Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső sportuszodában csatázik az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. Tovább olvasom