Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Pénteken nyit a műjégpályát

Pénteken nyitja meg kapuit a szegedi városi műjégpálya, addig elkészül a 6-7 centiméter vastagságú jégfelület. Páger Zoltán létesítményvezető elmondta, hogy a tavalyival megegyező jegyárakkal működnek majd, és igyekeznek kiszolgálni a lakosság, az iskolák és a sportegyesületek igényeit is.
– A jégdiszkó lekerült a programról, mivel a látogatottsága megcsappant az utóbbi időben. Ezért a péntek este 8-tól 10 óráig tartó időszakot ismét a nagyközönségnek adjuk, ám más változás nem lesz a menetrendben – mondta Páger Zoltán, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által üzemeltetett városi műjégpálya létesítményvezetője, korábbi világbajnok kajakos.

A csarnokban napról napra „hízik" a jég, a pályán a múlt hét szerdán kezdtek el dolgozni. Előbb a betont kellett lehűteni, ezt a benne lévő, 4-6 centiméterenként megtalálható csöveken keresztül áramló hűtőfolyadékkal tették meg – egy óra alatt 0,4, egy nap alatt 9,6 Celsius-fokot tudtak haladni. Az első vízrétegre került egy fehér színű borítás, ennek köszönhető a jég színe. Ezután újabb rétegek következtek, majd tegnapelőtt a hokipálya felfestését vitték fel a felületre. A következő napokban már csak a vastagítás van hátra – az optimális a 6-7 centiméter mélységű jégfelület, a hűtőrendszer ezt még tökéletes állapotban tudja tartani.

Hamarosan a jégkorongosok is újra birtokba vehetik a városi műjégpályát. Fotó: Karnok Csaba
Hamarosan a jégkorongosok is újra birtokba vehetik a városi műjégpályát.
Fotó: Karnok Csaba

– Péntek reggel 7 órakor lesz a kapunyitás, előző nap csiszolják simára a jeget. A már megszokott nyitva tartásunk nem változik, ez bárki számára elérhető a szegedsport.hu weboldalon. Szeretnénk mindenkit kiszolgálni, de nincs egyszerű dolgunk, hiszen nálunk a nagyközönség mellett az iskolákkal és a sportegyesületekkel közösen kell megtalálnunk a legjobb megoldást. A klubok közül a jégkorongosok mellett több gyorskorcsolya- és műkorcsolya-egyesület, valamint a görkorcsolyások is kapnak jégfelületet. A mottónk: új idény, tavalyi áron. Nem emeltünk a jegyárakon, változatlan feltételekkel várunk mindenkit. Az iskolákkal is szeretnénk együttműködni, tavaly már sok osztály járt nálunk, de még nem minden intézmény élt ezzel a lehetőséggel. Ha egy tízfősnél nagyobb csoport jön valamelyik suliból, bejelentkezés nélkül, fejenként már mindössze 250 forintból korcsolyát húzhatnak, mondjuk egy testnevelésórán – tette hozzá Páger Zoltán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közönségsiker félhomályban

A mórahalmi Béróhögyi Sportközpont a salakmotor Adria- kupa ötödik állomásának adott otthont. Tovább olvasom