Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Péntektől szegedi egyetemi és VSI extrémsport-fesztivál

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata és a Szeged Városi Sportigazgatóság péntektől vasárnapig extrémsport-fesztiválra várja a diákokat a Kisstadionba, a játékok kertjébe és a sportcsarnokba. A programról tegnap tartottak sajtótájékoztatót a rendezők.
Az elmúlt hétvégi családi sportnap után ismét szabadidősport-programot választhatnak a mozogni vágyók Szegeden. Csak most elsősorban az úgynevezett extrém sportoké lesz a főszerep, és a háromnapos műsor elsősorban a diákokat csalogatja az újszegedi sportkomplexumba. Azonban szívesen látják a diákkorból kinőtteket is.

– Úgy kezdődött, hogy az egyetemi hallgatói önkormányzat megkeresett bennünket létesítményügyben. Mi pedig korábban már gondolkodtunk egy extrémsport-fesztiválról. Nem sokat kellett tárgyalni, és máris megszületett a megegyezés, hogy a Szegedi Tudományegyetem EHÖK és a városi sportigazgatóság közösen tart egy háromnapos extrémsport-fesztivált – mondta Szovics Zoltán, a VSI helyettes vezetője.

Telegdy Gergely EHÖK-elnök pedig arról beszélt, hogy őket az a cél vezérli, hogy egy igazán rendhagyó fesztivállal tegyék emlékezetessé a tanévkezdést. Gondoltak az aktív és a kényelmesebb hallgatókra is.
Mezei Richárd sportigazgató pedig arról beszélt, hogy három helyszínen, a Kisstadionban, a sportcsarnokban és a játékok kertjében színes és bőséges program – játékok, bemutatók, versenyek, karaoke-party és koncert – várja az érdeklődőket. Sőt pénteken 9 óráig lehet nevezni a III. Déli Apró országos lábteniszversenyre a Kisstadionban. Ha ez a rendezvény jól sikerül, akkor szeretnék hagyományossá tenni. Sőt egy együttműködési megállapodás keretében a folyamatosságot is biztosítani akarják.

Diákigazolvánnyal – általánostól felsőoktatásiig – ingyenes a belépés, aki nem rendelkezik ilyennel annak 500 forint lesz a beugró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Susányi Zsófia újabb teniszsikere

Susányi Zsófia, a Gellért Tenisziskola válogatott játékosa egyéniben arany-, míg párosban ezüstérmet… Tovább olvasom