Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Péntektől újabb vb a Maty-éren

Alighogy befejeződött az egyetemi és főiskolás evezős világbajnokság, a hét végén (péntektől vasárnapig tart) újabb világesemény, a sárkányhajó-vb helyszíne lesz a szegedi Maty-éri pálya. A magyaroknak jó esélyük mutatkozik aranyérmek szerzésére.
Hétfőn már a pénteken kezdődő sárkányhajó-világbajnokság helyszínén, a szegedi Maty-éri pályán gyakoroltak a magyar válogatott tagjai. Egyelőre még nem a legjobb összeállításban mentek pályát a mieink, ugyanis a poznani sík vízi vb-n szerepeltek zöme csak a mai napon csatlakozik a kerethez. Akadt azért kivétel is, méghozzá az EDF Démász-Szegedi VE klasszis kenusa, Vajda Attila, aki hosszú utazás ide, fáradtság oda, alighogy visszatért Lengyelországból, máris a Maty-ér felé vette az irányt.

– Jól sikerült a felkészülésünk, már az év eleje óta minden héten legalább egyszer összeültünk – magyarázta a magyar sárkányhajó-válogatott oszlopos tagja, Csabai Edvin. – Nemrég Fadd-Domboriban is eltöltöttünk egy hetet, úgyhogy nem mondhatok mást, mint hogy bizakodva várjuk a vébét.

A tavalyi tajvani Világjátékokon a mieinknek nem sikerült aranyérmet nyerniük, ugyan 2000 méteren elsőként haladtak át a célvonalon, de később kizárták őket.

– Ez a tüske bennünk maradt, fűt bennünket a visszavágás, de legfőképpen a bizonyítás vágya – folytatta Csabai. – Hazai közönség előtt versenyezni mindig különleges élmény, arról nem beszélve, hogy a tavalyinál jobb, erősebb csapattal állunk ki. A verseny kezdetéig már alig van pár nap hátra, az utolsó simításokat végezzük, Reményi Péter edzőnknek már csak a beülési sorrendet kell kialakítania.

A felnőttek mezőnyében 9 aranyérmet osztanak a vb-n, hármat-hármat a gyengébb, illetve az erősebb nem között, és szintén hármat az úgynevezett MIX-csapatban (a 20 tagú hajóban legalább nyolc nőnek kell lapátolnia). Érmeket három számban nyerhetnek a versenyzők: 200, 500 és 2000 méteren. Az előzetes várakozások alapján a sík vízi viadalokhoz hasonlóan a németek és az oroszok ígérkeznek a legnagyobb vetélytársnak.

Eddigi sikerek

Az első sárkányhajó-világbajnokságon (2006, Tajvan) a magyarok mérlege 7 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérem volt. A két évvel ezelőtti második vb-n (Poznan) 2 arany- és 2 ezüstérem volt a termés, míg a tavalyi tajvani Világjátékokon 1-1 ezüst- és bronzérmet sikerült szerezni.

A magyar keret

Férfiak:
Csabai Edvin, Györe Attila, Kozmann György, Vajda Attila, Fehér Imre, Horváth Gergő, Kiss Tamás, Németh Gergő, Devecséri Ádám, Balázs Péter, Hajdú Gergő, Bozsik Attila, Vass András, Németh Szabolcs, Végh Attila, Viktor Endre, Korisánszky Péter, Kovács Gergely, Horváth Gábor, Varga Dávid, Kövér Márton, Mike Róbert, Jakus Zoltán, Metka Márton, Ódor Csaba; kormányos: Krausz Mihály; dobos: Reményi Gitta. Nők: Folláth Vivien, Faldum Bereniké, Wohner Krisztina, Foltán Erzsébet, Patyi Melinda, Hudy Bernadett, Dira Zsófia, Medveczky Erika, Marschallkó Alexandra, Bara Alexandra, Sarudi Alíz, Paksy Tímea, Csernák Edina, Csernák Petra, Aros Lili, Süveges Lilla, Szakállas Éva, Barócsi Andrea, Csengeri Adrienn, Kövér Nóra, Csay Renáta, Ulveczky Edina, Lakner Zita; kormányos: Krausz Mihály; dobos: Reményi Gitta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb-hatodik lett a mindszenti horgász

A magyar csapat tagjaként a hatodik helyen végzett a belgiumi Gentben megrendezett veterán… Tovább olvasom