Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Pénz után rohangál a HPQ-Szeged vezetősége

Július 26-a a férfi röplabda NB I nevezési határideje. A HPQ-Szeged vezetősége minden követ megmozgat, hogy pénzhez jusson. Ellenkező esetben veszélybe kerül a sportág jövője a csongrádi megyeszékhelyen.
Hiába próbált a névadó főszponzor mellé másokat is állítani a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapatának vezetősége, ez idáig nem járt sikerrel. A város önkormányzatát sem hatotta meg a segélykérés, az ötmillió forintos támogatásnál többre a jövőben sem számíthat a patinás, egykoron bajnoki aranyérmeket, kupaelsőségeket szerzett egyesület.

A pénz pedig nagy úr, anélkül nincs se csapat, se edző. Varga Tamás klubelnök elmondta, a legégetőbb feladatuk, hogy előteremtsék azt az összeget, amellyel július 26-án nevezhetnek az NB I-re.

– Sajnos nem látom rózsásnak a helyzetünket, ha tudjuk is vállalni az élvonalbeli szereplést, annyira kurta költségvetéssel kell majd dolgoznunk, hogy minden forintunk elköltését háromszor át kell gondolnunk. Mészáros Péter vezetőedzőnk munkájával nagyon elégedettek voltunk, nemcsak kiváló szakembert ismertünk meg a személyében, hanem jó embert is. A felnőttcsapat mellett az utánpótlásban szintén rengeteget dolgozott, szeretnénk megtartani, de ez sajnos nem rajtunk, hanem az anyagiakon múlik.

Mészáros edző (17) a következő idényben is szívesen dolgozna a HPQ-Szegednél.   Fotó: Schmidt Andrea
Mészáros edző (17) a következő idényben is szívesen dolgozna a HPQ-Szegednél.
Fotó: Schmidt Andrea

A tréner június utolsó napjáig edzést vezényelt Szegeden, azóta lakóhelyén, Kaposváron családja körében pihen.

– Tisztában vagyok a klub anyagi problémájával, de azon sajnos én nem tudok segíteni... – jelentette ki a szakember. – Szívesen maradnék a HPQ-Szegednél, a szerzett 9. hely ellenére is jól éreztem magam a csapatnál, a városban. Én sajnálom a legjobban, hogy hiába dolgoztunk a korábbiaknál többet, nem sikerült kihoznunk a csapatból a maximumot. Ennek több összetevője is volt, ha az egy évvel ezelőtt kihirdetett kerettel tudtunk volna végig szerepelni, akkor biztos, hogy az 5–8. hely egyikén zárunk. Rengeteg sérülés hátráltatta a munkánkat, meghatározó emberek távoztak vagy álltak le, ezért lettünk csak kilencedikek.

Arra a kérdésre, ha nem lesz elég pénz a HPQ-nál, hol folytatja karrierjét, a következőt válaszolta a tréner:

– Puhatolóztam a Kaposvárnál, de ott Kántor Sándort a Fenerbachétől visszajött Demeter György váltja az edzői poszton, akinek a munkáját Zarka Péter segíti majd. De tudni kell, a somogyiak is bajban vannak, Kaposváron minden kiemelt klub támogatását a felére vette az önkormányzat. Szóba kerültem még a sümegieknél, azt mondták, az elkövetkező napokban értesítenek majd a döntésükről. Legszívesebben a HPQ-nál maradnék, csak hát mint tudjuk, a pénz bizony hatalmas úr...

Olvasóink írták

  • 1. ashmore 2011. július 21. 15:35
    „Péter Pista toljál még oda pár millát.Ha eladod az A5-öt vagy a Q7-et, akkkor lesz indulás!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter sikere győzelmet ért

A magyar válogatott 2,5–1,5-re legyőzte az olimpiai bajnok Ukrajnát a kínai Ningpóban (Ningbo)… Tovább olvasom