Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Pénzkérdés a litvániai Eb

Nagy lehetőség előtt áll két szegedi strandröplabdás.
Az egyaránt 18 esztendős Molnár Anna és Szabó Luca jogot szerzett a litvániai U20- as Európa-bajnokságon való részvételre, amelyet augusztus 8-ától 11-éig rendeznek meg Vilniusban. A két sportoló fiatal kora ellenére is meghatározó tagja volt az NB I-ről aranyszettel lemaradó SZTE EHÖK SE felnőtt röplabdacsapatának. A bajnokság befejezése óta készülnek homokon, részt vettek a strandröplabda országos bajnokság első fordulójában is, ahol a jó eredménynek mondható hatodik helyet szerezték meg a felnőttek között – a második fordulót a hétvégén rendezik Nyíregyházán, míg a harmadik, zárót Gyenesdiáson tartják majd. Mindezek ellenére mégis veszélybe került a világversenyen való részvéte-
lük, mivel a Magyar Röplabda Szövetség nem tudja támogatni őket sem az utazásban, sem a szálláskeresésben. Magyarul semmiben.

Molnár Anna (középen) és Szabó Luca (jobbra) vilniusi utazása az anyagiakon múlik. Fotó: DM/DV
Molnár Anna (középen) és Szabó Luca (jobbra) vilniusi utazása az anyagiakon múlik.
Fotó: DM/DV

– Hatalmas lehetőség lenne a lányoknak a részvétel, nemzetközi terepen is megmutathatnák, hogy mit tudnak – mondta Szél Márta edző, Szabó Luca édesanyja.

– A két lány családja önállóan nem tudja előteremteni a versenyhez szükséges pénzt. Az utazást még megoldanánk, mivel repülőjegyre nem futja, autóval mennénk, ám a helyszínen 850 eurót, azaz körülbelül 250 ezer forintot kell befizetni nevezésre, amely már sok lenne – mondta az edző, aki a 30/858-5761-es telefonszámon várja a támogatók jelentkezését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei átigazolási körkép

Tovább formálódik a Csongrád megyei élvonalbeli csapatok kerete. Az ASS-Makói SVSE sakkcsapata… Tovább olvasom