Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Percről percre: Pick Szeged - Barcelona 28-33

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában a hétszeres BL-győztes Barcelona látogatott az újszegedi sportcsarnokba. A Pick Szeged legutóbb a 2004/2005-ös sorozatban tudta legyőzni a spanyolokat. Ezúttal elmaradt a bravúr. HANGANYAGGAL

Amíg bírta erővel méltó ellenfele volt a Szeged a hétszeres Bajnokok Ligája győztes katalán sztáralakulatnak, ám a Barcelonának hosszabb volt a cserepadja, Nenadics és Nöddesbo is remekelt a kispadról felállva. Krivokapics és Romero külön gólpárbajt vívott, de ezt a csatát is a spanyolok nyerték, akárcsak a mérkőzést.

A Pick Szeged védekező-specialistája, Herbert Gábor nem keresett kibúvót a mérkőzés után, önmagát is korholta a vereségért. - Hallgassa meg hanganyagunkat!

A Pick trénere, Vladan Matics is csalódott volt a vereség miatt, ám nem ostorozta az övéit.

A Pick szélsője, Bendó Csaba is letört volt kissé a mérkőzést követően. Szerinte egy Barcelona szintű csapat ellen néhány percnyi rövidzárlat is végzetes lehet.

A Barcelona Szegeden is igazolta klasszisát és a sikerből az egykori Pick kedvenc, Nagy László is kivette a részét.

60. perc: Nöddesbo adja meg a kegyelemdöfést, Krivokapics gólja már csak szépségtapasz 28-33.

57. perc: Petrea rakétája után már-már hinni kezdünk a csodában, amikor Lozano, majd Larholm hűti le a kedélyeinket 27-32.

55. perc: Zvizej mattolja egykori csapatát. Nem adjuk fel, de a Barca nem a Gudme 26-30.

54. perc: Garabaya jegyzi a vendégek 30. találatát, a Szeged egyelőre megállt 25-nél 25-30. Matics edző magához rendeli fiait.

52. perc: Stamate tartja életben reményeinket 25-28.

51. perc: Ghionea büntetőjére Larholm válaszol 24-28.

50. perc: Fogytán a Szeged szuflája, Nenadicsot sem sikerül megállítani 23-27.

48. perc: Romero néz farkasszemet hét méterről a szegedi kapussal, ezúttal a spanyol jön ki győztesen kettejük különcsatájából 23-26.

45. perc: támadásban egyre gyámoltalanabbak vagyunk és ezen Puljezevics sem segíthet. Nagy, Romero és Larholm csempész egy-egy ráncot az ábrázatunkra 22-25.

44. perc: Puljezevicsre nehéz jelzőket találni, mintha nem is ezen a bolygón született volna.

42. perc: 4-3 után ismét vezetnek a gránátvörös-kékek: ezúttal is Romero keseríti meg az életünket 21-22.

40. perc: Elfogy a szegedi előny, Nenadics egyenlít, sőt át is vehetné a vezetést a katalán csapat, ha Puljezevics nem védi parádésan Nöddesbo, majd egy támadással később Ugalde kísérletét 21-21.

38. perc: Romero pöröl a bírókkal, majd a szája után a kezét is járatja, 11(!) méterről talál Puljezevics kapujába 20-19.

36. perc: Előbb Djurkovics, majd korábban a Barcelonával BL-t nyerő Zvizej pattint a kapuba 20-18.

35. perc: amilyen gyorsan jött, olyan hamar olvad el a szegedi előny. Romero és Nenadics a bűnös 18-18.

33. perc Zvizej és Djurkovics tudatosítja a katalánokban, hogy vannak még erőtartalékai a Szegednek 18-16.

31. perc: A Pick kezdte a második játékrészt. Krivokapics most is vezére csapatának, ám góljára két katalán dugó érkezik válaszként 16-16.

Akárcsak a Gudme ellen, ezúttal is álmosan kezdtek a hazaiak, ám 0-3 után magukra találtak Krivokapicsék és 5-4-nél már náluk volt az előny. Ezt követően többször is meglépett három góllal a Pick, de a szívós spanyolok végig ott lihegtek a nyakukban. A félidő hajrájára fáradni látszottak a szegedi játékosok, ám a lelkes publikum támogatását élvezve egyetlen gólocskát megőriztek előnyükből.

30. perc: a Barcelona tar világbajnoka, Lozano az első gólját szerzi a mérkőzésen, ez a félidő utolsó találata. A Pick egygólos előnnyel várhatja a folytatást 15-14.

28. perc: Ismét Krivokapics keze sült el, a villámléptű Nenadics góljára válaszolt az átlövő 15-13.

26.perc: Kétgólos szegedi előnnyel érkezünk a félidő hajrájához. Romero mattolta Puljezevicset 14-12.

24. perc: Nagy Laci góljának ezúttal nem örülünk, Andjelkovicsénak ellenben annál inkább 14-11.

22. perc: Puljezevics ismét bizonyítja klasszisát, hétméteresből sem lehet bevenni a kapuját, igaz a kipattanót Ugalde bepöttyinti. Gyorsan érkezik a válasz, ezúttal Petrea jegyzi a szegedi gólt 13-9.

21. perc: Szárnyal a Matics-gárda: előbb büntetőből Ghionea, majd Andjelkovics is betalál 12-8.

19. perc: Zvizej góljával tartja három gólos előnyét a Szeged, amíg Nagy László meg nem szerzi első találatát 10-8.

16. perc: 8-6-os szegedi vezetésnél Puljezevics megfogja Romero büntetőjét, az ellentámadásból Krivokapics veszi be Hvidt kapuját 9-6.

14. perc: Ugalde révén közelebb lopóznak a katalánok, Ghionea magabiztos büntetője után azonban visszaáll a két gólos különbség 7-5.

13. perc: Krivokapics kihagyja a szegediek első büntetőjét.

12. perc: Ringgé változik a sportcsarnok, kisebb bunyó után Andjelkovics és Zvizej, a vendégek közül pedig Romero és Lozano ülhet le a kispadra, hogy kissé lehűtsék magukat.

11. perc: Magára talál a Pick: sorrendben Krivokapics, Ghionea, Osmajics majd Zvizej eredményes, 6-4-re átveszi a vezetést a hazai csapat.

8. perc: Sokat kellett várnunk az első szegedi gólra, viszont megérte: Krivokapics a levegőben úszva húzza be a kínait, majd Ghionea a szélről eredményes 2-3.

5. perc: Akárcsak egy hete a Gudme ellen, ezúttal is haloványan kezd a Szeged. Romero ismét hétméteresből eredményes 0-3.

3. perc: Garabaya két gólosra növeli a Barca előnyét 0-2. A túloldalon Djurkovics megoldja a nehezét, de aztán ziccerből a kapu fölé lő.

2. perc: Romero büntetőjével a vendégek szereznek vezetést 0-1. A szegediek két támadást is elpuskáznak.

1.perc: A Pick a Puljezevics- Zvizej, Djurkovics, Andjelkovics, Herbert, Krivokapics, Ghionea kezdőcsapattal rajtol.

Óriási hangzavar, fantasztikus hangulat, jöhet a meccs. A vendégek kezdik a találkozót.

Ha lehet, még nagyobb üdvrivalgással fogadja az ezerfejű a hazai kedvenceket.

19-essel a Pick saját nevelésű játékosa, Nagy Lászó a pályán - harsogja a bemondó. Az átlövő nevének említésére épphogy csak szét nem robban a csarnok.

16 óra után 3 perccel járunk: ki lehet tenni a csarnokra a megtelt táblát, mindenki az előadás főszereplőinek bevonulását várja.

Még bő 10 perc van vissza a mérkőzés kezdetéig. A Szeged játékosai eltűntek az öltözőbe, Iker Romeroék még néhány percig gyakorolnak, de aztán ők is lelépcsőznek.Mezei Richárd 2005-ben még játékosként segítette a csapatot, most városi sportigazgatóként azért felel, hogy minden rendben legyen a mérkőzésen. Nem titkolta, hazai győzelmet vár.

Roppant nehéz dolga van a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának, hiszen a földkerekség egyik legjobb együttese, a több mint féltucat BL-serleget a vitrinjébe tudó Barcelona látogat ma az újszegedi sportcsarnokba.

A katalán együttesben hemzsegnek a klasszisok: elég, ha a magyar válogatott csapatkapitányát, Nagy Lászlót és a két friss dán kontinensbajnokot, a kapus, Kasper Hvidt és Jesper Nöddesbo nevét említjük.

A számos csillag közül Iker Romerojé ragyog a legfényesebben, az ötödik éve a katalánokat erősítő világbajnok Magyarországon is hihetetlen népszerűségnek örvend.

A Barcelona világbajnoka, Iker Romero Nagy László mellett egy másik szegedi klasszissal, Bartók Csabával is játszott egy csapatban. - Hallgassa meg hanganyagunkat!
Ami a két együttes közös kupamúltját illeti: eddig kereken 10 mérkőzést játszott egymással a Pick és a Barcelona. A szegediek mindössze két győzelmet jegyeznek. Legutóbb 2005 októberében találkoztak Szegeden a csapatok, akkor 17-12-es félidő után 28-26-ra nyertek a spanyolok. Azon a találkozón Ilyés és Matics volt a legeredményesebb játékos 4-4 góllal. Előbbi azóta már a Veszprém együttesét erősíti, utóbbi pedig játékosból lett edző a Picknél. A túloldalon Romero volt a leggólerősebb, kilencszer vette be Puljezevics kapuját. Nagy László akkor négyszer köszönt be egykori csapatának.

Másfél órával a mérkőzés előtt még meglehetősen foghíjasak a lelátók, de ne legyen kétségünk afelől, hogy a kezdő sípszóra dugig megtelik a sportcsarnok. Bendó és Vadkerti a középkörben lábteniszeznek, ha két óra múlva is ezzel a végtagjukkal érintik a labdát, akkor máris csücsülhetnek le a kispadra a kétperces büntetésre.

Nagy László a pálya szélén - még melegítőben - sokadik interjúját adja. A Barcelona sztárja mindenkivel nagyon kedves, igazi profi, nem felejtette el, hogy a mi fiúnk.

Kevesebb, mint egy óra van még vissza a kezdésig. A legtöbben a büfénél üthetik el az időt, mert a csarnok negyede sem telt még meg. Kiderült, a foci a Barca játékosoknál is népszerű - négyen-öten jöttek ki labdázni -, igaz Messit még nem láthattuk kézilabdába rúgni, Kasper Hvidttet viszont igen.

Pontosan 15.30 órakor pályára érkezik a bemelegítéshez a Pick Szeged csapata. Egyenként megérkeznek a vendégek játékosai is.

Lassan félházra duzzad a nézőtér, de az állóhelyek nagy részét már elfoglalták. Hiába, akinek bérelt széke van még bedobhat egy pofa sört.

Az újságírók megkapják a hivatalos csapatlistát, a jegyzőkönyv szerint a bokasérüléssel bajlódó Stamate vállalja a játékot. Egyébként nincs meglepetés a keretekben, a spanyolok mind a négy Szegedre érkezett világbajnokukat (Romero, Garabaya, Rocas, Lozano) mozgósították az összecsapásra.A szélessávú internetkapcsolat támogatója a T-Mobile

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. otti 2008. február 28. 22:44
  „Volt,hogy több magyar volt a pályán a Barcelonában mint a Szegedben!”
 • 21. triatlonos 2008. február 28. 16:00
  „Mindkét oldal mondja a magáét, de a 22-es csapdája marad. A nagy szponzor csak a BL sikert ismeri el, de a saját nevelés is pénzbe kerül, és arra már nem jut, mert azon lehet venni egy sztárt, aki vagy teljesit vagy nem. Ha a Szeged ráforditaná a negyedét a pénzének, akkor tudna tehetséges fiatalokból ütőképes B-s és I. osztályú csapatot müködtetni - fiókcsapatként. Akkor is játszhatna bajnoki döntőt, ugyanigy mint most, amit vagy megnyerne vagy nem. Óriási a meritési lehetősége: Erdély ,Vajdaság és fél Mo. Majd a Debrecen megcsinálja a Dunaferr páldája alapján.”
 • 20. kovacs 2008. február 24. 19:58
  „bocsanat,

  nem vagyok szegedi.
  elnezest.

  es hulye is vagyok ("tusko"), mert nem irtam , hogy csak ifjusagi orszagos bajnok voltam.

  bocsanatot kerek mindenkitol

  befejeztem,

  hajra! hajra pick!”
 • 19. Fire 2008. február 24. 19:47
  „"Tisztelt" kovacs! Csak gondolkodom! Ha Magyar bajnok voltál valaha is és szegedi, akkor nem lehetsz más csakis röplabdás. Namost az egyetlen röplabda bajnokcsapatunkban nemigen emlékszem jelentős Kovács nevű emberkére. Ha viszont nem vagy röpis, akkor esetleg marad a teke, vagy billiárd? Azt gondolom egyik sem hasonlítható össze a kézilabdával! Az előzőek sem! Miből állapítod meg, hogy vaklaki alibizett e? Az irígység tükröződik minden szavadban és nem ez a cikk alapján de Nagy Lacival kapcsolatban is! Szánalmas vagy!”
 • 18. kovacs 2008. február 24. 15:57
  „kedves baratom "Egy szurkolo"!
  magyar bajnok vagyok, csapatsportban.
  de nem kezilabdaban.
  sokat lattam, sokat voltam oltozoben, sok edzovel talalkoztam, sokat jatszottam, ugy gondolom, ismerem a korulmenyeket.

  az alibi jatek nem mas, mint alibi jatek!

  nem akartalak megbantani, bocsass meg!”
 • 17. pepe 2008. február 24. 13:27
  „Az,hogy melyik csapatnak mennyiből kell gazdálkodni má-már labdarúgói húrokat penget,vagyis ott takaróznak ezzel.
  Viszont az ,hogy sérülten,betegen lelki betegen játszik valaki,az az ő dolga.Profi játékosok (vér profi fizetésért)akik annak vallják magukat,de nem feltétlen úgy tesznek.(Krivo és Zvizej péntek éjjel kocsmában sörözött,a meccs előtti éjjel!!!!????Hahó!!!)
  Profi játékos az öltözőben a meccs után nyalogassa a sebeit,vagy ne vállalja a játékot. Erre szerződött,tehát a kézilabda a munkája!
  Az,hogy ilyen tutyi-mutyi edzőjük van az a másik dolog.Nem rosszak a játékosok,csak edző kell melléjük,aki még talán meccselni is tud és nem improvizatív módon küldi a játékosokat számukra új posztra.
  Elküldték a Kislelét aki irányító lenne,Simon Bence a még itt maradt ügyes irányító akire építhetne ,de még epizód szerepet sem kap még az edzésen sem!Honnan tudja ,hogy jó-e a puding ,ha meg sem kóstolja???
  A Pickes játékosok jó játékosok!!!Tartsatok ki mellettük!!!
  Nem velük van baj........!!!!!!!!!!!!!!!,legalább is nem minden játékossal,de ez csapatmunka !”
 • 16. pepe 2008. február 24. 13:08
  „áááááááá”
 • 15. Ellenzéki 2008. február 24. 09:28
  „A várható eredmény lett a végén.
  Az a csapat győzött amelyiknek minden posztra van legalább kettő de inkább három világklasszis játékosa, sőt a világ egyik legjobb játékosát - Fernandez - még el sem hozták.
  A szegedi(?) csapatban talán két játékos van amelyik nemzetközi mércével is említést érdemel, Puljezevics és Andjelkovics.
  A szegedi csapatnak nincs nemzetközi szintű balátlövője, sem Petrea sem Oszmajics nem az, az előbbinek még ez a gyenge magyar bajnokság is nagy falat.
  Beálló poszton Djurkovics, Herbert, Stanate együtt sem tesznek ki egy Garabaját.
  Krivokapics egy elszállt, nagyképűhandgulat játékos!
  Talán a két szélső igyekezete ami dicsérhető.
  Természetesen ebben benne van a két klub anyagi kondiciója közti különbség is, de akkor a pénztárcához igazodó reális célokat kell megfogalmazni!
  Ami viszont elgondolkodtató, az a szegedi(?) tréner nyilatkozata, elégedett a csapata játékéával - igénytelenség!”
 • 14. ovis 2008. február 24. 09:11
  „Én is szurkolok már ezer éve, ismerek is többeket a csapatból, tudok egy-két hátteret, ki miért nem játszott jól (betegség, sérülések) és szerintem nagyon nagy gond a cserék hiánya, akinek nem megy a játék le kell ültetni, megy majd legközelebb. Azt viszont én sem értem, hogy miért nem fért bele a csapatba néhány magyar, netán szegedi, van azért belőlük nem is kevesen és bizonyítottak már. Nem értem....”
 • 13. másik szurkoló 2008. február 24. 05:13
  „egy szurkoló
  Igazad van Neked!! Mindenesetre az tény h. a fiúk az utolsó percekben nem igazán Önmaguk voltak, sajnos. Egy olyan hajrá jó lett vóna mint múlt héten!! De... ez nem jöhet mindig össze!! Ők is emberből vannak, s én vereségük ellené kedvelem Őket, s szurkolok Nekik a minél jobb helytállásban! Mint az elmúlt 16 évben!! Hajrá Pick!!”
 • 12. egy szurkoló 2008. február 24. 01:17
  „kovacs
  Akkor valószínűleg Te nem játszottál csapatban. Szerintem nem azok a nagyképű arcok, akik betegen, sérülten is megpróbálják fölvenni a harcot egy olyan csapattal, aki 5X annyi pénzből gazdálkodik és akinek a keretében majdnem minden posztra két világklasszis jut, hanem az olyan emberek, mint Te, akik itt minősítgetnek. Írásaid alapján igen szánalmas és irigy ember lehetsz. Részemről - bár bánt a vereség - megköszönöm a fiúknak a küzdést és a 45 perc jó játékot és szurkolok a még hátralévő mérkőzéseken. Aztán majd április-májusra jobban összeállunk és... Jövőre meg jöhet újra a BL.”
 • 11. kovacs 2008. február 23. 21:37
  „kedves Agnes, nagyon szimpatikus, amit erez es amit mond, egyet is ertenek magaval.

  de igy vesziteni nem lehet. az alibi jatek nyilvanvalo volt. sajnalom.

  aki jatszott mar csapatban, akinek voltak csapattarsai, akinek volt edzoje, az latta, hogy ez a jatek alibi volt. ugy csinaltuk, mintha.”
 • 10. Ágnes 2008. február 23. 21:12
  „Egy Barcelona ellen sohasem szégyen veszteni . Én akkor is drukkolok a Picknek és igaza van Maticsnak ezt a csapatot így kell szeretni”
 • 9. kovacs 2008. február 23. 20:58
  „jol mondta, szellemesen es talaloan Mocsai Lajos ket hete, mikor lealaztak a Szegedet: ok szerenyek es szorgalmasak.

  Ami tehat azt jelenti, hogy ez a sok nagyon nagy arc itt Szegeden sunyi is, lusta is, meg talan a meccset is el kepes eladni, ha arrol van szo.

  Mocsai jol latta. Ezek a hatalmas arcok nem szerenyek es nem szorgalmasak.

  koszonom.”
 • 8. Maxi 2008. február 23. 20:05
  „Hajrá Pick! Maxi veled van! :P”
 • 7. VIVAcsávó 2008. február 23. 20:03
  „Gyerekek! Én nagyon jól szórakoztam. Igaz nem a meccset néztem! /bocsi/”
 • 6. Reboni 2008. február 23. 19:12
  „Gyurkovics ezzel az ALIBI kézilabdával hát.......... nem tooom!
  Sutka helyébe meg itt hagynám az egész ..... art! Hát pedig ebben a csapatba elférne egy-két magyar fiatal is!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. kovacs 2008. február 23. 18:29
  „"befutta az utat a ho"
  vagod?
  irta Esterhazy (ha nem vagod, nezz utana)!
  mert: kulonben hogyan lehet emberelonyben igy benazni?
  mert kulonben miert kell gyurkovicsot jatszatni? neki meg meditalnia kellene, videojatekon is, mekkora a kapu stb.
  miert nem lehet a labdat elkapni?
  miert kell hat moge passzolni?

  ugyesek voltak. ugy jatszottak, minta jatszananak, de kozben "befutta az utat a ho".

  koszonom!”
 • 4. délép 2008. február 23. 18:26
  „Egy irányítóval nem fog menni, emlékezzünk a felemelkedés akkor indult, amikor Eklemovics mellett/vele ott volt még Buday.
  Egy beállóssal nem fog menni, Mezei-Rostás, Mezei-Doros.”
 • 3. délép 2008. február 23. 18:11
  „szeged”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick tíz perc alatt lerendezte a Komlót

Minden jó, ha a vége jó – ez a mondás volt érvényes a szerdai Pick Szeged–Komló Budapest… Tovább olvasom