Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Perunicsics Barcelonában

Tegnapig kapott haladékot Nenad Perunicsics, hogy eldöntse, marad a Pick Szeged játékosa, vagy a távozás mellett dönt. Az átlövő, mint lapunknak is elárulta, külföldi szerződésajánlattal bír. Ez a hír valósággá is vált tegnap kora délután, amikor a Barcelona menedzsere megegyezett a Tisza-partiakkal.
Perunucsics (balra) Magyar Kupa- elsőséggel búcsúzik Szegedtől és Djurkovicstól. Fotó: Schmidt Andrea
– Nagyon várok egy telefonhívást, ezért, ha az bejön, ne sértődjön meg, leteszem – mondta Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke. – Csütörtökig csak Perunicsics közölte velünk a távozási szándékát. Új klub nem jelentkezett nálunk. Ugyanis az átlövővel egy esztendővel ezelőtt két évre szóló szerződést kötöttünk. Azonban mi hajlandóak vagyunk kitöltésétől egy méltányos összegért eltekinteni. Tavaly azt hittük, hogy segítségünkre lesz, azonban a sorozatos sérülései miatt igazán a Bajnokok Ligájában és a bajnokság túlnyomó részében nem igazán tudott a hasznunkra lenni. Ezért már a bajnokság közben azon dolgoztunk, hogy valamiféle megoldást találjunk. Azt el kell ismerni, hogy a bajnoki és a Magyar Kupa-döntőben nagyszerűen játszott.

Két óra múlva már konkrét dolgokról értesítette lapunkat az ügyvezető elnök:
– Megegyeztünk a Barcelona menedzserével, hogy egy bizonyos összeg – ezt szakmai titokként kezeljük – fejében lemondunk arról, hogy a hátralévő egy évet nálunk játssza le. Helyére mindenképpen fiatal játékost keresünk. Egyelőre konkrét névvel nem szolgálhatok. Még egy hírt mondanék: Perics nem megy a Veszprémbe.
A sportvezető egyébként is dohogott, mert a szerb szövetség annyira nem méltatta a klubvezetést, hogy kikérje a jövő heti vébéselejtezőre a válogatottakat. Pedig az európai szövetség szabályzata értelmében hatvan nappal előbb ezt meg kellett volna tenni.

– Levelet küldtem a szerb szövetségnek, amelyben kifogásoltam a viselkedésüket, de válaszra sem méltattak. Ezért jelezni fogom ezt a sportszerűtlen viselkedést az EHF-nek.
A Pick Szeged játékosai a keddi éremosztó ünnepséggel befejezték a bajnoki évet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi teke ob az újszegedi teke- és bowlingcentrumban

Holnap és vasárnap az újszegedi teke- és bowlingcentrum ad otthont a férfi egyéni és páros országos… Tovább olvasom