Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Petrea: egyet balról, hármat jobbról

Szeged - Új szerepkörben mutatkozott be Adrian Petrea, aki bal lövő létére éppen az ellenkező oldalon is bebizonyította, hogy számíthat rá Vladan Matics edző. A Pick Szeged kézilabdásának minden lövése a hálóban kötött ki a jobb kettőben. A mérkőzésnek azon szakaszában góljai nagy szerepet játszottak a végső győzelemben. A román idegenlégióssal beszélgettünk.
- A negyedik percben az egyenlítő gól a nevéhez fűződik. Aztán kiharcolt egy hétméterest, majd passzív időszakban ellőtt egy labdát, s lecserélte Matics. Joggal?
– Úgy érzem, jól kezdtem, hiszen az előbb felsorolt mutatók is ezt bizonyítják. Az, hogy az edző kit küld a pályára, s mikor cserél, az az ő dolga. Ha a küzdőtéren vagyok, akkor meg nekem a legjobb teljesítményt kell nyújtani. Hogy mennyire illik bele a játékom a mester elvárásába, azt neki kell megítélni.

– Mindenesetre csak a második játékrészben kapott újabb bizonyítási lehetőséget. Akkor pedig új szerepkörben. Mennyire lepődött meg a megbízatástól?
– A szünetben, mivel elég sokat ültem a kispadon, úgy gondoltam, hogy bemelegítek ismét. Akkor jött Jani bácsi (Lukács János erőnléti edző), hogy keres az edző. Szeretne velem beszélni, de el is árulta, hogy a jobblövő poszton akar játszatni. Kicsit meglepődtem, de nem gondolkodtam, hogy igent, vagy nemet mondjak. Vállaltam.

Adrian Petrea új szerepkörben játszott a Gudme ellen Fotó Schmidt Andrea

– Valaha játszott már jobb kettőben?
– Az nem kézilabdás, aki nem játszott már szinte minden poszton. Egy biztos, hogy Bajnokok Ligája mérkőzésen még soha nem kaptam ilyen feladatot, de úgy érzem, hogy ez most jól sült el.

– Valaha edzésen már gyakorolták ezt a felállást?
– Még soha. De ez sem jutott az eszembe játék közben. Arra koncentráltam, hogy megtaláljam a rést az ellenfél védőfalán, s örülök, hogy ez sikerült. S a négy gólomból hármat ezen az oldalon szereztem.

Nem elérhető

Szerkesztőségünk tegnap egész nap szerette volna megszólaltatni Krivokapics Miloradot, a Pick Szeged jobbátlövőjét, azonban hiába próbáltuk négyen is  utol érni, nem vette fel a telefonját. Így kerestük meg Adrian Petreát, aki éppen a jobb átlövő poszton debütált, s nem is rosszul. 
– Mennyire elégedett a teljesítményével?

– Ha azt veszem figyelembe, hogy hat lövésből a labda négyszer a hálóban kötött ki, akkor azt kell mondanom: nem rossz. De ha a tökéletességre törekszik az ember, akkor ez kevés. Ha több játéklehetőséget kapok, egészen biztosan lesz ez még jobb is.

– Korábban térdsérüléssel bajlódott. Rendben van már?
– Lekopogom: teljesen meggyógyultam. Semmi sem akadályoz a játékban.

– Mennyire dobódott fel a mérkőzés hangulatától, a góloktól, s főleg a győzelemtől?
– Nagyon jó érzés volt, hogy sikerült legyőznünk a nagyon kellemetlen harcmodorú dán csapatot. Szinte szárnyakat adott a szurkolók biztatása, a mérkőzés vége utáni eufórikus hangulat pedig soha sem törlődik ki az emlékezetemből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizedszer Vásárhelyen a pólóválogatott

Hódmezővásárhely - A magyar férfi vízilabda-válogatott a legjobbakkal érkezik február 20-án… Tovább olvasom