Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Petrovics érmeket remél a sárkányhajó-vb-n

A szegedi Maty-éri olimpiai vízicentrumban a 3. sárkányhajó-világbajnokságon az EDF Démász-Szegedi VE-t két klasszis, Vajda Attila és Horváth Gábor képviseli.
Amennyiben szeretnének látványos sportágat látni a szegediek, illetve a környékbéliek, akkor nem szabad kihagyniuk a péntektől vasárnapig tartó 3. sárkányhajó-világbajnokság megtekintését a Maty-éri vízicentrumban. Közel háromezer versenyző, látványos hajótestek, népes, 20 fős csapatok, dobszóló – ezek a „körítések" még inkább felkelthetik az érdeklődést. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy a vébé megtekintése ingyenes.

– A jól sikerült poznani sík vízi vb után most a sárkányhajósok legjobbjai mérik össze tudásukat, felkészültségüket – nyilatkozta Petrovics Kálmán, az EDF Démász-Szegedi VE klubigazgatója.

– Egyesületünk két versenyzővel képviselteti magát: Vajda Attila és Horváth Gábor is ott lesz a sárkányhajóban.
A sportvezető bízik a jó magyar szereplésben, azt jósolja, nem maradunk érmek nélkül.

– Az oroszok, a németek, az ázsiaiak szintén nagyon jók, de a hazai pálya, az itteni, a sportot fanatikusan szerető drukkerhad képes megsokszorozni Kozmann Gyuriék erejét.

Messze földön híres az itteni szurkolás, pedig eredetileg nem is Szeged adott volna otthont a vébének. Úgy volt, hogy a 3. sárkányhajó-világbajnokságot Budapesten, az újpesti öbölben rendezték volna, de amikor a nemzetközi szövetség (ICF) elöljárói előzetes bejárást tartottak, a nemtetszésüket fejezték ki. Ekkor lépett be a képbe Szeged, az EDF Démász-Szegedi VE. Mivel a döntéshozók a Maty-éri létesítményt mint a tenyerüket ismerik, azonnal rábólintottak a „beugrásra". Tökéletesen tisztában voltak vele: a legjobb helyre került a világbajnokság.

A vb időrendje

Péntek: 8.30-kor kezdődnek a 500 méteres előfuta-
mok, 13.30-tól az 500 méteres középfutamok, 16.30-tól pedig a 200 méteres előfutamok. Szombat: 9 órakor kezdődnek a 200 méteres középfutamok, majd betétszámként 9.45-től céges, 11.45-től pedig tűzoltófutamokat láthatnak az érdeklődők, 15 órától pedig kezdődnek az 500 méteres finálék. Vasárnap: A 200 méteres döntők 8.30-tól startolnak, 9 órától a települések, 10.20-tól pedig a médiafutamok hozhatnak izgalmas versenyeket, majd a vb a 15 órakor induló 2000 méteres finálékkal zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Resita jobb volt a Pick Szegednél

Egy hét múlva már bajnoki meccset játszik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I-ben, így a… Tovább olvasom