Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Petrovics nosztalgiája

December 21-én kerül sor Szegeden, az Alabárdos étterem és borozóban a Délmagyarország és Délvilág Év sportolója díjátadó gálára.
25 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon a világ a mexikói labdarúgó világbajnokság sorsolására figyelt. Ekkor még mi, magyarok is izgalommal vártuk – ha tudtuk volna, hogy mi vár ránk (a szovjetek ellen 6–0, a franciák ellen 3–0, egyedül Kanadát vertük meg 2–0-ra) –, hogy a Mezei György vezette nemzeti együttes melyik csoportba kerül. Végül az F kvartettbe kaptunk besorolást a Szovjetunió, Franciaország és Kanada mellé.

A Délmagyarország és Délvilág Év sportolója díjátadó gálája nagy tradícióval rendelkezik. 1970 óta minden évben jutalmazzuk a legjobbakat. Ha már a 25 évvel ezelőtti eseményt, a vb-sorsolást idéztük fel, akkor kutattunk egy kicsit, megnéztük, hogy 1985-ben, azaz 25 éve kik voltak a legjobbak a DM-nél.

Az év női sportolója Tóth Katalin búvárúszó, az év férfi sportolója Petrovics Kálmánkajakos, az év legjobb női csapata a Szegedi Vízügyi SE kormányos négyese, az év legjobb férficsapata a Volán SC kézilabda-együttese, az év edzője Lesti István, a Volán mestere volt.
Petrovics Kálmán, az EDF Démász-Szegedi Vízisport Egyesület klubigazgatója is a díjazottak között volt.

– Hú, de régen volt – idézte fel az eseményeket a sportvezető. Éppen 25 éve? Csodás emlékek fűznek hozzá, első világbajnoki aranyérmemet szereztem 10 ezer méteren a kajak négyes vezérevezőseként Mechelenben. Nagy öröm volt, hogy az év végén a Délmagyarország sportrovata az év férfi sportolójának választott. Büszke voltam rá, és mások nevében is mondhatom, hogy a díjnak hatalmas rangja van. A jelenlegi sportolók számára is sokat jelent, hogy a vidék legpatinásabb lapja minden évben jutalmazza a legjobbakat. A maiak közül Janics Natasa, Vajda Attila, vagy éppen az edző, Vécsi Viktor is főhelyre tette ki az elismeréseket, büszkék a díjakra.

December 21-én a Szilánk Zrt. jóvoltából 16 üvegplasztika talál gazdára. Az Alabárdos étterem és borozóba 60 meghívott vendéget várnak a szervezők. A rendezvény hivatalos médiapartnere, a Rádió Plusz is felajánlott egy díjat, a szegedi média az év csapatát jutalmazza majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez meleg volt: Szolnok-Szeged Beton 6-7

Négygólos előnyéből a végére egyet tartott meg a Szeged Beton csapata Szolnokon, így nagy csatában,… Tovább olvasom