Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Pezseg a futsalélet

A Szentes mellett – amely többéves NB I-es tagság után önként indul egy osztállyal lejjebb – két szegedi csapat is jelezte részvételi szándékát a szeptember 27-én startoló futsal NB II-ben.
Végre pezseg a hazai futsal-élet. Az NB I-ben a tizenkét jogosult egyesület mindegyike vállalta az indulást, míg az NB II-re huszonhat (!) gárda rajtol. És végre megint pezseg a Csongrád megyei futsalélet is. Azonkívül, hogy a Szentes a támogatók visszalépése miatt az NB II-ben indul, két újonc szegedi alakulat is a második vonalban tervezi a startot.

– Évek óta álmodom róla, és most talán eljött az idő, végre megvalósulhat a csapat indulásának ötlete – mondta Erhardt Szilárd, az UTC futsal szakosztályának technikai vezetője, aki mint játékos az Első Betonban, a Lubickában, Szentesen és Romániában is beleláthatott a sportág életébe. – A labdarúgás után is szeretnék a futball közelében maradni, ráadásul Szerencsi István személyében találtam egy Szentesen már tapasztalatot szerzett társat. Az UTC elnökét, Gidai Sándort nem kell bemutatnom senkinek, ő is a kezdeményezés mellé állt. Hogy miért a futsal? A brazil minta szimpatikus: a labdarúgók itt tanulják meg az alapokat, majd 12–13 évesen következik a ki- és szétválasztás. Valakiből nagypályás játékos lesz, más kispályás futballista marad. Ha nem is egyből, de szeretnénk feljutni az NB I-be, és fokozatosan beindítanánk az utánpótlást, de ehhez kell mint partner a város és a szponzori háttér is. A szezon alapköltségeire megvan a tőke, becsülettel végigjátsszuk a bajnokságot, amelynek fiatalokkal vágunk neki, az edző pedig a válogatottat is megjárt Brinszky Adrián lesz. Köszönet jár Kistelektől Csanádpalotáig mindegyik klubnak, hogy engedi a srácoknak a futsalt is.

A másik klub SZTE-EHÖK SE néven startol – Albert Miklós edző kerete még nem ismert.

– Az ötlet tőlem származott, nekem is régi vágyam volt egy futsalcsapat indítása, amely most teljesen véletlenül egyszerre a másik szegedi alakulattal megvalósult. Egyelőre nincs feljutási tervünk, csak a mozgás és a sport élménye vezérel. A csapatban nem csak egyetemisták vagy egykori diákok szerepelnek majd, és inkább az egyetemi eseményeken szeretnénk jól teljesíteni – tette hozzá Türk Balázs, a klub szakosztályvezetője.

A sorsolást ma tartják, a bajnokság szeptember 27-én indul.

UTC-keret

A futsal NB II-ben induló UTC kerete (zárójelben a nagypályás klubok): Béry István Endre (UTC), Tombácz Róbert (Kistelek), Szűcs Marcell (Mórahalom), Vasas Gábor (Sándorfalva) kapusok; Bitó Attila, Bitó Róbert, Koncz Miklós (mindhárom Kistelek), Péter Sándor (Balástya), Pataki Sándor (Ásotthalom), Daróczi László, Lázár Gábor (mindkettő Mórahalom), Bogdán Péter (Algyő), Laudisz Péter, Szabó László (mindkettő UTC), Tóth Attila (Ausztria), Debreceni Dávid (Csanádpalota), Hegyesi Zsolt, Dürgő Péter, Simon István (mindhárom SZVSE-Gyálarét), Mihalkó Máté (Sándorfalva).

Olvasóink írták

 • 4. manboy 2010. szeptember 20. 14:55
  „Nekem is lenne egy kérdésem hátha olvassa ezt a cikket még olyan aki esetleg megtudja válaszolni: Bullás Imrét invitálták ebbe a csapatba? Szerintem olyan játékos aki beférne. a választ előre is köszönöm ha kapok.”
 • 3. spori77 2010. szeptember 10. 18:02
  „Köszönöm szépen,várom szeretettel (pláne a keret névsorát és a célokat).
  Üdv!”
 • 2. stevestone 2010. szeptember 10. 17:53
  „Kedves spori77!

  A Szentesről már írtunk korábban, és még fogunk is.

  Üdv,
  GyI”
 • 1. spori77 2010. szeptember 10. 16:02
  „Azt hiszem,illő lett volna akkor már a Szentes csapatáról is szót ejteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó a sakkolimpián

Szeptember 20-án kezdődik az oroszországi Hanti-Manszijszkban a 39. férfi és a 24. női sakkolimpia. Tovább olvasom