Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Pick-siker, kicsit akadozva

A várakozásnak megfelelően nehezen lendült játékba a Pick Szeged a Komló elleni hazai bajnoki rajton, de a végén meglepetés nélkül tízgólos (28–18) győzelmet aratott.
Pick Szeged–Komló 28–18 (14–11)
NB I-es férfi mérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
Pick Szeged: Szente – Berta 1, DJURKOVICS 5, Perunicsics 4, Mezei 2, Andjelkovics 2, Vadkerti 2. Csere: PULJEZEVICS (kapus), Krivokapics 6 (4), LELE 2 (1), Matics, Bendó 2, Bakos 2, Valaczkai. Edző: Kovács Péter.
Komló: Pókos – CSORBA 6, Horváth Sz. 2, CIFRA 5 (2), Nagy 1, Sutka 1, Egri 1. Csere: Mészáros, Szabó (kapusok), Horváth R., Gyáfrás 2 (1), Péter Szabó, Kilvinger, Minya. Edző: Papp László.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 3–0, 10. p.: 5–7, 14. p.: 7–9, 24. p.: 11–9, 33. p.: 14–12, 43. p.: 21–14, 56. p.: 27–17.

Andjelkovicsra különösen odafigyeltek a komlóiak. Fotó: Miskolczi Róbert
– Én voltam az első, aki beletette az ezresét az urnába – mondta Pióker Sándor, a Pick Szeged gyúrója. Szerencsére a klubvezetés azon szándéka, hogy belépő helyett adományt gyűjt a felhőszakadás következtében használhatatlanná vált székelyudvarhelyi sportcsarnok újjáépítésére. A szurkolók megértették a Pick Szeged, a Szeviép Rt. és a Délmagyarország kezdeményezésének karitatív szándékát, s szinte alig volt olyan, aki csak eloldalgott a bejáratnál elhelyezett urnák mellett.
– Többen vannak, mint egy héttel korábban a jubileumi Volán-kupa döntőjén, amikor a Veszprémmel játszottunk – jegyezte meg Lele Ambrus, a csapat ügyvezető elnöke. Ez pedig azt bizonyította, hogy az elgondolás, miszerint az ilyen, papírforma mérkőzésekre így lehet nézőket becsalogatni, nagyon is életre való.

Kovács Péter edző abban biztos volt, hogy Ilyés Ferenc sérülésének jót tesz az, ha kihagyja a Komló elleni bajnoki nyitányt, de arra nem gondolt, hogy Lendvay Pétert is nélkülözni kényszerül.

– Ilyés Ferinek csontkinövése van a bokája alatt, s az izmok meghúzódtak, illetve be is véreztek. Szakadást nem észleltünk, intenzív fizikóterápiás kezeléssel és pihenéssel jelentősen javulhat az állapota. Szerintem akár már Debrecenben is pályára léphet a játékos – mondta el a diagnózist Szabó István, a csapat orvosa.

A Pick Szegedben a két standard játékos helyére két tehetséges fiatalt, Lelét és Valaczkait hívta meg a keretbe Kovács Péter. A két 17 éves játékos pedig nem okozott csalódást. Mint ahogyan azt gondoltuk 3–0-ás vezetés után, hogy a Pick Szeged is könnyed játékkal rukkol elő a fél házas mérkőzésen. A biztos vezetés után sajnos visszaesett a hazaiak játéka, s a nyolcadik percben már az osztály újonca át is vette a vezetést. Pedig még azt sem mondhatjuk, hogy beigazolódott a hazai tréner várakozása, miszerint a bunkerkézilabdát játszó csapatok ellen nagyon nehéz a közönségnek játszani. A Komló ugyanis szép labdamenetekkel támadott, határozottan védekezett. A juniorválogatott jobbszélsője, Csorba Gábor pedig szórta a gólokat. Húsz perc eltelte után emberelte meg magát a Pick, s némi előnyre tett szert a félidő végére.

A második játékrész elején azt hihettük, hogy tovább tart a Tisza-partiak kínlódása, de Puljezevics nagyszerű védéseinek, valamint Djurkovics jó beállós-, valamint Lele Ákos határozott játékának meg is lett az eredménye, s egyre nőtt a távolság. Az 56. percre aztán tíz lett a különbség.

A mérkőzés végére Zsódi Imre, a klub gazdasági vezetője összegezte az urnák tartalmát. A szurkolók 235 ezer forinttal növelték a másfél héttel ezelőtt elindított, s akkor már 450 ezer forintot kitevő összeget. Azonban ezzel még nem zárult le az adománygyűjtés, amit a Tisza Volán SC HKSZ Raiffeisen Bank számlájára utalnak át: 12067008-00122728-00200008.
Kovács Péter: – A 3–0-ás vezetés után csapnivalóan rossz kapusteljesítményt és sok támadási hibát követtünk el. Aztán pedig bepánikolt a csapat. A második félidőben szerencsére helyre állt a rend. Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy a Komló volt ilyen jó, vagy mi játszottunk ennyire csapni valóan.

Az első forduló további eredményei: Tatabánya–Csömör 32–20, PLER–Békés 33–25, Dunaferr–Hargita 40–25, Veszprém–Debrecen 33–21.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robogott a Liss-HNKC

Második bajnoki mérkőzését is megnyerte a Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata. A vásárhelyeik… Tovább olvasom