Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Pick Szeged-Dunaferr 28-19

Könnyedén dolgozta le négygólos hátrányát a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Dunaferr együttese ellen a a KEK nyolcaddöntőjében. A 10 találatig jutó Ghionea vezérletével a legjobb nyolc közé masírozott a Szeged.
PICK SZEGED – DUNAFERR 28–19 (15-9)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Pavicsevics, Vujisics (mindkettő montenegrói).

SZEGED: Puljezevics – Ghionea 10, Laluska 3, Herbert, Katzirz 2, Petrea 4, Vadkerti 2. Csere: Andjelkovics 1, Nenadics 1 (1), Zvizej, Zubai Sz. 2, Krivokapics 3 (1). Edző: Vladan Matics.

DUNAÚJVÁROS: Mikler – Törő 2, Bagarics 3, Grebenár 1, Rosta M., Ancsin 2, Miss 3 (1). Csere: Stochl (kapus), Kemény, Nagy K. 2, Zubai G., Szalafai 3, Sándor 2, Bajusz 1. Edző: Predrag Petljanski.

Kiállítás: 12 ill. 6 perc.
Hétméteres: 4/2 ill. 3/1.

Az eredmény alakulása: 6. p. 2-1, 11. p. 6-3, 15. p. 9-4, 19. p. 11-6, 24. p. 14-7, 35. p. 18-10, 42. p. 22-11, 46.p. 23-12, 54. p. 24-15, 59. p. 27-18.

Továbbjutott: a Pick Szeged 57-52-es összesítéssel.

A Szeged ezúttal végig koncentráltan játszott, mindig akadt valaki, aki tolta a csapat szekerét. Védekezésben egymást múlták felül a játékosok, Puljezevics a legszebb napjait idézte és támadásban is hatékony volt ma a Pick. Ez elég is volt a négygólos hátrány ledolgozásához, a nyolc között a KEK-ben a Szeged!

30. perc: a hab a tortán Ghionea 10. találata, Szalafai is betalál még a túloldalon 28-19.

59. perc: talpon a csarnok, Nagy Kornél találata sem ünneprontó 27-18.

58. perc: megint visszaáll a tízgólos különbség, Petrea tesz róla 27-17.

57. perc: Petrea akkor szól, amikor nagyon muszáj 26-17.

56. perc: Bajusz szélsőként is tündököl, Sándor Ákos farag a Dunaferr hátrányából, Matics időt kér. A Szeged karnyújtásnyira a továbbjutástól 25-17.

Bajusz ezúttal nem villogott egykori csapata ellen
Bajusz ezúttal nem villogott egykori csapata ellen. 
Fotó: Schmidt Andrea

56. perc: akiben mindig bízhatunk: Ghionea iramodik meg 25-15.

53. perc: Szalafai iparkodik: két gólt dob gyors egymás után. Nenadics hétméterest hibáz 24-15.

50. perc: lassult az iram, Zubai Szabolcs a második kisbüntetését gyűjti be. Testvére, Gábor sem tud túljárni Puljezevics eszén büntetőből.

47. perc: Nagy Kornél az első gólját szerzi, Ghionea a nyolcadikat. Időt kérnek a vendégek. Ne feledkezzünk meg Puljezevicsről: igazi vezéregyéniség, csapatkapitányi karszalag ide vagy oda 24-13.

43. perc: ez a büntető már jó, Nenadics jegyzi 23-12.

42. perc: ezt már nehéz lenne elbukni innen, Ghionea tesz az örömünkért, Ancsin gólja szépségtapasz a vendégeknek 22-12.

39. perc: Vadkerti góljával már tízzel megy a Szeged, Krivokapics hétméterest hibáz. Puljezevics mindent fog 10 perc alatt csak 2 gólt kapott a második félidőben 21-11.

Pick Szeged-Dunaferr 28-19 - KÉPGALÉRIA

37. perc: Krivokapics most előkészítő szerepben tündököl, Ghionea fehezi be a piszkos munkát 20-11.

36. perc: ezek Krivokapics percei, csak tartsanak sokáig 19-11.

35. perc: gyors kontra után Vadkerti is megszerzi első találatát, Bagarics kap észbe 18-11.

34. perc: már öt gólnál jár Ghionea 17-10.

33. perc: az első szegedi hetest Krivokapics vágja be 16-10.

31. perc: Bajusz labdaszerzés után Sándor Ákost hozza kihagyhatatlan helyzetbe. Nyitottat védekezik a Dunaferr, az első meccsen ezt nem tudta megoldani a Szeged 15-10.

Az első játékrészben voltak remek periódusai a Picknek, ugyanakkor percekre ki is kapcsoltak a kedvencek. Puljezevics stabil teljesítményt nyújt, de a többiek is iparkodnak, végre csapatként játszik a Szeged. 30 perc után Krivokapicsék a továbbjutók, de ha elfelejtik, hogy 60 percig tart a meccs, akkor ráfizethetnek. 

30. perc: fél perccel a félidő vége előtt Matics rendeli magához a tanítványait. Két lehetőség is adódik a szegediek előtt, de egyiket sem sikerül kihasználni, 30 perc után 15-9.

26. perc: tetőfokán a hangulat, amikor Andjelkovics is beköszön, Törő gólja sem csúnya 15-9

Andjelkovics újra pályára lépett.
Andjelkovics újra pályára lépett. 
Fotó: Schmidt Andrea

23. perc: fieszta, Ghionea-Grebenár gólváltás, Puljezevics továbbra is zseniális, élteti is a nép rendesen 14-8.

23. perc: most nagyon megy a szekér, éppen Zubai tolja 13-7.

22. perc: eddig Laluska az egyik nyerőemberünk 12-7.

21. perc: megint Miss tör borsot az orrunk alá 11-7.

18. perc: Andjelkovics érkezik, de nem a karmester, hanem Ghionea fejezei be az akciót, a túloldalon is egy szélső, Miss villog 11-6.

17. perc: remek kontra, Ghionea fejezi be 10-5.

16. perc: használt a fejmosás, Bagarics kíméletlen 9-5.

15. perc: először áll továbbjutásra a Szeged! Laluska nem pepecsel, Predrag Petljanski időt kér 9-4.

14. perc: mint egy lokomotív zakatol Petrea, nem lehet megállítani 8-4.

13. perc: Miss már nem hibázza el a büntetőt 7-4.

13. perc: alig száll be a kispadról, máris beköszön Laluska 7-3.

12. perc: az irányítóban is kitűnő Petrea találja meg a rést a falban. Puéjezevics egyelőre ihletett formában 6-3.

10. perc: Zubai mozog el a falban, majd nagyszerű mozdulattal veszi be egykori csapata kapuját 5-3.

9. perc: az utóbbi mérkézéseken gyengélkedő Katzirznak most nagyon megy, Törő is felnő a feladathoz 4-3.

8. perc: Ghionea csapja be egy az egyben védőjét, Bagarics válaszol 3-2.

6. perc: beindult a gólgyártás, Krivokapics is elkezdett gyűjtögetni. Bajusz büntetőjét fogja Puljezevics. Újvárosban ez egyszer sem sikerült 2-1.

5. perc: fiatal, de pimasz: Ancsin mattolja Puljezevicset 1-1.

4. perc: Katzirz töri meg a varázst 1-0.

3. perc: még nincs gól, csak kapkodás. Támadásban Krivokapics és Zubai érkezik. Zúg a mindent bele!

A Szeged kezdőcsapata: Puljezevics - Ghionea, Laluska, Herbert, Katzirz, Petrea és Vadkerti. A Dunaferr kezdte a játékot. A vendégek kapujában Mikler kezd. A mezőnyjátékosok: Törő, Bagarics, Grebenár, Rosta, Ancsin, Miss.

17.28 óra: Puljezevicset élteti a nagyérdemű: a Pick kapusát választották 2008 legjobb kapusának, emlékplakettet vett át.

Puljezevics a KEK-visszavágón is bizonyította, hogy nem véletlenül kapott díjat
Puljezevics a KEK-visszavágón is bizonyította, hogy nem véletlenül kapott díjat Fotó: Schmidt Andrea

17.25 óra: Bajusz Sándort ellenfélként is szeretik Szegeden: óriási tapsot kap a közönségtől.

17.15 óra: a Dunaferr várhatóan arra készül, hogy lassítani fogja a játékot, hadd rohanjon a Szeged. Az újvárosiaknak nincs veszítenivalójuk, már az is bravúr részükről, hogy az első felvonást megnyerték.

17 óra: Daniel Andjelkovics csütörtökön már minden gyakorlatot a társakkal végzett, a Professzor tehát pályára tud lépni a visszavágón. Még nincs tökéletes állapotban, de Matics edző számolhat vele. Luka Zvizej is ott lesz a csapatban, a szlovén válogatott szélső még az első meccsen szerzett térdsérülést, szerencsére nem komoly a baj, bár azért neki is edzéseket kellett kihagynia. Vladimir Oszmajics a Füred elleni bajnokin szedett össze kisebb kézsérülést. A niksicsi születésű átlövőnek kicsit fáj a keze, azonban ez nem akadályozza abban, hogy pályára lépjen.

A sérüléséből felépült Zvizej együtt melegített a társakkal. Fotó: Schmidt Andrea
A sérüléséből felépült Zvizej együtt melegített a társakkal.
Fotó: Schmidt Andrea

16.50 óra: a Pick játékosai megérkeznek a küzdőtérre, Andjelkovics és Zvizej is együtt melegít a társakkal. Egyelőre szállingóznak a nézők, pedig most nagyon kellene a Szegednek a biztatás. Közben a dunaferresek is előbújnak az öltözőből. Az újvárosiak keretében nincs változás az első mérkőzéshez képest, bár Rosta Miklós a hétközi bajnoki mérkőzést kihagyta. A Dunaferr nyövgvenyelősen nyert egy góllal Százhalombattán, Nagy Kornél, Bagarics és Kemény csak perceket kapott. Ők a mai meccsre pihentek rá. Reméljük nem ismétlődik meg az odavágó rémálma: az utolsó 20 percet 15-4-re veszítették el Krivokapicsék. Az egykori - és mai - szegedi kedvenc, Bajusz Sándor még nem teljesen egészséges, mindössze egyszer edzett a héten, igaz az újvárosi meccs előtt is hasonlóan "készült".

A KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján négy gólt kell ledolgoznia a Pick Szegednek. Vladan Matics az újszegedi sportcsarnokban eddig ötször „meccselt" a Dunaferr ellen. Ötből négyszer továbbjutott volna a csapata. Első meccsén, a 2006/2007-es bajnokság elődöntőjében 30–21-re nyertek a pickesek, majd 31–26-ra, és az utolsó ötödik, azaz a mindent eldöntő csatában 28–26-ra. Ezután jött a klub második bajnoki aranya.

Tavaly ismét az elődöntőben találkozott a két csapat, az első meccsen 25–20-ra diadalmaskodtak a Tisza-partiak, majd ezután 27–23-ra. Még ez az eredmény is elegendő lenne ma a továbbjutáshoz, hiszen idegenben lőtt több góllal a Szeged harcolná ki a továbblépést.

Danijel Andjelkovics visszatér a csapatba. DM-grafika
Danijel Andjelkovics visszatér a csapatba.
DM-grafika

– Fejben erősnek kell lennünk – kezdte a beszélgetést Vladan Matics –, szeretném, ha a játékosok betartanák azokat az utasításokat, amiket kérek tőlük. Ha okosan játszunk, akkor nem lehet gond. Csak türelmesen, precízen kézilabdázzunk, hiszen az nem kérdés, hogy jobb csapat vagyunk. Nem szabad még egyszer abba a hibába esnünk, mint az első meccsen. Szerencsére Daniel Andjelkovics és Luka Zvizej is bevethető állapotban van, mindketten ott lesznek a csapatban. Oszmajics szedett össze kisebb kézsérülést, de „Szmájlót" kemény fából faragták, így ezzel különösebben nem foglalkozik. Egy biztos: a szurkolók sokat segíthetnek, pluszerőt adhatnak a csapatnak.

Olvasóink írták

 • 6. abrakapokusz 2009. február 21. 20:42
  „Nagyon tetszett. Nenad és Ghionea fantasztikus volt!
  Vadkerti csapatkapitányhoz méltóan küzdött.
  Nenadics kezd beépülni a csapatba.
  Élmény volt végignézni a meccset!
  Köszönöm a fiúknak!”
 • 5. hableány 2009. február 21. 20:24
  „Gratulálok ! Hozták a kötelezőt. Nenadics jó játékos lehet majd, de egyenlőre még messze van attól. Mindenesetre az önbizalmával nincs baj, inkább az a meglepő, hogy ennyi hiba mellett, milyen sok lehetőséget kapott Maticstól. Ráadásul akkor amikor még nem dőlt el a meccs. Kíváncsi lettem volna arra, hogy ha Puéljezevics nem véd ilyen parádésan és jobban feljött volna a Dunaferr, akkor mit mondott volna Matics. Arra is kíváncsi lennék, hogy Katzirz miért kapott olyan kevés lehetőséget támadásban, amikor kifejezetten jól kezdett. Persze egy győztes meccs után minden rendben van.”
 • 4. uno 2009. február 21. 20:18
  „gratulálok a fiúknak a továbbjutáshoz.tetszett a csapat hozzáállása!csak Nenadicot kellene megtanítani hogy az ilyen jellegű mérkőzéseken nem bohóckodunk!!!Hajrá SZEGED!!!”
 • 3. lilongwe 2009. február 21. 19:40
  „Gratula a továbbjutáshoz, tényleg sokkal kiegyensúlyozottabb volt a teljesítmény, mint Dunaújvárosban.
  Puljezevic extraklasszis teljesítméne nélkül (kíváncsi lennék, hány %-ban védett) nagyon szoros lett volna...
  Jöhet a Bosna Sarajevo ;-) (az a szerény tippem a sorsoláskor...)”
 • 2. TASIKA 2009. február 21. 19:39
  „Nagyon jo meccs volt! Gratulalok a csapatnak! Igy tovabb tavasszal is! :)”
 • 1. gardista33 2009. február 21. 18:16
  „6 gol az elony a felidoben,12 lesz a vége. ennyi a különbség a 2 csapat közt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton-Szolnok 7-5

Ha nem is a Honvéd elleni profi játékkal, de győzött a Szeged Beton férfi vízilabda csapata a… Tovább olvasom