Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Pick Szeged: iskolajáték és továbbjutás Szarajevóban

Magabiztos játékkal megszerezte negyedik csoportbeli győzelmét a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak 37–24- re verték a bosnyák bajnok Szarajevót, és ezzel már a legjobb 16 közé kerültek a BL-ben.
Bosna Sarajevo - Pick-Szeged: 24-37

Vladan Matics edző az ebéd előtti eligazításon azt kérte játékosaitól, nagyon koncentráljanak a védekezésre, és ne reagáljanak sem a közönség, sem a bosnyák játékosok provokációjára, valamint igyekezzenek gyors indításokból gólt szerezni. Ez végül is teljes mértékben bejött.

– Csak az első negyedórát vészeljük át – fohászkodtak a Pick Szeged kísérői. Amint az várható volt, a bosnyákok gyorsan el akarták dönteni a meccset, ezért nagy iramot diktáltak, szerencsére sok hiba csúszott támadásaikba.

Andjelkovicsék (jobbról) védelme jól működött. Fotó: Schmidt Andrea

– Puki alszik! – állapította meg Kővári Árpád a szegedi hálóőrről. Mintha ezt meghallotta volna a magyar válogatott kapuvédő, mert ettől kezdve bravúrosan védett. A biztos kezű Kapisoda a hétméterest sem tudta értékesíteni vele szemben. A kezdeti szegedi bizonytalanság után egyre pontosabbak lettek a támadások, és ami a legfontosabb: gólokat szereztek Andjelkovicsék. Majd Ghionea percei jöttek, aki zsinórban háromszor zörgette meg a hálót. Teljesen összeállt a Pick játéka, mind védekezésben, mind támadásban Matics edző együttesének akarata érvényesült. Öt percig nem is bírt betalálni a Bosna. Elezovics edző szavainak némi eredménye lett, mert a vendégek ötgólos előnye háromra csökkent, de ez tiszavirág-életűnek bizonyult. Puljezevics a 20. percben a második büntetőt is védte, és szinte extázisba hozta a KFOR-osokkal megerősített mintegy száz szegedi drukkert. Matics a pálya széléről nyugtatta, irányította csapatát, közben pedig újabb és újabb alakzatban küldte támadásba játékosait. Bajusz és Petrea a balátlövő, Andjelkovics, Zvizej és Vadkerti az irányító poszton váltotta egymást, és keverte meg a hazaiakat. Így egy perccel a félidő vége előtt már tíz gól (8–18) volt a két csapat között a különbség.

– Vajon Elezovics milyen újdonságot talált ki? – kérdezte szinte önmagától Lukács János, a csapat rehabilitációs trénere. De néhányunkban felvetődött: vajon hogyan tudja az öltözőben a tizenegy gólos vezetés után még motiválni játékosait Vladan Matics? Ami azt illeti, sikerült megértetni, hogy nem szabad kiengedni, mert ha vérszemet kapnak a bosnyákok, a nagyon vehemens szurkolóiktól támogatva akár még meglepetést is okozhatnak. Ezt jól tudták a szegedi kézisek, és továbbra is fegyelmezett játékkal, de főleg határozott védekezéssel a hazaiak tudomására hozták, nincs sok keresnivalójuk. A 43. percben olyan gólt láthattunk Zvizejtől, amit még talán soha. A balszélső a félpályánál lépett kettőt, észrevette, hogy a kapus a hatoson áll. A labdát rálőtte, amely a hálóba vágódott. Szinte hiba nélkül játszott a Pick, így a tizenöt gólos előny után Matics a második vonalat küldte pályára.

Vadkerti Attila egyszer köszönt be a bosnyák kapuba. Fotó: Schmidt Andrea


– Nem lesz ez korai? – kérdezték a magyar táborban. A választ a kézilabdások adták meg. Pedig Herbert a jobbátlövő poszton játszott. Ennek a szerkezetnek a legjobbja Oszmajics volt, akinek lövéseire a hazai kapusok – akik többször is váltották egymást – még mozdulni sem tudtak. A hajrá adok-kapokjában a Pick a tizenötből tizenhárom gólt megőrzött.

Jovan Elezovics: – Sajnos gödörben van a csapat, ráadásul még Kapisoda és Martinovic is sérült. Az előbbi azért a pályán volt. Jobb volt a Pick.

Vladan Matics: – Amikor megnyugodott a csapat, és a hatodik perctől átvettük a vezetést, már én sem izgultam. A megbeszéltek szerint küzdött mindenki.

A csoport másik meccsén: Velenje (szlovén)–Breszt (fehérorosz) 37–28.

Osztályzatok

Lapunk 1-től 6-ig terjedő skálán osztályozta a Pick Szeged játékosait. Íme a bosnyák meccs értékelése:

Puljezevics (6): válogatott formában védett.
Ghionea (6): minden kísérlete góllal végződött.
Andjelkovics (6): igazi karmestere volt a csapatnak.
Djurkovics (4): jól védekezett, de néha nem figyelt.
Zvizej (6): ő adta meg a csapatának az alaphangot.
Vadkerti (5): feladatát jól oldotta meg.
Krivokapics (5): nem mindig vállalkozott.
Herbert (4): jól semlegesítette a bosnyák beállóst.
Osmajics (5): a második félidőben szinte villogott.
Bajusz (4): a szokásos meglepetés góljait meglőtte.
Marjanac (5): akadtak bravúrjai.
Petrea (5): amikor pályára lépett, hasznos csapattag volt.
Stamate és Bendó: kevés lehetőséget kapott.

Olvasóink írták

  • 1. Mandy 2007. november 13. 21:05
    „Nagyon tökéletes, hogy tör előre a Tisza-parti gárda. Végre így
    bejuthat a nyolcaddöntőbe.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi teke: jól termelt a szegedi erőmű

A férfi teke Szuperliga nyolcadik fordulójában a Ferroép-Szeged Budapesten, az Erőmű vendégeként… Tovább olvasom