Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Pick Szeged: izzadságcseppek 14 fokban

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az alapozó munkát végzi. Skaliczki László vezetőedzőt és gárdáját tegnap délelőtt látogattuk meg az újszegedi sportcsarnokban. Kőkemény tréningen vett részt az együttes.
Esős időre ébredt tegnap reggel Szeged. A Pick kézilabdásai talán kicsit örültek is a rossz időnek, hiszen az újszegedi Kisstadion homokos pályája helyett az újszegedi sportcsarnokban vezényelte a tréninget Szeged első kézilabda bajnokcsapatának (1996) trénere, Skaliczki László.

Mivel a múlt héten már megélték, hogy milyen a homokon végzett munka, így csak reménykedni tudtak a kedvencek, hogy a parketten nem fognak majd padlót. A 60 perces első dózist végignézve azonban a sportcsarnokban elvégzett foglalkozás sem volt semmi.

Skaliczki Tatai Péter kapussal beszélget. Fotó: Karnok Csaba
Skaliczki László rendesen megfutatta a Pick Szeged csapatát.
Fotó: Karnok Csaba

Reggel nyolc órakor 14 mezőnyjátékos (Vadkerti, Zubai, Bajorhegyi, Törő, Lékai, Sulc, Beocsanin, Buday, Czina, Prodanovics, Pribanic, Molnár, Fekete, Velky) és négy kapus (Mikler, Tatai, Tóth, Miklós) kezdett el melegíteni. Nem véletlen a korai kezdés, hiszen a múlt héten kánikula tombolt. Most azonban 14 fokot mutatott a hőmérő, így jóval elviselhetőbb volt a levegő. 8 óra 23 perckor azonban már a legtöbb játékosról patakokban folyt a víz. Tizenkétszer 28 méter szerepelt a programban: 28 méter sprint, vissza kocogás. Ebből négy sorozat, időre, sípra, háromperces pihenőkkel. A Pick játékosai pedig robogtak. Nem volt megállás.

Két futás közötti pihenő: nyújtás, lazítás. Fotó: Karnok Csaba
Két futás közötti pihenő: nyújtás, lazítás.
Fotó: Karnok Csaba

„Ne indulj hamarabb!" – szólt Skaliczki mester, ha véletlenül valaki gyorsabban kilőtt a rajthelyről, mint a síp szólt volna. „Kié 180? 170? 160?" – jött a pihenő alatt a kérdés a játékosokhoz: a pulzusszámról érdeklődött a tréner. Az első sorozat után még senki sem jelentkezett a 180-nál, a negyedik után viszont többen. „Minden úgy alakul, ahogyan elterveztük, jól dolgoznak a fiúk, szorgalmasak, motiváltak. A héten kicsit visszaveszünk a tempóból, csütörtök este 18 órakor a Torda ellen edzőmeccset is játszunk, majd a jövő héten következik a szerbiai magaslati edzőtábor, 1300 méter magasságban. Ott megint komoly terhelést kapnak a srácok" – vázolta a csapat programját Skaliczki László.

Skaliczki Tatai Péter kapussal beszélget. Fotó: Karnok Csaba
Skaliczki Tatai Péter kapussal beszélget.
Fotó: Karnok Csaba

9 óra előtt néhány perccel véget ért az első délelőtti foglalkozás. A kapusok – Tatai és Mikler úgy ugróköteleztek, hogy azt még Erdei Zsolt ökölvívó is megirigyelhetné – külön edzettek, míg Lékaiék 45 perc pihenőt kaptak, regenerálódhattak, majd következett újabb egy óra, immár a konditeremben. A srácok izomra gyúrtak, „rendet" raktak a kondiban. És ez csak egy délelőtti program volt, este újabb edzés várt rájuk. Igaz, ekkor már előkerült a kézi- és a medicinlabda is. Ja kérem: Skaliczki mesternél ilyen egy alapozás, kell a jó kondi.

A Pick csütörtökön 18 órakor a Torda ellen hazai pályán játszik edzőmérkőzést. A klub 15.30-tól az újszegedi sportcsarnokban megkezdi a 2011/ 2012-es szezonra a bérletek árusítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taroltak a delfinek a szentesi nemzetközi úszóversenyen

16. alkalommal rendeztek nemzetközi szenior úszóversenyt Szentesen. Tovább olvasom