Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Pick Szeged: megrendítő pofon Veszprémben

A Pick Szeged mindössze 10 percig volt partiban a bajnoki címtől megfosztott Veszprém otthonában. A hazaiak 29–22-re nyertek. Talán csak az utolsó hat perc játéka ad némi reménysugarat a vasárnapi BL-mérkőzés sikeres megvívására.
MKB Veszprém-Pick Szeged 29–22 (18–10)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, rájátszás, Veszprém, 3500 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: PERICS – IVÁNCSIK T. 6, Cozma 1, ILYÉS 3, Lusnyikov, Iváncsik G.1, Eklemovics. Csere: Tatai (kapus), VUJIN 7, Gál 2, Perez 2, Sesum 1, Markovics 1. Edző: Mocsai Tamás.
Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea 5 (1), Krivokapics 2, Andjelkovics 3, Djurkovics 3, Petrea 3, Zvizej 1. Csere: Marjanac (kapus), Herbert, Osmajics 1, Bajusz, Bendó, Vadkerti 2. Edző: Vladan Matics.
Kiállítások: 16, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 2–4, 9. p.: 6–4, 11. p.: 6–6, 15. p.: 9–6, 22. p.: 12–7, 27. p.: 17–8, 41. p.: 23–11, 54. p.: 29–16.

A szegedi drukkerekben a celjei vereség ellenére is maradt még annyi kitartás és lelkesedés, hogy szép számmal voltak a helyszínen is kíváncsiak az örök rangadóra. A szokásnak megfelelően olyan dobkoncertet rendeztek, hogy a veszprémi szurkolók hangja alig hallatszott. Ha ez is beleszámítana a mérkőzés eredményébe, akkor egészen biztosan előnnyel indult volna a Pick Szeged. Mindenesetre az biztató volt Puljezevicséknek, hogy maguk mögött érezhették a szurkolókat is.

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém mestere, a volt szegedi arról beszélt a mérkőzés előtt, hogy nem vár jó játékot, de annál nagyobb küzdelmet.
– Mi a Steaua Bucuresti felett aratott győzelemről kezdjük a rangadót, ezzel talán lélektani előnyben leszünk a Celjében nem várt vereséget szenvedő Szegeddel szemben. Nagyon bízom abban, hogy sportszerű és tiszta körülmények között dől el a két pont sorsa. Természetesen a csapatom győzelmét várom – jelentette ki határozottan Mocsai mester.

Vladan Matics, a Pick Szeged trénere nem volt ennyire magabiztos, hiszen Andjelkovics és Herbert is csak injekcióval tudta vállalni a játékot.
– Remélem, a srácok lélektanilag is felkészültek erre a nagyon fontos összecsapásra. Sajnos nem mondhatom egyértelműen, hogy a legjobb formában vagyunk, de azt hiszem, okulva a celjei gyenge kezdésből, most sokkal harcosabb lesz a csapatom. Egy biztos, nagyon hiányzik majd egy teljesen egészséges irányító és beálló.

Jellemző jelenet: Djurkovics két veszprémivel csatázik, Lusnyikov és Gál szorításában. Fotó: Schmidt Andrea (Képgaléria)

Jól kezdett a Pick, illetve Petrea, mert három perc alatt kétszer vette be Perics kapuját. Egy perccel később Andjelkovics találatával már kettőre nőtt a vendégek előnye. Azonban játékvezetői tévedések, amelyek legalább kétperces tanácstalansággal és vitával jártak, megzavarták a szegedi játékosokat, mégpedig olyannyira, hogy a Veszprém zsinórban négy gólt szerzett. A vendégek azonban talpra tudtak állni, Andjelkovics, valamint Zvizej találatával sikerült egalizálni az állást. Azonban jött egy újabb hármas hazai gólsorozat, s ismét kapaszkodhattak a Tisza-partiak.

Ami azt illeti, nem volt könnyű mérkőzés, sem a játékvezetők, sem pedig a játékosok szempontjából. A trónjuktól megfosztott hazaiak egyre jobban belelendültek, s mind motiváltságban, mind pedig eredményességben a Pick-játékosok fölé nőttek. Sajnos az elején még markánsnak tűnő szegedi védelem is egyre sebezhetőbb lett. Azt is el kell ismerni, hogy a veszprémi átlövők a szegedi társuknál sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, hiszen húsz perc alatt Vujin és Ilyés hat gólt szerzett. Különösen Krivokapics játszott gyámoltalanul és visszafogottan, ezért valamennyi lövőkísérletét blokkolta a veszprémi védelem. Hiába kért a 21. percben időt Matics edző. Továbbra is a kapkodás, a türelmetlenség dominált csapata játékában. A feleslegesen ellőtt labdák egyre nehezebb helyzetbe hozták a vendégeket. Puljezevics sem brillírozott. Gálék szinte megsorozták ellenfelüket, s zsinórban öt gólt szerezve tetemes előnyre tettek szert már az első félidőben. Sajnos ez a játék kísértetiesen hasonlított a vasárnapihoz.

Andjelkovics és a Pick: padlón. Fotó: Schmidt Andrea

A veszprémiek kissé nyitott védekezésének az ellenszerét a második félidőben sem sikerült megtalálniuk. Mivel a veszprémi védelem időben kilépett – ellentétben a szegedivel –, nem is volt esélyük a Tisza-partiaknak a felzárkózásra. Sőt a 36. percben tízet számoltak a veszprémi szurkolók, s megszólalt a szokásos rigmus is: „Indul a busz!" A veszprémi publikum pedig méltán ünnepelt. A szegedi játékosok pedig lányos zavarukban olyan kisiskolás hibákat követtek el, amely egyértelműen azt bizonyította, hogy a csapat gödörben van. Csak kérdés, hogy a vasárnapi újabb fontos BL-mérkőzésre lesz-e erő kilábalni. Egyet bizton állíthatunk, hogy egy ilyen védelemmel szemben az a támadói taktika, amivel a Pick próbálkozott csak kínlódásra, s ilyen megalázó vereségre elegendő, különösen, ha még a játékvezetők is egyoldalúan ítélkeznek. Kár, hogy az örökrangadó ilyen egyoldalú játékká vált. Némi gyógyírt jelentett a mérkőzés véghajrája, ugyanis az utolsó hat percben a 13 gólos hátrányt sikerült hétre lefaragni, úgy, hogy a hazaiak egyetlenegyet sem szereztek.

A mostani veszprémi siker azt jelenti, ha a bajnokság hátralévő részében érvényesül a papírforma, akkor a Veszprém élvezi a hazai pálya előnyét a rájátszásban.


Korai lapzártánk miatt Vladan Matics nyilatkozatát nem tudtuk megvárni, mert a tréner a lefújás után hosszasan elbeszélgetett a játékosokkal az öltözőben.

A Pick nem sokáig rágódhat a vereségen, vasárnap az újszegedi sportcsarnokban az a dán Gudme lesz az ellenfél, amely az első fordulóban parádés második félidei játékával legyőzte a világhírű Barcelona csapatát. A magyar bajnok most mutathatja meg igazán az erejét, a padlóról egy győzelemmel lehet felállni.

A nap másik összecsapásán: Dunaferr–PLER 29–18 (17–6).

Az élcsoport: 1. Veszprém 20 pont 2. Szeged 16 3. Dunaferr 14.

Olvasóink írták

 • 16. s.misi 2008. február 15. 11:11
  „Sziasztok.Veszprémben hallottam a Gál Gyula Szegedre kerül mert veszprémben áll a bál körülötte.Igaz vagy kacsa ha tud valaki valanit irjon.Ja és a Lazarov vissza megy veszpréme a következő szezonban szinte biztos”
 • 15. valaki 2008. február 14. 22:33
  „Ellenzéki, kotilaszlo! Előbb megtanulunk magyarul, valamint helyesen írni, és csak ezután fárasztunk másokat félresikerült, retardált hozzászólásokkal- lehetőleg akkor is máshol.
  Köszönjük.”
 • 14. pacsirta 2008. február 14. 21:52
  „mi a bánatos pitypangnak firkálnak ide veszprémi drukkerek!?
  bunkók.”
 • 13. Ellenzéki 2008. február 14. 21:45
  „Nagy szar ez a Pick Beograd-Bucuresti!
  A szerb meg a román álsztárok lenyúlják a pénzt és nem csinálnak érte semmit!
  A beképzelt szerb-román hólyagok miatt a magyar tehetséges srácoknak sorban kellett távozni a városból mert valakinek az érdeke volt, hogy ez a szerb meg román gyülekezet ide kerüljön!
  Állítólag némelyik szerb, - az az áll kapus meg az a professzornak nevezett akárki hatalmas lóvét szakít havonta!
  Verjék csak őket rendesen, majdcsak széthullanak mint a rossz gép.
  Remélem, hogy Vasárnap a dánok Szegeden verik bele ezeket a parkettba!”
 • 12. Gagyi 2008. február 14. 19:43
  „Nem is említettem a cikket , mi a fenének kell a bírókat bántani ilyen nulla produkció után .Ennyire nem kell elfogultnak lenni , vagy nem egy meccset néztünk ?”
 • 11. Gagyi 2008. február 14. 19:35
  „Bekéne már végre látnia Lele Ambrusnak és társainak , hogy ezek a szerb , román és más mondva csinált sztárok csak papíron sztárok . Nem kell itt az őszi menetelésről beszélni , pont akkor kapták az első pofont a magyar "sztárok"-tól (Debrecen). Azt a BL csoportot szerintem még a Dunaferr is megnyerte volna . Pont itt a baj , hogy amédia túl ragozta azt a "sikert" . Amikor összekerültek tényleg sztár csapatokkal (Celje,FOTEX)egyből megmutatták mit tudnak . SEMMIT ! Addig amíg 4igazi magyar van a keretben , nem is jutnak előbbre . Nem beszélve az edzőről .”
 • 10. peró 2008. február 14. 19:30
  „Sajnos a szegednek nem sikerült veszprémmel felvenni a versenyt.
  Sokszor leirtam, hogy a szeged játéka nagyon ingadozó labilis.
  A szerb játékosok semmit sem nyújtottak a győzelem érdekében,
  már megint a kapus, csak azért volt benn a kapuba, hogy kiszedje a labdát.
  A pichnek játékosok után kell néznie. hogy frissüljön a csapat. mert nagyon sokáig állóvizben szenved és sorozatban játszik nagyon rosszul. Boszantó az ha nem veszik időben észre a vezetők, hogy mit is kell csinálniuk. Szegednek frissiteni kell kiöregedet játékosoktól meg kell válnia nincs más alternatíva.Bátran kell cselekedni.
  Újítani újítani újítani ez kell.”
 • 9. peró 2008. február 14. 19:30
  „Sajnos a szegednek nem sikerült veszprémmel felvenni a versenyt.
  Sokszor leirtam, hogy a szeged játéka nagyon ingadozó labilis.
  A szerb játékosok semmit sem nyújtottak a győzelem érdekében,
  már megint a kapus, csak azért volt benn a kapuba, hogy kiszedje a labdát.
  A pichnek játékosok után kell néznie. hogy frissüljön a csapat. mert nagyon sokáig állóvizben szenved és sorozatban játszik nagyon rosszul. Boszantó az ha nem veszik időben észre a vezetők, hogy mit is kell csinálniuk. Szegednek frissiteni kell kiöregedet játékosoktól meg kell válnia nincs más alternatíva.Bátran kell cselekedni.
  Újítani újítani újítani ez kell.”
 • 8. peró 2008. február 14. 19:30
  „Sajnos a szegednek nem sikerült veszprémmel felvenni a versenyt.
  Sokszor leirtam, hogy a szeged játéka nagyon ingadozó labilis.
  A szerb játékosok semmit sem nyújtottak a győzelem érdekében,
  már megint a kapus, csak azért volt benn a kapuba, hogy kiszedje a labdát.
  A pichnek játékosok után kell néznie. hogy frissüljön a csapat. mert nagyon sokáig állóvizben szenved és sorozatban játszik nagyon rosszul. Boszantó az ha nem veszik időben észre a vezetők, hogy mit is kell csinálniuk. Szegednek frissiteni kell kiöregedet játékosoktól meg kell válnia nincs más alternatíva.Bátran kell cselekedni.
  Újítani újítani újítani ez kell.”
 • 7. kotilaszlo 2008. február 14. 19:15
  „Ja a focira gondoltam!!”
 • 6. kotilaszlo 2008. február 14. 19:14
  „Ja még annyi!! Ezek után is ők lesznek a sztárok. Holott ebben a szép városban kb. a bl. meccsek miatt valamint a bajnokik miatt 6-7 alkalommal telik meg a csarnok. Amikor volt ez a csaló szegedi menager név nem lesz kiírva, még a legbénább csapat ellen is volt 5-6.000 ember. Ezek a PICK-esek elszálltak maguktol.”
 • 5. kotilaszlo 2008. február 14. 19:05
  „Hát megmondom őszinetén ezek a beképzelt a média főleg a Délmagyarország által agyon sztárolt kis puha kukik azt hitték maj megváltják a világot. Hiszen olyan csoprotba kerültek amiben a vakok és gyengénlátók valamint a rokkantak játszottak. CSOPORTELSŐSÉG KÁNAÁN, MI VAGYUNK A KIRÁLYOK BEKÉPZELT MAJMOK.
  Nagyon gyenge ez a Szeged. Hajrá Veszprém!!! Egyezerűen senki vagytok hej.hej. Egyszerűen senkik vagytok hej hej!!!!”
 • 4. csapszi 2008. február 14. 12:16
  „Nagyon sajnálom,hogy már megint kritikán alul játszott a csapat és nem tudott felpörögni(vagy nem hagyták),de az biztos,hogy így nemcsak a BL-be ,de a bajnokságba sincs sok keresnivalónk. Remélem vasárnapra összekapják magukat és végre visszatér az őszi Pick Szeged!”
 • 3. orsi 2008. február 14. 10:50
  „ejha csak ugy mellékesen mondom,hogy a "nagy" külföldi sztárok fele sérülten játszott(Andjelkovic)”
 • 2. ejha 2008. február 14. 08:42
  „Ez igaz, mindig a bírót emlegetjük ilyenkor!

  Nem tudjuk elismerni, hogy a "nagy" külföldi sztárokkal semmire sem megyünk!”
 • 1. handballman 2008. február 14. 07:57
  „Miért van az, hogy a Pick vereségeknél mindig a bíró az egyik főszereplő a DM cikkekben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikapott a Pick Szeged a Veszprém otthonában

A Pick Szeged mindössze 10 percig volt partiban a bajnoki címtől megfosztott Veszprém otthonában. A… Tovább olvasom