Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Pick Szeged: nyílt maradt a kupacsata

A Pick Szeged 24–22-es vereséget szenvedett a férfi kézilabda magyar kupa negyeddöntőjének első meccsén, Csurgón. Ahogy azt várni lehetett, a továbbjutás csak a március 7-ei, szegedi visszavágón dől majd el.
Csurgó–Pick Szeged 24–22 (13–14)
Férfi kézilabda magyar kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Csurgó, 800 néző. Vezette: Baranyi, Szloska.

Csurgó: PALLAG – Országh 1, Kos 4, KATZIRZ 7, Szöllősi 2, Vadkerti G. 2, SZÉLES 5 (2). Csere: Oláh 1, HERBERT 1, Pavlovics 1, Borsos, Vancsics. Vezetőedző: Bakó Botond.

Pick Szeged:
TATAI – Nagy N. 1, ANCSIN 5, Buday 5 (2), Czina, Pribanic 1, Vadkerti A. 1. Csere: Mikler (kapus), SULC 5, Bajorhegyi, Zubai 2, Prodanovics 2. Vezetőedző: Skaliczki László.

Hétméteres:
3/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Ahogy Szegedre, úgy Csurgóra is igaz, a helyiek imádják a kézilabdát. Mégsem egyszerű összehasonlítani a két várost, hiszen míg Csurgó lakossága alig nagyobb ötezer főnél, addig a Csongrádi megyeszékhelyen 170 ezren élnek. Éppen ezért nagy dolog, hogy a Pick tegnapi, csurgói magyarkupa-meccsére nyolcszázan voltak kíváncsiak: bár az összehasonlítás csalóka, ez arányaiban olyan, mintha Szegeden 26 ezren járnának ki a Pick-meccsekre.

Nem az öt gólt szerző Fero Sulcon (jobbról) múlt a Pick Szeged veresége. Fotó: Schmidt Andrea
Nem az öt gólt szerző Fero Sulcon (jobbról) múlt a Pick Szeged veresége.
Fotó: Schmidt Andrea

Előzetesen is tudni lehetett, hogy a Picknek nem lesz könnyű dolga a párharcban, főleg úgy, hogy az Eb-n szereplő játékosok finoman szólva sem pihenhették ki magukat. Zubai csak a szokásos speciális ragasztással az oldalán vállalta a meccset, és csak a második félidőben lépett pályára, így volt ezzel a friss Eb-ezüstérmes Rajko Prodanovics is, aki csak Csurgón csatlakozott a kerethez.

Selejtezős órarend

A Svéd Kézilabda Szövetség a jegyértékesítés beindításával együtt nyilvánosságra hozta az április 6–8-i göteborgi olimpiai selejtező órára lebontott programját. A magyar férfiválogatott sorrendben Macedóniával, Brazíliával és Svédországgal találkozik. A 12 ezer férőhelyes Scandinaviumban 195, 345 és 495 svéd koronáért – kb. 6500, 11 ezer 400, illetve 16 ezer 330 forintért – lehet belépőt vásárolni. A kvartett első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára.

A göteborgi csoport programja: április 6., péntek, 14.45: Magyarország–Macedónia, 17 óra: Svédország–Brazília; április 7., szombat, 13.45: Magyarország–Brazília, Svédország–Macedónia; április 8., vasárnap, 14.45: Macedónia–Brazília, 17: Svédország–Magyarország.

Végig szoros meccset játszottak a csapatok, a legnagyobb különbség mindössze négygólos volt. Az első félidőben mindig a Pick járt egy kicsivel előrébb, Ancsin Gábor és Fero Sulc bombáival, Tatai védéseivel 7–5-re és 9–7-re is vezetett a Szeged. A félidőben is megvolt a minimális előny, ám a 34. percben esett Prodanovics-gól után elfogyott a lendület, támadásban pontatlanul lőtt a Pick, és Katzirz Dávid vezérletével 21–18-ra fordított a Csurgó.

A hazai publikum belelkesedett, a kapuban az utánpótlás-válogatott Pallag Péter mindent megfogott, így 24–20-nál félő volt, hogy nagyobb előnyhöz juthatnak a hazaiak. Nem így lett, végül kétgólos, 24–22-es vereséget szenvedett a Szeged.

Kikapni ugyan sosem jó dolog, de a kupában legalább lehet javítani, méghozzá március 7-én, a szegedi visszavágón. A kétgólos hátrány egyáltalán nem tűnik ledolgozhatatlannak.

Skaliczki László: – A tamadójátékunk akadozott, az átlövőink túl sokat vállaltak, sokszor feleslegesen. A kapott gólok számával elégedett lehetek, a 22 lőtt gólunk viszont iszonyatosan kevés, ehhez az is kellett, hogy naggyá tegyük Pallagot. Gratulálok a Csurgónak, a továbbjutás Szegeden dől majd el.

További eredmények: Tata–MKB Veszprém 24–44, Tatabánya-Gyöngyös 36-25 

Olvasóink írták

 • 14. Boribona 2012. február 03. 10:15
  „Ha a védekező specialisták posztját is külön számítjuk, akkor a lehetséges 8 posztból 6-ra igaz, h ősz óta folyamatosan 1 játékosunk van. Vagy sérülés, vagy betegség, v. hosszú ideig tartó formánkívüliség vagy mert eleve egy játékos van az adott posztra az alapkeretben. Ha rossz napot fog ki közülük bárki, akkor máris van teljesen lyukas poszt.
  Amig nincs minden posztra igazolva 2, legalább közel azonos képességű, tudású játékos, necces meccsek lesznek. Itthon a közönség sokszor átsegíti őket a nehézségesen, idegenben nem szimpantizálnak túlzottan a csapattal.
  És azért azt is látni kell, hogy néhány, a tabellán még mögüttünk álló csapat folyamatosan erősödik az elmúlt évekhez képest. Mi meg több poszton gyöngültünk, így közelebb kerültünk egymáshoz.
  Ha kijön a lépés, az alapemberek egészségesek, és jó napjuk van, bárkit megverhetnek -itthon.
  Egyébként meg bármi lehet.

  Ez a kupa továbbjutás még távolról sem veszett fejsze nyele. Viszont lesz egy bajnoki meccs is Csurgón, febr. 13-án. Na, az érdekes lesz, mert most vérszemet kaptak.

  Katzirz Dávid játéka tetszett, nagyon meg akarta mutatni régi csapatának. Mégiscsak tud még átlőni is. Kár, h ezt nálunk már alig-alig tette meg.”
 • 13. zehn 2012. február 02. 19:41
  „Kedves szerecsenmosdató hozzászólók! Nem lehet ezt megmagyarázni,akárhogy is igyekeztek. Imádom a kedvenc csapatomat, de ez ismét egy szégyenteljes produkció volt.Nincs mit szépíteni és mondvacsinált magyarázatokat gyártani.A tegnapi teljesítmény nem méltó egy Pick Szegedhez!”
 • 12. tavimaszlag 2012. február 02. 19:21
  „szocsoba: Igazad van, nevelgethetünk mi évekig játékost, mire az ütőképes lesz... Jó igazolások kellenek, de ha nincs pénz mehetünk a levesbe...”
 • 11. tavimaszlag 2012. február 02. 19:15
  „Azért az túlzás, hogy nyílt, itthon csak nyerünk mára Csurgó ellen!”
 • 10. roxper 2012. február 02. 17:49
  „Hihetetlenek egyes emberek, van egy meccs 6-7 nappal a szerb eb után, ahol egyébként 2 naponta voltak meccsek és jönnek itt bundával!
  Ez egy oda-visszavágós meccs volt, a csapat is tudta, hogy egy szoros vereség esetén, hazai pályán verhetik és szerintem min 8 góllal verni is fogják a csurgót és nem történt semmi!

  A másik cikknél már leírtam, az idei egyetlen vereségünk is egy 3 meccses válogatott torna után volt néhány nappal, a válogatott srácok épp hogy hazaértek és már utaztak is tatabányára (de az is lehet, hogy ott csatlakoztak) a csapat többi tagjához!

  Ezen kívül még egy szoros meccs rémlik, amikor balatonfüreden nyert egy góllal a csapat, szóval vészharangot kongatni, hogy a kicsik erősödtek, meg Szegedre ennyi meg annyi új ember kell tiszta baromság!”
 • 9. szocsoba 2012. február 02. 16:37
  „Nem vagyunk már annyira biztos második csapat,mint néhány éve .Ezt az ellenfeleink is tudják,hogy idegenben foghatok vagyunk.Ahhoz,hogy a régi fényében "csillogjon" csapatunk 3-4 jó játékos kellene hoznunk a meglévőkhöz.1-1lövőt..(jobb,..bal) egy magas,erős beálló.....ez mind pénz kérdése,ha nincs rá fedezet,akkor csak álmodozhatunk......”
 • 8. zanzibar 2012. február 02. 16:11
  „Ganxta
  Amit belinkelté,l az a tavalyi, szegedi bajnoki előtt készült interjú. Azt nyertétek is tízzel....
  Szóval csak 1,10-et lehetett nyerni. A cikk dátuma: 2011. október 05. 13:07:06 CET
  Szóval nem kell összeesküvés elméleteket gyártani... Jobb volt a Csurgó - ennyi. Jobban akartak és jobban is játszottak.”
 • 7. Ganxta 2012. február 02. 15:13
  „"Ahol viszont már artikulálódott a bundagyanú, az az ugyanezen év szeptemberében Szegeden rendezett kajak-kenu Vb volt. Szintén kötés nélkül lehetett fogadni arra, hogy Storcz Botond három döntős startjából hányszor lapátol össze aranyérmet. Az ´egyszer sem´-re fizették a legtöbbet, méghozzá a feltett összeg tízszeresét.

  A Vb után Fábián László, egykori olimpiai bajnok kajakozónk, az akkori edző a Nap-keltében azt mondta, szerinte a fiúk azért nem iparkodtak, mert így akartak pénzhez, sőt mi több, nagyon sok pénzhez jutni. Az ügy elcsitult."”
 • 6. Ganxta 2012. február 02. 15:04
  „http://www.bet365.com/news/hu/betting/kezilabda/vadkerti-gyozelmet-var-a-csurgo-ellen

  "A Szeged győzelmére 1,10 az odds, a döntetlenre pedig 15,00. A Csurgó győzelmét 7,00 szorzóval lehet megjátszani."”
 • 5. W666W 2012. február 02. 11:42
  „Nem történt semmi csak a "szokásos" kupavereség ami természetesen azért volt mert.....
  N.E.V.E.T.S.É.G.E.S.....és F.E.L.H.Á.B.O.R.Í.T.Ó. V.I.C.C.
  Miért van az hogy egyetlen egy szezonban sem tudnak ezek az aranykezű srácaink FOLYAMATOSAN egyenletesen JÓL teljesíteni ????? miért van az hogy ahogy közeledik a kupa akkor mindig rettegni kell hogy jaja istenem csak nehogy PICK erejéhez picit közelítő csapat kerüljön az utunkba, mert akkor tuti a kiesés ?????
  CSAK azt kéne tudni, hogy mit is akarnak a vezetőségben ???? mert azért ahhoz hogy stabilan az ORSZÁG MÁSODIK LEGJOBB CSApAtA legyen a PICK akkor ez így ebben a formában nagyon nagyon halovány sőt mondhatnám azt is hogy molyfing”
 • 4. Cipó99 2012. február 02. 10:11
  „2. TUTI 2012.02.02. 07:50

  Ez röhej, ettől már csak jobb lehet!!!!!!”
 • 3. Ganxta 2012. február 02. 09:32
  „1. racionalitás? 2012.02.02. 07:44

  Kapusposzt? TIPPMIX-tét”
 • 2. TUTI 2012. február 02. 07:50
  „HAJRA PICK SZEGED! HAJRA! HAJRA!
  ...lesz ez még jobb!”
 • 1. racionalitás? 2012. február 02. 07:44
  „ugye nem baj-ha nem csodálkozom?kapusposzt???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: nem ment a góllövés

Megyei labdarúgócsapataink mindegyike játszott szerdán felkészülési mérkőzést. Tovább olvasom