Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Pick Szeged: Oktatófilm-forgatás Velenjében

Egy biztos: még a legoptimistább Pick Szeged-drukkerek sem gondoltak olyan lehengerlő játékra és biztos győzelemre, mint amilyet produkáltak Puljezevicsék szerdán Velenjében. A siker értékét növeli, hogy a Tisza-parti gárda most avatott négy olyan játékost, aki először szerepelt Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Érthetően boldog volt mindenki.
Aki ott volt augusztusban a velenjei nemzetközi férfi kézilabdatornán – őszintén bevallva –, az féltette most Vladan Matics edző csapatát. De felemlegethetjük Puljezevicsék debreceni fiaskóját is, ám a múlton már kár töprengeni, hiszen a szegedi kézilabdások szerdán este új fejezetet nyitottak: olyan teljesítményt nyújtottak, akkora elánnal és olyan fegyelmezetten küzdöttek, ami csakis a nagy csapatokra jellemző.

Pedig a sikerkovácsok között négyen, Vladimir Osmajics, Valentin Ghionea, Julian Stamate, Dragan Marjanac, most szerepelt először Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Valamennyien olyan magabiztosan és elánnal küzdöttek, hogy a „zöldfülűség" halvány jelét sem tapasztalhattuk teljesítményükön.

– Menjen már valaki helyettem a sajtótájékoztatóra, mert nekem jártányi erőm sincs – mondta Daniel Andjelkovics, akinek nemcsak az irányítói szerepkörre, hanem gólokra, s nem is akármennyire, és akármilyenekre futotta erejéből.

– Ilyen élményben és érzésben még nem volt részem – vallotta be Julian Stamate, aki gyorsan felöltözött, s máris a telefont aktivizálta, hogy romániai szeretteivel közölje a nagyszerű győzelmet.

Jegyárusítás

Pénteken 15 és 18 óra között az újszegedi sportcsarnokban kapható belépő a vasárnap 17.15-kor kezdődő Pick Szeged–Szarajevo BL-mérkőzésre.

Az öltöző folyosóján pihent az ütközet után Krivokapics Milorad is, aki a nagy megterhelés miatt elmerevedett izmait lazította. Fordulás közben úgy beleütötte a kezét a falba, hogy felszakadt a jobb kezén a köröm. Azonban a csapatorvos, Szabó István rögtön kezelésbe vette. A doki munkáját azoknak a játékosoknak a teljesítménye is minősíti, akiket a mérkőzés előtt olyan állapotba tudott hozni, hogy egyikükön sem látszott a sérülés nyoma.

– Most már fáj a lábam, de a meccs alatt csak a játékra figyeltem, mert nem tapasztaltam semmi zavaró érzést – mondta Herbert Gábor, aki már hetek óta bajlódik kisebb nagyobb sérüléssel.

Amikor a mérkőzés egyik hősével, a Pick Szeged csapatkapitányával, Puljezevics Nenaddal közöltem, hogy az első félidőben 77,8, összesítve pedig 59,4 százalékos teljesítmény nyújtott a kapuban, a megszokott „szerénységgel" csak ennyit közölt:

– Én tudom, hogy nagyon jó voltam. De hát ez már természetes!

Bendó Csaba csak a mérkőzés utolsó harmadában kapott játéklehetőséget. A két gólhelyzetét magabiztosan értékesítette, de igencsak nagy derültséget okozott a szegedi drukkerek táborában, amikor egyedül vezetve a labdát az elpattant tőle.

– Vagy izzadságcsepp, vagy pedig a labda ludájsága miatt nem úgy pattant, ahogyan azt vártam – mondta kissé pironkodva a volt válogatott szélső, aki most is csupa szív játékkal rukkolt elő.

Még egy Pick-játékos nagyszerű teljesítményét érdemes külön is kiemelni. Ő pedig Vladimir Osmajics, aki azoknak adott frappáns választ, akik bírálták eddigi játékát. Amellett, hogy a nyolc kísérletből öt gólt szerzett, a védekezésben is jeleskedett, s kétszer a blokkján akadt el a velenjeiek lövése.

– Nagyon nagy lendületet és önbizalmat adott Osmajicsnak, hogy Mezőkövesden jó teljesítményt nyújtott. De hát tudtuk azt, hogy fiatal, ezért időre van szüksége tehetségének bizonyítására – mondta Vladan Matics edző, amikor az átlövőt dicsértük. Majd témát váltva hozzátette: – Ennek az eredménynek csak akkor van értéke, ha vasárnap nyerünk a Szarajevó ellen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferroép-Szeged: második helyen az első nap után

A férfi teke Európa-kupa augsburgi első napja után a Ferroép-Szeged második helyen áll a német… Tovább olvasom