Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Pick Szeged: Profi munka volt!

Magabiztosan, jóformán végig vezetve diadalmaskodott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Budapest Bank férfi kézilabdaligában Balatonfüreden.
Ilyenkor ősszel milyen más a Balaton! Turista sehol, pedig az októberi napsütésben is gyönyörűen csillog a magyar tenger. Csillog a füredi csarnok is, szépen megcsinálták, és azon sem kell meglepődni, hogy a Pick Szeged vendégjátéka táblás házat vonzott. Apropó füredi közönség: kalapot kell emelni, hiszen végig sportszerűen szurkoltak, a bemutatáskor pedig a Szeged nevesebb játékosait hangosan megtapsolták.

Hajnal Csaba, Mocsai Lajos, Csoknyai István, Ilyés Ferenc, Gál Gyula. Nos, ők nem a hazai klub alkalmazottai, hanem éppen a Pick legnagyobb riválisának, az MKB Veszprémnek a tagjai, azaz vezetői, edzői és játékosai. Nem volt véletlen, hogy a lelátón foglaltak helyet, hiszen vasárnap következik a csúcsmeccs, a Pick–Veszprém rangadó.

Ghionea (labdával) eredményesen röpködött Fotó: Schmidt Andrea
Ghionea (labdával) eredményesen röpködött
Fotó: Schmidt Andrea

Mit látott Mocsai? Egy nagyot harcoló hazai csapatot, és egy hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkező Pick Szegedet. Amikor kellett, a Tisza-parti gárda nekidurálta magát, és esélyt sem hagyott a Fürednek. Sajnos voltak megingások, hiszen volt közte hét is, ekkor pedig úgy tűnt, hogy sima lesz a meccs. Mivel kimaradtak a ziccerek, izgalmasan alakult a hajrá. Az örökifjú Pásztor István vezetésével a balatoni gárda nyílttá tudta tenni a meccset.

Herbert játszhat

A balatonfüredi mérkőzés elején a Pick Szeged beállója, Herbert Gábor hatalmas ütést kapott. A játékos orra még hazafelé a buszon is vérezgetett, de mint később kiderült, nem tört el, csak erősen zúzódott. Herbert nem vélte szándékosnak Kis Ákos mozdulatát, és a beálló elárulta: semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy vasárnap ott legyen a pályán a Veszprém ellen.

Bár ebben a szoros eredményben benne volt a nem túl acélos formában tevékenykedő két játékvezető is. A Pick játékosai többször is a fejüket fogták. Herbert Gábor is, akit a 3. percben ütöttek úgy ki, hogy jó tíz percig kellett ápolni. Természetesen a két spori nem látta az esetet. Szerencsére a többiek sérülés nélkül megúszták a meccset, és voltak remek egyéni teljesítmények. Valentin Ghionea száguldozott, és a ziccerek nagy részét értékesítette is, Krivokapics pedig fájós térde ellenére bombagólokat süllyesztett el. Petrea és Osmajics is dicsérhető, sőt Vadkerti is a jók közé tartozott.


Sokan féltek a meccstől, a Balatonfüred legyőzte a Dunaferrt, talán ezért izgult egy kicsit mindenki jobban. Végül nem kellett, mert a Pick profi munkát végzett, esélyeshez méltón gyűjtötte be a két bajnoki pontot.

Vladan Matics:Voltak biztató dolgaink, de akadtak bosszantó hibáink is. A legfontosabb a győzelem megszerzése volt, és ez sikerült. Mától viszont már csak a Veszprémre koncentrálunk.

Ma 15 órától 18 óráig elővételben egységesen 2400 forintért még lehet jegyet vásárolni a vasárnapi Pick Szeged–MKB Veszprém rangadóra.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Balatonfüred–Pick Szeged 21–25 (10–13)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, Balatonfüred, 1000 néző. Vezette: Nagy F., Turóczy.

Balatonfüred: SZATHMÁRI – Tombor 3 (1), LELKES 4, Salamon 1, KOVÁCS GY. 3, Kis 1, PÁSZTOR 6. Csere: SZABÓ I. (kapus), Németh 1, Horváth R., Czigány 2. Edző: Velky Mihály.

Pick Szeged (zárójelben lapunk osztályzatai 1-től 6-ig): Puljezevics (4) – Ghionea 7 (5), Katzirz 1 (3,5), Herbert (3), Oszmajics 3 (4), Petrea 5 (5), Vadkerti 3 (4). Csere: Simon (–), Vancsics (–), Bjelis (3), Krivokapics 6/2 (5). Edző: Vladan Matics.

Az eredmény alakulása, 7. perc: 3–1, 15. p.: 3–7, 19. p.: 6–7, 24. p.: 7–11, 37. p.: 12–17, 41. p.: 14–21, 44. p.: 17–21, 58. p.: 21–23.

Kiállítások:
6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. love 2008. október 25. 17:32
  „Honey5!

  Teljesen igazad van.
  Nem kell itt egymást bántani és sértegetni.
  A legjobb lesz, ha holnap egy profi meccset végig nézzük és nem azzal kell foglalkozni, h ki mit csinált, hanem, h sportszerűen játszanak a fiúk. Mindenkinek szíve joga, h melyik csapatnak szurkol és ki a kedvence. Nekem senki ne akarja megmagyarázni, h a szeged jobb a vp-nél és a vp jobb a szegednél. Profi mindkét csapat és amelyik csapatnak a játékosai jobb formában vannak és szívvel küzdenek a végéig az a csapat fog holnap nyerni.Én nagyon bízom a szegedben, h ők lesznek holnap, akik szívvel és sportszerűséggel győzni tudnak a vp ellen.”
 • 24. Iulian Stamate fan 2008. október 25. 09:23
  „A világ egyik leggyengébb csapatától kapott ki a Veszprém égő égő égő de még mennyire.És még csak nem is tartják ezt szégyennek a bakonyiak nekem ez nem tetszik.”
 • 23. Honey5 2008. október 25. 09:09
  „Ne is haragudjatok, de ez már annyira szánalmas ami itt folyik!!!! Szerintem egyik csapatról sem lehet rosszat mondani, mert mindkettő kemény csapat, tele profi játékosokkal, és mindenki a győzelemre hajt. Az, hogy kinek milyen éve van, vagy volt, az egy másik dolog. Mindenkinek vannak jó, és rossz időszakai. Ennyi. Sajnos most a PICK a rosszat éli meg, de ebből is lehet, sőt csak is ebből lehet igazán tanulni!!!! Erre a helyzetre igaz az a mondás: "Ami nem öl meg, az erősebbé tesz". Én bízom ebben, és a csapatban!!!!! Holnap pedig egy jó, színvonalas és persze Fair Play meccset szeretnék látni!!!!!! Remélem így is lesz!!!!
  HAJRÁ PICK SZEGED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 22. Bajnok csapat szurkolója 2008. október 24. 21:14
  „Bajnok Szeged 2008-2009-ben Veszprém ki fog esni a bl-ből ez 1000000%”
 • 21. kézifan 2008. október 24. 21:05
  „ki az az andjelkovics meg puljesevics ?,?vadállatok az őserdőből HAJRÁ VESZPRÉM NEKTEK MEG MARAD A SZABADFÖLD KUPA MINT A FALUSI AMATŐRÖKNEK”
 • 20. pernyi 2008. október 24. 20:24
  „Bembi

  Azért remélem a KEK-ben majd mi is hasonló szép eredményt érünk el mint ti tavaly!”
 • 19. Pick fan 2008. október 24. 20:24
  „Haukar-Veszprém 27:26 nyerni fog a Haukar Veszprémben is csak a Haukar de egy trágyadomb egy csapatotok van pfeej csak úgy bűzölög.Ja és amúgy megóvjuk a mecset mert csak emberek játszhatnak de nálatok ott van Csárli majom a családban aki most jött le a fáról kb 10 éve”
 • 18. Bembi 2008. október 24. 20:21
  „pernyi,még egyszer mondom,én nem magát a csapatot húztam le,mert egy egészséges Andjelkovicot,Puljezevicet,Laluskát, Nenadicot,Krivot,Zvizejt a soraiban tudó Pick európai szinten jegyzett csapat.
  én csak arra rágtam be,hogy mi szégyent hoztunk a magyar kézilabdára...amikor nekünk vannak egyedül értékelhető nemzetközi eredményeink...

  mindegy,énis jó és sportszerű játékot várok vasárnap,bár itt kinn nem tudom majd nézni,de azért szurkolok lélekben a csapatomnak.”
 • 17. pernyi 2008. október 24. 20:18
  „Bembi!

  Hidd el jönnek ide veszprémi szukolók is igen "kultúrált" véleménnyel. Egyik csapat szurkolóit sem kell félteni szerintem!”
 • 16. pernyi 2008. október 24. 20:15
  „Bembi!

  Sajnos az idei szezon nem úgy sült el ahogyan vártuk volna. Én úgy gondolom ennek ellenére nem kell lehúzni a Pick Szegedet mert ha a sérültjeink felépülnek akik lássuk be kulcs játékosok, akkor már biztosan jobb eredményeket fogunk elérni. A vasárnapi meccs biztosan szoros lesz és az indulatok is forrongani fognak. Remélem, hogy láthatunk majd egy jó meccset, sportszerű játékot és azt is remélem, hogy okozunk nektek egy kis kellemetlen meglepetést és sikerül amire vágyunk és ha csak egy góllal is de győz a Szeged!!!! Hajrá Pick Szeged!!!”
 • 15. Bembi 2008. október 24. 20:11
  „Andjelkovic fan,mi nem kaptunk ti egyiktől se otthon,nemhogy 6 góllal,de még egyel se,és úgy mentünk el Celjébe az utolsó csoportkörben,hogy ki-ki meccset játszottunk velük...
  ti hogy mentek el Zágrábba meg Löwenbe?

  egyébként ezt honnan veszitek hogy nem fogunk továbbjutni?
  azért mert még játszunk otthon az ukránokkal meg az izlandiakkal?”
 • 14. Bembi 2008. október 24. 20:08
  „okos gyerek vagy te....úgyse esünk ki,ti meg igen:)

  látod Pernyi,az ilyen intelligensek teszik vaddá,mocskolódóvá a fórumot...lehetne itt normálisan írni,beszélgetni a vasárnapi meccsről...

  de mindig jön egy ilyen selejt,aki más véleményen van...

  csak a Veszprém:)”
 • 13. Andjelkovic fan 2008. október 24. 20:06
  „Tavaly amikor ti is jó csapatok ellen játszottatok Celje,Gummersbach ti is kiestetek a faszba.Aztán most meg ilyen Zaporozsec meg Haukar aztán még itt sem tudtok továbbjutni és meritek magatokat nagy csapatnak nevezni hát nem vagytok te 100-asak esküszöm.Veszprémiek húzzanak innen a búsba.”
 • 12. Hajrá Szeged győzni kell minden áron 2008. október 24. 20:01
  „Minden veszprémi kutya dögöljön meg bárcsak kiesnétek a bl-ből én lennék a világ legboldogabb embere.Te meg ne szidd a Szegedet te mocskos szemét patkány,hogy a rák egye ki a torkodat a helyéből!”
 • 11. Bembi 2008. október 24. 19:56
  „egyrészt nem én becsméreltem le a Szegedet,hanem vmelyik okostojás szerint mi szégyent hoztunk a magyar kézilabdára,azért,mert becsúszott egy egygólós vereség Izlandon...nyilván nem világraszóló eredmény,de kit érdekel...még egyszer mondom:belefér...

  másrészt amikor a KEK-et leírtam,arra gondoltam csupán,hogy szinte elszállt minden esélyetek a továbbjutásra,és csak a KEK marad,mint csoport harmadik helyezettnek.

  harmadrészt:én nem a Szegedet,mint csapatot húztam le,hanem párhuzamba állítva a mi eredményeinkkel,a nemzetközi eredményekre mondtam,hogy semmi,nagy nulla...

  a Pick jó csapat,ezt senki el nem vitatja”
 • 10. pernyi 2008. október 24. 19:46
  „Bembi!

  Ha szerinted a KEK-ben játszani egy nagy nulla akkor a saját csapatodat is minősítetted a tavalyi játéka alapján. Nem hiszem, hogy a Pick Szegedre azt kéne mondanod, hogy egy nagy semmi csapat mert ez nem igaz. Szerintem a Veszprém is volt már hullánvölgyben de összeszedte magát és kimászott belőle. A vasárnapi vereségetek számomra azt jelenti, hogy erős küzdelemmel legyőzhetőek vagytok de szerintem jobban tennéd, hogy ha nem becsmérelnéd le a csapatunkat ennyire!”
 • 9. Bembi 2008. október 24. 19:30
  „jaj...te nevetséges szánalmas Pick Szeged fan...mi hoztunk szégyent a magyar kézilabdára?
  tedd már mérlegre az elmúlt 10 év nemzetközi eredményeit....úristen...játszottunk egy BL és két KEK döntőt,2x elődöntőt,nyertünk KEK-et...míg a Szeged?semmi,nagy nulla...

  kikaptunk Izlandon?nem nagy eredmény,de belefér.így is továbbjutunk.ti meg NEM.ennyi...esélyetek sincsen...
  ócsároljatok csak nyugodtan...attól ti még úgyis mentek a KEK-be...”
 • 8. Honey5 2008. október 24. 19:15
  „Pernyi teljesen igazad van! Ha csak 1 góllal is, de nyernünk kell, és fogunk is, ha a fiúk hozzák a formájukat!!!!
  Vasárnap pedig minden erőnkkel azon leszünk, hogy ott segítsük őket, ahol csak tudjuk!!!!!
  HAJRÁ PICK SZEGED!!!!! :)”
 • 7. _csucsu_ 2008. október 24. 19:02
  „CSAK A SZEGED!!!!!
  HAJRÁÁÁÁÁ PICK!!!!!
  Szerintem meg egy gólos győzelem is győzelem,akármilyen csapat ellen!!!!!Szépen játszott a a Bfüred is,kitartóan küzdöttek!
  Vasárnap nyerni kell!!!

  NEM GYŐZHET SZEGEDEN A veszprém!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. Pick fan! 2008. október 24. 17:56
  „Nyerni kell vasárnap minden áron hajrá Szeged!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged-Beton-Eger 8-5

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata fantasztikus játékkal három góllal legyőzte az elmúlt… Tovább olvasom