Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Pick Szeged: új időszámítás kezdődött!

Parádés győzelmet aratott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az ősi rivális, az MKB Veszprém elleni szombati szegedi szuperrangadón. Az ezer sebből vérző Skaliczki-legények 24–23-ra nyertek a komplett csapattal felálló bajnok ellen.
Pick Szeged–MKB Veszprém 24–23 (11–13)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Pick Szeged: Mikler (1 védés) – NAGY N. 3, LÉKAI 5, BUDAY 8 (4), ZUBAI 3, Sulc 1, Vadkerti 1. Csere: TATAI (19 védés, kapus), CZINA, Bajorhegyi 1, Prodanovics 1, Gidai, Pribanic 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
MKB Veszprém: ALILOVIC – Iváncsik T. 1, Sulic 3, Laluska 1, Ilyés, Terzic, Iváncsik G. 2. Csere: VUJIN 7 (1), Császár 1, PÉREZ 7, Vilovszki, Gulyás, Korazija 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1

A második félidőben, amikor Zubai Szabolcs először juttatta vezetéshez a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát az MKB Veszprém elleni rangadón, akkor egy varázsütésre megváltozott minden. A szegedi drukkerek felpattantak a helyükről, hihetetlen boldogságot árasztott az arcuk, amelyre az volt írva: „Vezetünk! Vezetünk a bajnok ellen!" Már-már azt gondolta az ember, hogy ez a kis részsiker is elég Európa egyik legjobb, legfanatikusabb közönségének, amikor azonban Lékai, majd Buday is beköszönt a jól védő horvát klasszis, Mirko Alilovic kapujába, akkor már a győzelemben kezdett reménykedni a Pick-tábor. 1287 nap után legyőzheti a Szeged a Veszprémet.

Szenzáció, bravúr, csoda: Pick Szeged-Veszprém 24-23. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Legyőzte! Ezzel egy új időszámítás kezdődött. Skaliczki László mesteredző és fiai olyan sportemberi magatartásról tettek tanúbizonyságot, ami egy sportiskolában tananyaggá válhatna. Ancsin, Törő, Beocsanin sérülés miatt nem tudott pályára lépni, az első félidő hőse, Nagy Norbert talpán egy seb kifakadt a szünetben, így ő is kivált a játékból. Prodanovics a gólja után ismét megsérült, így a Pick-drukkerek által is a bemutatás alatt megismert 17 éves Gidai Máté – a juniorban (27–33) és az ifiben (33–33) 9–9 dobott a meccs után a Veszprémnek – állt be a jobbszélre.

Az látszott, hogy Fero Sulcból alaposan felkészült a Veszprém, igen ám, de Budayból, Zubaiból és Lékaiból kevésbé. Tatai Péter pedig a kapuban úgy dobálta magát, mint azt egykor Grosics Gyula tette. Extra teljesítmény, extra közönség előtt. Régen volt ilyen lelkes a Tisza-parti publikum, amely csodás ajándékot kapott. A hajrához is fej fej mellett értek a csapatok. A Pick volt a határozottabb, a Veszprém a kishitűbb. Ezt sem gondolta senki, hogy a vendégek világklasszis játékosai nem mernek vállalkozni, inkább egymásnak tolták a labdát, a felelősséget. Amikor pedig kellett, akkor villantak a hazai oldalon a többiek, Bajorhegyi, Vadkerti, vagy éppen a Gattusóként harcoló Antonio Pribanic. Az utolsó percben már mindenki ugrált. Játékos, néző, vezető.

Szenzáció, bravúr, csoda: Pick Szeged-Veszprém 24-23. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Azt mondják, hogy ez egy győzelem a sok közül. Igen, de erre nagyon sokat vártak már a Tisza-parti szimpatizánsok. Jó dolog a győzelmi mámorban ünnepelni, arról beszélni, hogy micsoda meccset játszottak a kedvencek. Ezzel a meccsel a magyar férfi kézilabda is nyert, mert az ország sportszerető tábora most erről beszél, arról, hogy izgalmas lesz a bajnokság, mert nincs verhetetlen csapat. A Pick Szegednek köszönhetően új időszámítás kezdődött.

További eredmények: Gyöngyös–Csurgó 21–23, Tata–Balatonfüred 19–39, Orosháza–Mezőkövesd 32–25, FTC- PLER–Tatabánya 23–24, Pécs– Kecskemét 30–29.

Szenzáció, bravúr, csoda: Pick Szeged-Veszprém 24-23. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Tatai PéterAz első félidő elején cserére szánta el magát Skaliczki mester. Mikler helyett Tatait küldte a kapuba. Parádés húzás volt, a válogatott hálóőr élete egyik legjobb meccsét produkálta. 19 védés, ebből két hetest is megfogott. Vetődött, nyújtózott, beleállt a kemény lövésekbe. A Pick egyik legjobbja volt.

Buday Dániel. Többen megkérdőjelezték a szegedi vezetők nyári döntését, hogy miért kellett leigazolni a Pick saját nevelésű válogatott játékosát. Buday a nyári sajtótájékoztatón annyit mondott: játékával szeretné megmutatni, hogy érdemes volt visszacsábítani. A Veszprém ellen nagyot bizonyított.

Czina József. Őt is nehezen fogadták el a szurkolók, nem értették, hogy miért kellett a Pickhez visszacsábítani. Hazánk egyik legkeményebb védője már a Partizan ellen is nagyot küzdött, szombaton a bajnoki címvédő ellen pedig határozott, remek védekezést mutatott be párjával, Bajorhegyi Ádámmal.

Lékai Máté. Emlékezzünk csak a szépre, arra, hogy a 
fiatal magyar válogatott irányító-átlövő a második félidőben extraklasszis produkciót nyújtott. Vállalkozott, cselezett, átlőtt, passzolt, tavalyi énjét idézte. Lendülete átragadt a többiekre, döntő pillanatokban is mert vállalkozni. Nem véletlenül a Pick nagy értéke.

Szenzáció, bravúr, csoda: Pick Szeged-Veszprém 24-23. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Nyilatkozatok

Skaliczki László: Köszönöm a közönségnek! – Bent, a pálya szélén állva érezte az ember azt a ritmust, amit a szegedi közönség adott, azt, hogy forrt a levegő – kezdte a megnyert rangadó értékelését vasárnap délután Skaliczki László vezetőedző. – A meccs előtt sokat beszélgettem a fiúkkal, csak kevesüknek adatott meg az életben, hogy nyerjen a Veszprém ellen. Minden egyes Szeged–Veszprém meccsnek különleges hangulata van. Ezt most többen személyesen is megtapasztalhatták. Erőt merítettünk a Partizan elleni BL-győzelemből. Már tavaly is mondtam, hogy a hit táplálhatja a győzelmet. A mostani meccsen voltak olyan finomságaink, amelyek döntőnek bizonyultak. A két beállósra való áttérés, Lékai balátlövő játéka, vagy éppen a védekezésünk, és az abból adódó kiváló kapusteljesítmény. Ez csak néhány apró momentum, de döntőnek bizonyult. Végig bírtuk pszichésen is a meccset, ez pedig nagy dolog volt ilyen megfogyatkozott kerettel. Még egyszer köszönöm a fantasztikus szurkolótábornak ezt a csodás délutánt!

Mocsai Lajos: – Megérdemelten harcolta ki a Szeged a győzelmet ebben a remek hangulatban. Jól kezdtünk, 3–4 gólos előnyünk volt, ez csapatomat indokolatlanul kényelmessé tette. Ekkor a kapusbravúrok és a nem megfelelő koncentráció miatt nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. A Szeged átlövőjáték nélkül is jó harcmodort választott, a kiállítási arányt azonban eltúlzottnak találom. A megszokott színvonalunk alatt játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet.

Vadkerti Attila: – Büszke vagyok a csapatomra, hogy ekkorát küzdött, valamint a szurkolóinkra, akik elképesztőek voltak. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a Bajnokok Ligájában.

Iváncsik Gergő: – Gratulálok a Szegednek, jól használták ki a hibáinkat, főleg a végjátékban. Nem először játszunk rosszul az idényben, ettől függetlenül nincs nagy baj, megyünk tovább, sok fontos meccs vár még ránk. Lehet, hogy ez a pofon jókor jött számunkra.


A BB-liga állása

1. Veszprém 10 9 – 1 379 – 240 18
2. PickSzeged 9 9 – – 298 – 229 18
3. Csurgó 9 6 1 2 258 – 232 13
4. Tatabánya 8 6 – 2 231 – 190 12
5. Gyöngyös 9 5 – 4 256 – 244 10
6. Balatonfüred 9 4 2 3 233 – 226 10
7. FTC 10 4 1 5 282 – 264 9
8. Kecskemét 9 3 1 5 236 – 264 7
9. Pécs 12 3 1 8 345 – 414 7
10. Orosház 9 3 – 6 240 – 280 6
11. Tata 10 2 – 8 244 – 343 4
12. Mezőkövesd 10 – – 10 248 – 324 0

Olvasóink írták

 • 7. Boribona 2011. október 31. 20:07
  „W666W, ugyan magyarazd már el nekünk, hogy egy veszprém elleni vereség mennyivel NÖVELTE volna BL csoportkörből történő továbbjutás esélyeit?
  Ember, te nem vagy magadnál! Ha kikapnak hazai pályán 5-10 góllal, az mivel lendítette volna előre őket pl. a köv. bajnoki meccsig? Kit v. mit áldoztunk be ezzel a meccsel?? Prodanovic eddig is sérült volt? Norbinak 1,5 múlva már semmi baja sem lesz. Pont hogy nem áldoztuk be azt, akit nem szabadott, mert nélküle a folytatás kva nehéz lenne - Ancsint.

  Az a része rendben van, h nincs két, egyenértéű sora a csapatnak - és hogy tavaly sem volt.
  De micsoda hülye logika kell ahhoz, h egy erkölcsi értelemben felemelő, iszonyatos többlet energiákat felszabító, elégtételnek is beillő sikerre azt mondjuk, hogy HIBA és inkább EL KELLETT VOLNA VESZÍTENI ezt a rangadót.

  Kiégett, megkeseredett, besavanyodott ember lehetsz, hogy a nem látod ennek a sikernek a jelentőségét.
  Valóban nem kell bele többet belemagyarázni, mint amennyit valóban ér. De ahhoz tényleg sötétnek kell lenni, hogy annyi ÉRTÉKET /ÉRTELMET ne találj benne, amennyi valóban van benne.”
 • 6. Bábkacsa 2011. október 31. 19:10
  „W666W nagyon igaza van!!! Olyan érzésem van ezzel a Süli hozsannázással, mint a Nagyar labdarúgó válogatottról írnának, mikor nyer egy meccset, már azt hisszük, hitetik el velünk, hogy milyen jó válogatottunk van!!!

  Ne szálljunk már el, örülni és boldognak lenni kell, mert ez visz előre, de.....

  W666W egyetértek önnel és ez nem jelent azt, hogy nem lennénk Pick Szeged szurkolók!!!!

  Hajrá Pick Szeged!!!!!!!!!”
 • 5. TUTI 2011. október 31. 17:46
  „Cimet, tellaszámot és bankszámlát kérnénk még!
  DE viccet félretéve, nem lehetne témánál maradni!!

  Vagy folytassuk ezt a stilust! :D Marha mindeki tud lenni:):D
  Akkor én pénzbüntit kérnék minden játékosra, főleg a most jól játszokra(Nagy, Lékai, Buday, Tatai),
  mivel eddig miért is nem verték meg VP-t?? :):D:D ...persze marhaságot mindenki tud irni..
  ...okosnak lenni nehéz...:):D”
 • 4. W666W 2011. október 31. 16:23
  „4. Valamennyi aktivitásért, amely egy adott felhasználói név alatt történik, a regisztrációt elvégző felhasználó vállal felelősséget. Amennyiben tudomására jut, hogy ezen adatokat más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba velünk az online@kisalfold.hu levélcímen.

  2. ladiszlao 2011.10.31. 07:59

  Remélem ez a pont világos ugye ???”
 • 3. W666W 2011. október 31. 16:14
  „" Ilyen az a szurkoló, aki minden apró sikernek tud örülni."

  Ez meg azt hiszem vicc mert a cikk írója ugye köztudott hogy a PICK Szeged kézoicsapatának HIVATALOSAN a sajtóért felelös munkatársa erröl ennyit,..

  Igen arról kéne írni hogy miért van az hogy ÉVEK ÓTA ÉVEK ÓTA mindig úgy kell egy nyamvadt bajnokságnak nekimenni hogy a szurkolóknak imádkozni kell hogy jaj istenem csak nehogy valaki megsérüljön az idény közben mert elfogyunk és akkor veszélyben lesz még a bajnoki döntő..

  IGEN ERRÖL KELL írni és nem arról, hogy az alapszakaszban nyertünk egy meccset és a HÁBORÚT ennek a csatának a következményeként vaLószínü el fogjuk veszíteni...

  Könnyü hozzsannázó cikkeket írni szurkolók meg akik kimennek a meccsre azoknak meg évek óta csak a mézesmadzag jut és hitegetik meg csalogatják Őket hogy majd most az idény jobb lesz....

  Én közel 20 évig bérletese voltam a PICK nek NEM INGYEN SAJTÓIGAZOLVÁNNYAL MENTEM BE HANEM FIZETTEM A BÉRLETÉRT NEM KEVESET !!!!!

  DE elegem lett mert a vége mindig az lett hogy soha nem jutottunk sehova míg a vezetöség meg sütkérezett a pillanatnyi sikerekben .

  Most is ez van Nézzük meg a sérültek listáját és nézzük meg hogy ki tudja hellyettesíteni azokat a játékosokat akiknek Meccsröl meccsre kéne a hátán vinni a csapatot..
  Na akkor hova is lyukadtunk ki ?? Ja hogy nincs helyettese BUDAYnak CZINÁNAK BAJORHEGYINEK, SULCZNAK ?????

  Akkor most örüljünk vagy ne hogy egy pillanatnyi siker kedvéért oda az egész idény valószínüleg..KINEK a HIBÁJA EZ ?? TALÁN egy ujságírónak ezzel is kéne foglalkozni mert ez Nem mostani probléma hanem kb 5-6 éves most már ez a Harmadik vagy negyedik idény aminek úgy fut neki December magasságában a PICK SZEGED hogy nincs a KISPADON egy ÉPKÉZLÁB csere akit be lehetne venni egy BL meccsen ha úgy hozná a herlyzet....

  Kedves ladiszlao

  A Személyes adatok kiadása és nem megfelelö kezelése a regisztrált user hozzájárulása Nélkül BÜNCSELEKMÉNY !!!!

  Remélerm ezzel tisztában volt mikor a Nicknévhez tartozó vélt vagy valós nevet közzétette a fórumon....

  Azt hiszem ennek még lehet következménye ....

  Tisztelettel W666W”
 • 2. ladiszlao 2011. október 31. 07:59
  „Ilyen az a szurkoló, aki minden apró sikernek tud örülni...
  Így van, miért nem buktuk el ezt a meccset is 10-12 góllal, akkor biztosan továbbjutnánk a BL-ben, és mindenki boldogabb lenne, igaz W666W, azaz Jenei László? Ha már ilyen jó kommenteket ír, miért nem írja alá is őket Jenei úr?”
 • 1. W666W 2011. október 31. 07:01
  „Süli Róbert - Délmagyarország napilap - 2011.10.31. 05:15

  Tisztelt Süli Úr !!!!

  <moderálva....>

  "1287 nap után legyőzheti a Szeged a Veszprémet.
  Legyőzte! Ezzel egy új időszámítás kezdődött."

  Azt szeretném kérdezni hogy MILYEN ÚJ IDÖSZÁMÍTÁSRA GONDOL ????? Mint a Pick kézilabdacsapatának ....tolnokának TUDNIA kéne hogy ezzel a gyözelemmel a Kézicsapat kiírta magát a BL szereplésböl..mert mint ÖN is nagyon helyesen felsorolta a sérülteket most így ÉN is megtenném..

  ANCSIN, BEOCSANIN, NAGY NORBERT, TÖRÖ, PRODANOVICS ..Kérdem ÉN kikkel is fog tovább játszani aPICK csapat ???

  további idézet

  "Ezzel a meccsel a magyar férfi kézilabda is nyert, mert az ország sportszerető tábora most erről beszél, arról, hogy izgalmas lesz a bajnokság, mert nincs verhetetlen csapat. A Pick Szegednek köszönhetően új időszámítás kezdődött. "

  Nos ezzel a mondattal mire gobdolt ?? mert talán ezután a mondat után azzal kéne folytatni vagy elmélkedi hogy vajon BUDAY-nak miért kelett a teljes meccset gyakorlatilag CSERE NÉLKÜL !!!!!!! végigjátszania ?????
  Miért nincs neki alternatívája a posztján egy iylen fontos meccsen és meccsek elött ?? Azon is kéne magának mint Bértollnoknak elmélkednie mert talán Magára odafigyel a Vezetöség ha már a szurkolókat nem veszik figyelembe mert a szurkoló hülye és nem látja hogy gyakorlatilag nincs cseresora a csapatnak......

  Arról is lehetne elmélkedie mielött hozzsannázik erröl az egyébként igen szívmelengetö gyözelemröl, hogy vajon most mi lesz a BL szerepléssel és a bajnoksággal ... Ugyanis szerintem kijelenthetjük, hogy ennek a gyözelemnek az érdekébe amire mindent feltett a csapat a vezetöség és edzö gyakorlatilag oda a BL továbbjutás / mert cserék nélkül nagyon nehéz ott vitézkedni/ és nagyon nagy erösen kétséges akár a második hely is ha télen nem igazolnak minimum 3-4 játékost akik alternatívájuk lehetnének a vezéregyéniségeinknek...

  Mondjuk ha ilyen szempontböl nézem hogy ÚJ idöszámítás kezdödött akkor igza van merttényleg az kezdödtt és ebbek az idöszámításnak az a neve hogy

  A GYÖZELEM AMI TÖNKRETETTE CSAPATOT !!!!!!
  Mert a vezetöség képtelen cseresort biztosítani az edzönek.....

  Tehát arra kérném hogy egy ilyen SZENZÁCIÓS gyözelem után mint hivatalos PICK tudoító Inkább arról értekezzen hogy MIÉRT RÖVID a KISPAD ??? Kár hozzsanázni mert ez a gyözelmet helyén kell kezelni ..Majd ha a Bajnoki Döntöben mi leszünk az elsök akkor jogosak az ilyen cikkekk addig meg ugyan szülessen már meg az a leleplezö cikk hogy a vezetöség már sokadjára miért nem akar egy komolyabb sikert ?? Csak annyi kéne hogy mondjuk a kispadon nem ifjuságiak játszanak hanem minim 5 KOMOLY MINÖSÉGI csere......

  Na nem akarom tovább ragozni a semmit mert úgy sem fog ezekröl írni meg Úgy sem fog változni semmi sem..Maradunk a Felvillanásoknál és majd jövöre ugyanúgy etetnek minket az Ujságírók az ilyen cikkekkel mint a vezetöség a harmatos csapatépíítéssel..Csak azt nem értem, hogy Skalicki mester hogy bírja ezt hogy szerintem SZÁNDÉKOSAN nem akarják a vezetök, hogy itt Szegeden elöbbre lépjen a kézilabda..Ha meg a Pénzböl meg csak ennyirre futja akkor meg ne akarjunk Bajnokok lenni meg a BL ben a csoportkörböl továbbmenni......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: HFC-s bravúrgyőzelem

A labdarúgó NB III Alföld csoport 11. fordulójában a Csongrád megyei csapatok közül csak a HFC… Tovább olvasom