Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Platini cáfol: Magyarország nem került szóba

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke cáfolta, hogy magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

"Most hallok erről először - fogalmazott a francia sportvezető az nb1.hu honlapnak adott hétfői nyilatkozatában - A német újságírók annyit kérdeztek, hogy elképzelhető-e német stadionok igénybevétele, amire határozottan azt válaszoltam, hogy teljes mértékben kizárt."

Platini a német szövetség honlapján megjelent hétfői interjú szerint azt mondta: "az is egy lehetőség, hogy Lengyelország négy helyett hat helyszínen rendezzen mérkőzéseket, de elképzelhető, hogy megkérdezzük Magyarországot és Németországot, hogy két stadionnal be akarnak-e, illetve be tudnak-e szállni." Az UEFA elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy továbbra is bíznak az eredeti házigazdákban, s remélik, hogy a helyszíneket nem kell kényszerűségből megváltoztatni.

Az UEFA május végén dönt végérvényesen arról, hogy a 2012-es tornát valóban Lengyelország és Ukrajna közösen bonyolíthatja-e le. Az ukránok április elején két stadionnal kapcsolatban is jelentős lemaradásban voltak, akkor Platini kéthónapos ultimátumot adott nekik.

A kontinentális szövetség 2007. április 18-án döntött a lengyel-ukrán kandidálás mellett az olasz és magyar-horvát pályázattal szemben.

Korábban

Magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek Michel Platini a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornára. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke továbbra is vészmegoldásként tartja számon Németországot.

„Természetesen az is egy lehetőség, hogy Lengyelország négy helyett hat helyszínen rendezzen mérkőzéseket, de elképzelhető, hogy megkérdezzük Magyarországot és Németországot, hogy két stadionnal be akarnak-e, illetve be tudnak-e szállni" – fogalmazott a német szövetség honlapjának adott hétfői interjújában a francia sportvezető.

„Mindig nehezebb a helyzet, amikor egy rendező országban kormányváltás van, de biztosítékokat kaptam arra, hogy az ukránok mindennel elkészülnek. Ennek ellenére folyamatosan figyeljük a tevékenységüket, hiszen kevés idejük van a teendők végrehajtására. A legproblémásabb a kijevi stadion, ráadásul korábban a végrehajtó bizottság tagjaival abban maradtunk, hogy ha a fővárosban nem lehet meccseket rendezni, akkor Ukrajna sem kap rendezési lehetőséget. Akkor más opciókat kell keresnünk" – mondta az ukrán stadionhelyzetről a sportvezető.

"A Magyar Labdarúgó Szövetséghez egyelőre nem érkezett ilyen megkeresés, de ha erre sor kerül, akkor haladéktalanul megvizsgáljuk a kérdést" – mondta az MTI-nek Platini felvetésére reagálva Nemes Ferenc, a szervezet ügyvezető elnöke.

Michel Platini
Michel Platini

Hazánk Horvátországgal közösen pályázott a 2012-es torna rendezésére, de hiába tűntünk favoritnak egészen a döntés meghozatalának utolsó napjáig, végül egyetlen szavazatot sem kaptunk.

Így a tornarendezéssel a nyolc szavazot begyűjtő Ukrajnát és Lengyelországot bízták meg. A harmadik pályázó Olaszország volt, az olaszokat előzetesen is a második helyre várták, és végül négy szavazattal ott is végeztek. Más kérdés: ezt hozzánk hasonlóan ők is csalódásként élték meg. Attól eltekintve, náluk az infrastruktúra adott, ellentétben a magyarországi állapotokkal.

A 2007. áprilisi döntés meghozatala óta folyamatos kritikával szemlélték az ukrajnai stadionok készültségi állapotát, a késések miatt egy időben még az is felvetődött, hogy az egész tornarendezést elveszítik. Mostanra ez annyiban változott, hogy már csak annak egy részéről van szó.

Az UEFA május végén dönt végérvényesen arról, hogy a 2012-es tornát valóban Lengyelország és Ukrajna közösen bonyolíthatja-e le. Az ukránok április elején két stadionnal kapcsolatban is jelentős lemaradásban voltak, akkor Platini kéthónapos ultimátumot adott nekik.

Az UEFA elnöke tavaly novemberben még úgy nyilatkozott, hogy nincs szó Németország vagy Magyarország bevonásáról.

Olvasóink írták

 • 3. franzvon 2010. május 10. 21:56
  „"Platini cáfol: Magyarország nem került szóba"

  Ja...
  Ilyen (nézzed a fotóját) fejek hasonlóakat lihegtek trianonban.

  Sajtszaghatalom.”
 • 2. nyálasbeszéd 2010. május 10. 17:58
  „Jó lenne ha itt rendeznék az EB-t.
  Legalább látnák, tisztelt focistáink,hogyan kell játszani.”
 • 1. sziszka1 2010. május 10. 14:41
  „és ez a hír Szlovákiában így hangzik:
  Futball Eb-meccs Szlovákiában?

  vagy Csehországban:
  Futball Eb-meccs Csehországban?

  ennyi! meg egy bambi!!!! :):):)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Urbányi verekedett a kecskeméti öltözőben

Az érthetetlen kamubüntetőről és csapata első félidei botrányos védekezéséről beszélt Urbányi István, a KTE Ereco vezetőedzője mérkőzés utáni interjújában. Tovább olvasom