Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Pletyka? Kacsa? Valóság?

Elmaradhat a magyar MotoGP – adta hírül a motorcyclenews.com (MCN) internetes szaklap, amelyet a MotoGP-sorozat egyik képviselője tájékoztatta először arról, hogy a futamot valószínűleg törlik a programból.
A lap megjegyezte, hivatalos forrásból egyelőre senki sem erősítette meg a hírt. A szervezők január 27-én azt közölték, hogy a pénzügyi válság nem befolyásolja a sávolyi beruházást, és a határidőt tartva folynak a vb idei, 14. futamának otthont adó Balatonring építésének az előkészületei.

A legnegatívabb képet Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter festette le egy kormányszóvivői tájékoztatón: – Mind a magyar állam, mind az önkormányzatok teljesítették az ez évi építkezéshez és a verseny megrendezéséhez szükséges előírásokat. Az engedélyezési eljárások folyamatban vannak, ezek kellő ütemben haladnak. Már kijelölték a sávolyi pálya nyomvonalát, a magyar fél részéről a forrás, a banki háttér biztosítása rendelkezésre áll. A spanyol fél azonban az elmúlt két hónapban nem tett olyan típusú lépeseket, amelyek a korábbi megállapodás szerint várhatók voltak, ezért vélelmezhető, hogy a pálya nem készül el, bár hivatalos jelzést nem kaptunk. Remélhetőleg a szárnyra kapott hír kacsának bizonyul, és a beruházó rövid időn belül látható módon elkezdi a munkát – mondta Gyenesei.

És akkor jöjjenek a cáfolatok, először a leginkább érdekelttől, Talmácsi Gábor menedzserétől, Stefano Favarótól: – Szoros kapcsolatban vagyok a beruházóval és a kivitelezővel, de erről a hírről nem tud semmit.

A beruházó cég, a spanyol Grupo Milton vezetője, Kovács Bence János így reagált Gyenesei szavaira: – Meglep, amit a miniszter úr mondott. Minden határidőt betartunk. Megfelelő az ütem, sőt magunknak még extratempót is diktálunk. Amit vállaltunk, teljesítjük. A projekt jelenlegi állapotában ott tart, ahol szeretnénk. Ami rajtunk múlik, teljesül! A gyorsaságimotoros-vb jogtulajdonosa, a Dorna és a magyar kormány között aláírt szerződés van, és egyik fél sem akar ebből kiszállni. A motorcyclenews.com című szaklapnak a magyar futamra vonatkozó törlését minden alapot nélkülöző pletykának tartom, ezért azzal nem is kívánok tovább foglalkozni.

A Balatonringet építő Sedesa cég szerint ha nem jön közbe semmi rendkívüli esemény, elkészül a szeptemberi futamra. A Sedesa cáfolta, hogy bármivel is el lenne maradva, s kacsá$]-nak nevezte az MCN értesülését. A cég állítólag már a MotoGP-versenyeket szervező Dornával is felvette a kapcsolatot, amely állítólag csak azért nem cáfolta a híreket, mert a cégnél az a szokás, hogy rémhírekre nem reagálnak.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a pecsiujsag.hu internetes oldal információi szerint a Grupo Milton cégnek pénzügyi nehézségei vannak a gazdasági válság miatt. A lap a spanyol vállalat egy másik magyarországi beruházásával kapcsolatban írta ezt.

Spekulációnak tűnik

A szegedi  Ujhelyi István, a kormány projektkoordinátora így vélekedett tegnap lapunknak: – Spekulációjellege van a hírnek, hiszen szerintem azok, akik Magyarországgal együtt pályáztak a futamrendezésre, de nem nyertek, így próbálnak meg újra előtérbe kerülni. Az építkezéseknek eredetileg is tavasszal kell elkezdődniük, nem értem a türelmetlenkedést – mondta lapunknak Ujhelyi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás az erőszak ellen

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kezdeményezésére országos összefogás indult útjára. Tovább olvasom