Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Polányi megtalálta helyét a Szedeáknál

Egy évtizedes vásárhelyi játékosmúlt után már évek óta a Szedeáknál edzősködik Polányi Géza, a Hódmezővásárhelyi Kosárlabda Klub korábbi bedobója. A 46 éves játékos 2006 óta nem szerepel NB-s bajnokságban, ám a megyei pontvadászatba még most is csábítják.
Öt éve, 2006-ban vonult vissza az NB-s kosárlabdázástól Polányi Géza. A pályafutása nagy részét a Hódmezővásárhelyi Kosárlabda Klubban töltő bedobó egy évtizeden keresztül erősítette a több néven is szereplő együttest, játszott az NB I A és B csoportjában, de az NB II-ben is.

1995-ben csapatával bejutott a magyar kupa négyes döntőjébe, ahol csak hosszabbításban veszítették el a Szolnok elleni elődöntőt. Ugyanezt a bravúrt megismételte a Szedeákkal is, méghozzá 1999-ben – csak fél
Fotó: DM/DV
Polányi Géza
szezont játszott Sze geden, ám ekkor is összejött a kupában a Final Four.   

– 2006-ban, a 2F Vízügy Szeged együttesénél volt utoljára igazolásom, azóta nem játszottam még NB II-ben sem. Az egykori társak persze folyamatosan csábítanak, most például az induló megyei bajnokságban szerveződik egy csapat a régi vásárhelyiekből – mondta.

A mohácsi születésű Polányi 1993 óta tanít testnevelést a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumban, ahol az iskolai csapatokkal is foglalkozik. Az edzősködésbe még Vásárhelyen kóstolt bele, a Kosársuli mellett dolgozott a Szeged KE leánycsapatainál és a Szögedi Harcsáknál is, majd a Szedeák edzői csapatában kapott helyet – jelenleg a serdülőkorosztályt irányítja.

– Délelőtt tanítok, délután edzést tartok, általában csak este érek haza, ezért sincs időm már magára a játékra. Remekül érzem magam a Szedeáknál, örülök, hogy bár az én időmben nagy volt a Vásárhely–Szeged rivalizálás, húzós meccseket játszottunk, elismertek, befogadtak az egyesületnél, ahol baráti a légkör. Megtaláltam náluk a helyemet – fogalmazott.

Polányiéknál a feleség, Lesznyák Márta az SZTE gyógypedagógiai tanszékén tanít, a két gyermek közül a lány, Márta  a Ságváriban tanul nyolcadikosként, mellette atletizál,  a fiú, az ötödikes Kristóf pedig a Szedeák utánpótlásában folytatja a családi hagyományokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC-Junior Sport: a Fradin át a Final Fourba

Az NB II-es FTC együttesét kapta az UTC-Junior Sport élvonalbeli futsalcsapata a magyar kupa… Tovább olvasom