Délmagyar logó

2018. 02. 26. hétfő - Edina -9°C | -2°C Még több cikk.

Popeye, Röszke harcmestere

Utánpótlás-sorozatunkban Röszke kick-box-versenyzőit mutatjuk be, akiknek a vezetőedzője, Szabadi István, Popeye az ország első valóságshow-jában, a Big Brotherben is szerepelt.
Huszonnégy évig versenyzett, 12 évig veretlen országos bajnok volt, szerzett két világbajnoki címet és négy vk-aranyat a semi- és a light-contact szakágban vegyesen, illetve volt formagyakorlat Európa-bajnok is. Túl van hat térdműtéten, 3 danos mester – ő Szabadi István, alias Popeye, a röszkei kick-box-utánpótlás edzője.

– Már versenyzőként is segítettem Szabó Gábornak a kezdőkkel foglalkozni, majd a pályafutásom végétől, 2006 óta Papp Róbert révén Röszkéhez tartozom. Az egyik meccsemen megsérültem, a földön feküdtem, de már akkor szólt Robi, hogy másnap lejár a határidő, ezért siessek az oktatói képzésre jelentkezéssel. Egy évig segédedző voltam mellette, majd egyedül maradtam. Megszerettem a gyerekeket, és 2009-től már én vagyok a vezetőedző Röszkén – mesélte Popeye.

A község versenyzői több eseményen is elindulnak, de elsősorban nem ez a lényeg.

Röszkei kick-boxosok: Szabadi István, azaz Popeye és a tanítványok. Fotó: Frank Yvette
Röszkei kick-boxosok: Szabadi István, azaz Popeye és a tanítványok.
Fotó: Frank Yvette

– A tömegsportot szeretném favorizálni Röszkén, azaz akinek van kedve, az jöjjön be, én pedig szívesen foglalkozom vele. Ebből kinőtte magát két-három versenyző, aki utánpótlásszinten komoly eredményekkel, például világkupaérmekkel rendelkezik. Nagyjából húsz gyerek jár hozzám rendszeresen, hetente két alkalommal tartok másfél órás mozgást a röszkei sportcsarnokban. Azért is örülök, hogy itt vagyunk, mert a helyi önkormányzat támogatja a gyerekek sportolását például az utaztatással, az edzéslehetőséggel – mondta a tréner, a civilben cukrász.

Popeye neve a legelső magyar valóságshow révén vált igazán ismertté, holott versenyzőként, majd edzőként is maradandót alkot.

– Csitult, visszafogottabb lett a Big Brother-láz, de a mai napig vannak érdeklődések, mögöttem sutyorgás, egy cinkos félmosoly.

Vendéglátócsaládban nőttem fel, ezért nekem is fontosak a reakciók – ahogy a gyerekeké is. A sporttól nem tudok elszakadni. Szeretem átadni a küzdősport varázsát, éppen ezért igyekszem többet nyújtani, mint például a rúgástechnika: a jó hangulat, a közösségépítés a lényeg. Megpróbálok velük türelmes, odafigyelő lenni, és azt mondják, talán sikerül is – nyilatkozta végü Popeye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendületben a Valdor-Szentes

A Valdor-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata szerdán végre megszerezte első szezonbeli győzelmét az OB I-ben. Tovább olvasom