Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Porckorongsérvvel műtötték Tóth Lászlót, a Hungerit-Szentesi VK edzőjét

Porckorongsérvvel műtötték múlt pénteken a szegedi klinikán Tóth Lászlót, a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának vezetőedzőjét. Minden játékosától kapott SMS-t, hárman meglátogatták, szerdán pedig már hazaengedték. Pihennie kell, januártól elkezdhet úszni, biciklizni.
– A lányok aranyosak voltak, mindegyiktől, még a válogatottal az Egyesült Államokban lévő holland légióstól, Sabrina van der Sloottól is kaptam jobbulást kívánó SMS-t, hárman, Győri Eszti, Gundl Dia és Gémes Alexa pedig meglátogattak, nagyon jólesett – mesélte a Hungerit-Szentesi VK porckorongsérvműtéten átesett mestere, Tóth László.

Túl az operáción. Tóth László az utolsó edzéseken már ott lehet a medence partján. Fotó: Karnok Csaba
Túl az operáción. Tóth László az utolsó edzéseken már ott lehet a medence partján. Fotó: Karnok Csaba

A gondok szeptemberben kezdődtek: ha sokat ült, fájt a forgója, és ez kisugárzott a lábába. Pár héttel ezelőtt már zsibbadt a jobb lába, és mikor felállt, fájt a talpa. Ha állt, nem volt semmi probléma, így a munkájában sem zavarta, mert a tréningeket a medence partján sétálva vezeti. Arra gondolt, az utolsó, a december 8-i, vasárnapi bajnoki mérkőzést követően kipiheni magát, de hétfőn a fájdalomtól már nem tudott felkelni az ágyból. Barátja, Kis Tóth László szó szerint a hátára vette, és bevitte a szentesi kórházba, ahol megvizsgálták, injekciót kapott, és fekvést parancsoltak neki – szerdán azonban még rosszabbul érezte magát. Vissza a kórházba, dr. Katona Ferencbeutalta a szegedi sürgősségire. A személyautóban négykézláb „ült" a fájdalomtól, barátja hátán tette meg az utat a kocsitól az épületig, a folyosón Tóth egykori osztálytársával, dr. Mencser Zoltánnal futott össze: megvizsgálta, szteroidos injekciót kapott, de az sem segített. Pénteken kés alá feküdt. – Az operáció remekül sikerült, varázsütésre elmúlt a kínzó fájdalom – a bokámban a zsibbadás tartott ki legtovább –, rögtön ráállhattam, és szinte azonnal sétálhattam.

– Most még pihennem kell, de az utolsó edzéseken már ott csoszogok majd a Széchenyi ligeti uszodában, a medence partján. Orvosi utasítás szerint januártól kezdhetek úszni, majd biciklizni – ezekkel nem terhelem a derekamat, a gerincemet –, és tavasztól talán újra futhatok. Hogy mit kérek karácsonyra? Igazából a bajnoki év végére: döntőt és aranyérmet!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A-Híd Szeged: Molnár Tamás idős sportolókat látogatott

Molnár Tamás, az A-Híd Szeged háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázója a Magyar Református Szeretetszolgálat meghívására két egykori nagyszerű sportolót látogatott meg. Tovább olvasom