Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Pördi Péter távol került a sporttól

Pördi Péter (62) nélkül évekig elképzelhetetlen volt a Csongrád megyei női kézilabdaélet. Az egykori edző, sportvezető hat éve még meccsen sem járt, Zákányszék mellett él.
Nem túlzás, jó tíz éve talán nem volt olyan női kézilabda- mérkőzés, amelyen ne lett volna ott Pördi Péter. A sportág megszállottja volt. Fiatalkorában az NB II-ig vitte, utána azonban edzőként kezdett el dolgozni.

– A feleségemmel Zákányszék mellé költöztünk, és kezdtünk el ott gazdálkodni – kezdte a beszélgetést Pördi Péter. – A közelben lévő településen egy gyönyörű tornacsarnok épült, és a helyiek hallottak arról, hogy egykor kézilabdáztam, így bekopogtattak az ajtómon. Jó kis csapat jött össze, öt év alatt az NB II-be jutottunk. Ezután Domaszéken is leraktam a sportág alapjait.

A két község után Szegeden látott gőzerővel munkához. Előtte trénerként dolgozott a KSZSE csapatánál, majd elnök lett. 2005-ben viharos körülmények között távozott a klubtól.

Pördi Péter (jobbra) sok sikert élt meg a KSZSE-nél.  Fotó: DM/DV
Pördi Péter (jobbra) sok sikert élt meg a KSZSE-nél.
Fotó: DM/DV

– Egy területi verseny után odajöttek hozzám, hogy az elnökség felment a munkavégzés alól, nem számítanak rám. Kirúgtak. Azóta nem voltam meccsen. Pedig úgy gondolom, hogy sokat tettem a sportágért, hiszen Szegeden nem volt utánpótlás-nevelés, egyedül az akkori odesszai általános iskolában foglalkoztak gyerekekkel, egyesületi szinten azonban sehol sem. Annak örülök, hogy továbbra is él a KSZSE, talán én is hozzájárultam a mostani sikerekhez.

Pördi Péter ma már nyugdíjas, és jóval kisebb gazdaságot tart fenn a tanyáján.

– Leányunokám is kézilabdázik. A KSZSE csapatában, a legkisebbeknél kezdett el játszani. Sohasem beszéltem rá őt, hogy mit sportoljon, de örülök annak, hogy végül a kézilabdát választotta. Két hete pedig fiúunokám született, így gyermekeim gondoskodtak az utánpótlásról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: a tanulóév az építkezésé

A decemberi remeklés után a hétvégi, Albacomp elleni bajnokin nagy verést kapott a Dél- Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Tovább olvasom