Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Profi ökölvívás: Vipera megmarta Párducot

Profi ökölvívás, Szentes - Újabb fantasztikus hangulatú, magyar sikereket hozó profi ökölvívógálát rendezett Szentesen a Ferobox Event. A Dr. Papp László Sportcsarnok zsúfolásig megtelt, és Kovács „Vipera" Attila elhódította a WBO nagyváltósúlyú Európa-bajnoki címét francia riválisával szemben.
Telt ház. Nem is lehet más Szentesen, ha profi bunyógálát rendez a Ferobox Event a Dr. Papp László Sportcsarnokban. A program főmeccsei előtt – amit az M1 szombaton élőben közvetített – többen kötelek közé léptek, a felsorolásban nem szabad megfeledkezni a szentesiek három kedvencéről, kiválóságáról, Nagy „Lütyő" Imréről, Duka Krisztiánról és Faur Csabáról –, mindhármukért sokan szorítottak, és ők jól harcoltak, győztek.

A hangulat adott volt. Három főmeccset terveztek a Vizsgamunka elnevezésre hallgató gálára. Elsőként, hibátlan vizsgamunkát produkálva Bedák Zsolt lépett a ringbe az általa egyszer már megvert grúz George Gacsecsiladze ellen; a magyar bunyós végig dominált az összecsapáson (6 menet), amelyen pontozásos sikert aratott. A cirkálósúlyú magyar bajnoki címért, vagyis a „stílusok háborújában" a csupa szív, sokak kedvence, Bozai Gyula állt kötelek közé az imponáló amatőrmúlttal rendelkező, világbajnoki ezüst-, Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai 5. helyezett, a Ferobox-istállót erősítő, élete 2. profi mérkőzését vívó Szellő Imre ellen. A magasabb, hosszabb kezű, technikásabb Szellő óriási fölényben volt: akkor ütötte meg riválisát – főleg balegyeneseivel operált –, amikor akarta, míg Bozai alig tudott közel férkőzni hozzá, és csak ütésállóságban jeleskedett. A közönség többször azt hihette, Szellő másodperceken belül befejezi az egyoldalú küzdelmet, de nem. Bozai szinte mindent „kihordott" lábon, csak a 10., az utolsó menet hajrájában padlózott, de akkor már nem volt annyi idő hátra, hogy kiszámolhassák. Tegyük hozzá: küzdeni tudásáért, ütés- és állóképességéért megérdemelte, hogy megszabaduljon a KO-tól.

Vipera megmarta Párducot. Fotó: DM
Vipera megmarta Párducot. Fotó: DM

Az est legfontosabb összecsapásán Vipera, vagyis Kovács Attila a francia Fekete Párduccal, Dieudonne Belingával mérkőzött meg a WBO nagyváltósúlyú Európa-bajnoki címéért. A kiütés, a KO itt is a levegőben lógott, de a gallnak – ahogy az egyik főszervező, a szentesi Bertók Róbert fogalmazott – gránitálla volt, a legkeményebb, a légkalapács keménységű, erősségű ütéseket is állta. De a pontozás – akárcsak az előbbi két esetben – a magyar, illetve a Ferobox-sportolónak kedvezett, így Kovács „Vipera" Attila derekára csatolhatta a WBO nagyváltósúlyú Európa-bajnoki övét.

– Telt házas, színvonalas gálát tudtunk ismét rendezni Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban, ahol a szakértő közönség élvezetes, izgalmas párharcokat láthatott. Az est fénypontját a három főmeccs adta, amelyek szakmailag is egészen magas színvonalúak voltak, főleg Bedák és Kovács meccse, de a Szellő–Bozai bunyó sem lógott ki a sorból. Idén már két profi ökölvívógálát rendezhettünk Szentesen, vagyis a legközelebbire egy kicsit várni kell – mondta Bertók.

Pontozással nyert. Kovács Attila legyőzte a francia Belingát. Fotó: Vidovics Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZEOL SC: pedig jobbak voltak

Az NB III Közép csoportjának hatodik fordulójában zsinórban harmadik bajnoki győzelmére készült az otthon szereplő SZEOL SC, de amikor kellett, most sem volt szerencséje. Tovább olvasom