Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Puljezevics az oktató

A Pick Szeged legstabilabb játékosa Puljezevics Nenad kapus. A legutóbbi Dunaferr elleni bajnoki elődöntőn is csapata egyik legjobbja volt, s nagy részt vállalt abban, hogy kilencgólos győzelem született. A visszavágón is szegedi győzelmet vár a válogatott portás.
– Talán kezdjük a beszélgetést arról, hogy a hosszú kihagyás eredménnyel járt-e? Rendben van a dereka?
– Lekopogom: nincs semmi panaszom. De ez nem meglepő, hiszen az orvos előre mondta, hogy csak hosszú pihenéssel és aktív rehabilitációval hozható rendbe a derékproblémám. Azért tartott ilyen soká, mert előbb a világbajnokság, majd a fontos mérkőzések miatt a kapuba álltam, s minden ilyen beugrás csak késleltette a gyógyulásomat.

– Ugye nem sértem meg azzal a megállapításommal, hogy igazi színfoltja a mérkőzéseknek, hiszen tud örülni egy-egy siker kapcsán. De ugyanígy szembeötlő, hogy a nemtetszését is kimutatja. Az elmúlt szombaton éppen Zubai Szabolcsnak, a Dunaferr fiatal beállósának tartott oktatást. Miért?

– Nekem nem tetszik a Dunaferr néhány fiatal játékosának viselkedése, a játékhoz, az ellenfélhez való hozzáállása. Véleményem szerint nagyon el vannak szállva. Még tulajdonképpen nem tettek le semmi értéket az asztalra, de már szövegelnek, hőzöngenek. Ezért magyaráztam meg Zubainak, de Nagy Kornélnak is, hogy sokkal nagyobb alázattal legyenek a kézilabda iránt, s igyekezzenek minden idegszálukkal a saját játékukra, s ne az ellenfélre koncentrálni. Mindketten nagy színészek, de ehhez meg nagyon fiatalok.

– Milyen kapusnak tartja Stochl Richardot, az újvárosiak szlovák válogatott portását?

– Jó kapusnak tartom. Nem véletlenül számítanak rá a szlovák válogatottban is. Azonban ha a támadóink az elmúlt szombatinál jobban koncentrálnak a lövések végrehajtásakor, akkor nem biztos, hogy ilyen jó százalékban hárít Stochl. Egy kapust az előkészítetlen és rosszul végrehajtott lövésekkel naggyá lehet tenni. Remélem, hogy pénteken ezt nem teszik meg a társaim.

– Túlzásnak tartja azt az óhajt, hogy holnap Dunaújvárosban is győzzön a Pick Szeged?

– Egy csöppet sem. Nagyon fontos összecsapás előtt állunk. Amit meg lehet csinálni kevesebből, azt végre is kell hajtani. Nekünk is legalább ugyanannyi időnk lesz a Veszprém elleni döntőre, mint a címvédőnek, amely egészen biztosan háromból jut túl a PLER-en.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsett a Szeviép, Kecskeméten a Bodrogi Bau

Ma este hat órától az Univer vendégeként a második mérkőzését játssza az alsóházi rájátszásban a… Tovább olvasom