Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 28°C Még több cikk.

Puljezevics kiemelkedő éve - interjú

Puljezevics Nenad szerint az elmúlt tizenegy esztendő legsikeresebb bajnoki évét zárta: aranyérem, világbajnoki szereplés és nagyon sok sikerélmény. A Pick Szeged kapusa addig, amíg nem ismeri meg az új társakat, nem akar véleményt mondani a csapatról.
– Miközben a társai már pihentek, mint a magyar válogatott kapusának, nagyon fontos feladata volt: kiharcolni a jövő évi Eb-részvételt. Nem volt nagyon fárasztó?
– Ha az ember elé igazi célt tűznek ki, akkor semmi sem okoz nehézséget. Szerintem a kapitány által kijelölt feladatomat maximálisan teljesítettem. Az Eb-n azonban már sokkal nehezebb dolgunk lesz.

– Pénteken este nyolc órakor tartják Norvégiában az Eb csoportsorsolását. Melyik országot nem szeretné kapni?

– Két erős csapatot egészen biztosan mellénk sorolnak. Én azonban szeretném, ha elkerülnénk Dániát, a hazai pálya előnyét élvező norvégokat és a világ legjobb válogatottjával rendelkező Franciaországot.

– Egy kicsit tekintsünk vissza. Mivel a záró vacsoráról családi ügy miatt gyorsan Belgrádba kellett utaznia, ezért nem tudtam feltenni a következő kérdést: minek tulajdonítja a Pick bajnoki címét?

– Annak, hogy lelkileg és fizikailag is nagyon egyben volt a csapatunk. Ráadásul olyan edzővel készültünk fel a legnagyobb feladatra, akit mindenki elfogadott és tisztelt.

– Ha el kell helyezni a 2006/2007-es bajnokságot az eddigi pályafutásában, akkor milyen helyet foglal el?

– Kiemeltet! Tizenegy év után kaptam bajnoki aranyérmet, s ismét címeres mezben mutathattam meg a tudásomat.

– Véleménye szerint megvédhető a bajnoki cím?
– Remélem, hogy igen. Egyelőre határozott véleményt nem tudok megfogalmazni, hiszen az új játékosok nagy részét még nem láttam a pályán teljesíteni. Az edzőmeccsek után már megkérdezhet róluk. De az tény, hogy jó lenne még egy irányító Andjelkovics és jobbátlövő Krivokapics mellé. Ha ők ugyanis kidőlnek a sorból, akkor nincs igazi helyettesítőjük.

– Az új kapustárs Marjanac érkezéséhez és Szente távozásához mit szól?
– Marjanacot egy mérkőzésen láttam védeni, tehát még nem tudom minősíteni. Én minden segítséget megadok ahhoz, hogy rövid idő alatt beilleszkedjen a csapatba. Szente egyébként még maradhatott volna.

– Még egy hónap van a nyári szünetből, hol tölti a vakációt?

– A jövő héten Belgrádba utazom. A továbbiakra azonban még nincs kiforrott tervem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas Zsolt a kis Lewis Hamilton

Farkas Zsolt zsinórban második győzelmét aratta az országos szériakrossz-bajnokságon. A zsombói… Tovább olvasom