Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Puljezevics: Nem vagyok boldog!

Kézilabda - Mi van Puljezeviccsel? – kérdezik egymástól a sportbarátok Szegeden. A Pick Szeged válogatott hálóőrével a téli időszakban történt valami. Előbb a válogatottságot mondta le a 36 éves kapus, majd a szegedi csapatkapitányi titulustól is megvált.
A meccseken sem a régi: nem őrjöng, nem rángatja a hálót, nem harap a labdába, teljesen visszafogott lett. Tegnap délelőtt a kapusedző, Porobic Haris segítségével beszélgettünk mindenki Pukijával.

– Mi történt Puljezevics Nenaddal? Nagyon megváltozott!
– Nem vagyok boldog!

– Ez nagyon rövid válasz. Már bocsánat: csak a vak nem veszi észre, hogy valami történt. Mi a baj?
– Nincs nagy baj. Csak teszem a dolgom. Tizenkilenc éve vagyok profi sportoló, eddig sok jó csapatban játszottam, ezért úgy gondolom, hogy jelentős tapasztalattal rendelkezem. Voltak elképzeléseim, de nem valósultak meg. Ha nem gond, nem részletezném ezeket.

– Ezért mondott le a csapatkapitányi titulusról?
– Én a csapatot képviseltem. Voltak meglátásaim, elképzeléseim. Ezt jeleztem a vezetőknek is, megbeszéltem velük sok mindent. De nem történtek változások, ezért nem láttam értelmét a kapitányságnak.

– Nincs hálórángatás, nincs labdaharapás, ökölrázás. A szurkolók ezt nagyon hiányolják. Nem is látjuk már a régi Puljezevicset a pályán?
– Egyelőre nem. Arra koncentrálok, hogy jól védjek, mindent megtegyek a győzelemért. Nekem is az a célom, hogy sikeres legyen a csapatom.

– Viselkedése, őrjöngése egy-egy védés után még nagyobb lendületet adott a szurkolóknak. Extázisba estek tőle, Puljezevics Nenad volt az isten!
– Rajtam kívül még 13 játékos alkotja a csapatot. Nem én vagyok az egyszemélyes csapat, nem Puljezevics Kézilabda Klubnak hívják az együttest, hanem Pick Szegednek. Nem rólam szól egy-egy meccs, hanem 14 kézilabdásról, akik a csapatot alkotják.

Puljezevics: Nem vagyok boldog!
Puljezevics: Nem vagyok boldog!
Fotó: Schmidt Andrea

– De Pukit szereti legjobban a közönség. Nem így érzi?
– Én is szeretem őket. Csak hálával tartozom nekik. A drukkerekre nagy szükségünk van, sokat segítenek nekünk.

– A nagy változás mögött talán az áll, hogy szeretne eligazolni?
– Nem tagadom, ez is belejátszik a viselkedésembe. Hetedik idény óta vagyok a Szeged játékosa.

– Egy párkapcsolatban azt mondják, hét év a vízválasztó.
– Ez jó, erre nem is gondoltam. Télen beszélgettem a vezetőkkel. Elmondtam az elképzeléseimet, azt, hogy milyen feltételekkel maradok a Pickben. Még másfél évig él a szerződésem, éppen ezért gondolkodnom kell a jövőmről. Egyelőre távol állnak egymástól az elképzelések.

– Ez azt jelenti, hogy maradna a Pick játékosa?
– Az idény végéig biztos, hogy a Szegedben játszom, lehet, hogy 2010-ben is a Picket erősítem, talán utána is maradok, de erre szerintem kicsi az esély.

– Van más csapat a képben?
– Mindig akad, aki szívesen látna a soraiban. Mivel élő szerződésem van, jelenleg ki kellene vásárolni.

– Ez pedig nem kis pénz, hiszen a Pick egyik legértékesebb játékosa!
– Éppen emiatt egyelőre konkrét ajánlattal nem szolgálhatok. Most itt játszom, itt kell teljesítenem. Rendesen edzek, rendesen védek, ez a dolgom, mert profi vagyok.

– Európai trófeája még nincs. Idén lesz már a vitrinjében ilyen serleg?
– Szeretnénk megnyerni a KEK-et. De ez irtózatosan nehéz lesz. A Nordhornon semmilyen nyomás nem lesz, így már ez a párharc kőkeménynek ígérkezik. De továbbjutunk! Utána pedig ott van a spanyol Valladolid, amelyik bombaerős, idén megverte a Ciudad Realt és Barcelonát is. Nagyon nehéz feladat vár ránk, de szeretnénk jól szerepelni a KEK-ben.

– Akkor nem lesz hálórázás?
– Egyelőre nem. Azt nem mondom, hogy soha, de egyelőre nem!

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Buksi 2009. március 22. 22:09
  „Odlazi cirkus iz vaseg grada.............
  Puki, Andjelkovic............”
 • 32. kreatív 2009. március 22. 20:52
  „Puki! Nagyon sokan boldogok lennének annyi munkával szerzett, annyi fizetésért! Torzult az értékrendünk! Vegyük alapul a három műszakba beosztott szomszédot! Intenzív osztályon dolgozik, nővérként. Emberéleteket ment. Három gyermekét egyedül neveli. A nap 24 órájából, ha 4-5-t alvással tud tölteni, egyébként folyamatosan, megállás nélkül tevékenykedik munkahelyén, másodállásában, odahaza. Mindezért "x" forint a fizetése. Most nézzük Puki egy napját! Kézilabdakapusként fogalmam sincs naponta hány órát dolgozik, illetve edz.A kézilabdakapusság valószínűleg bonyolult és összetett feladat, valamelyest adottság kérdése. Feltehetően nagy tömegűnek és térfogatúnak kell lennie a jó kapusnak, hogy minél nagyobb felületet takarjon a kapuban. Néhány év alatt kellő rutint kell szereznie, hogy megfelelő helyezkedésével nagyobb valószínűséggel álljon a labda útjába.Nos , ezért Puki nem "x", hanem "y" forintot keres. Mindenki döntse el :-"jól van-e ez így!"”
 • 31. xmanó 2009. március 22. 18:47
  „By,By PUKI! Jöjjenek a sikeréhes fiatalok! Most TE VAGY a leggyengébb láncszem.....VISZLÁT!”
 • 30. rozator 2009. március 22. 12:42
  „By,By, Puki!Jó volt,szép volt, elég volt!”
 • 29. PickSzeged007 2009. március 21. 18:52
  „Nagyon sajnálom, kedvencem (voltál) vagy. Én nekem nem lesz olyan kedvencem aki nem szegeden játszik. gardista, egyetemistának igaza van! Itt most 14 hálószaggató emberre van szükség, nem egy motiválatlan játékosra van. A csapat összhangját rontja! Hello Puki! Ha valóban elmegy, akkor utolsó meccsén amit itthon játszik MINDENKITŐL EGY JÓ ERŐS PUKIT!!!”
 • 28. lilongwe 2009. március 21. 18:15
  „...akarom mondani:

  ...nem HÁTRÁLTATNÁ...”
 • 27. lilongwe 2009. március 21. 18:13
  „Kétségtelen, hogy Puljezeviccsel van valami lelki baj...olyankor pedig a legjobb az lenne, ha nem hátralná a haladást...nyilvánvalóan úgy gondolja, hogy a szegedi csapat nem képvisel olyan erőt, amivel szerinte világra szóló eredményt lehetne elérni.
  Sajnos, az utóbbi időben eléggé bénán védegetett.
  Már mondtam máskor is, de én nagyon szívesen látnám Szegeden Stochlt - nem csak azért, mert fantasztikus kapus, hanem azért is, mert honfitársam :)
  Lehet menekülni szeretne a dunaújvárosi süllyedő hajóról, csak nem érti senki, amit mond :)))”
 • 26. theseus 2009. március 21. 13:25
  „Nincs a csapatnak pszichológusa?”
 • 25. gardista33 2009. március 21. 06:16
  „egyetemi te vösz-prémbül irogatsz?”
 • 24. nyomdasz63 2009. március 20. 22:17
  „Meg kellene hallgatni a másik felet--a nagyon régit is !!! akiknek Tisza Volán+Bartalos volt a "szent"!....Ha csak 10% igazuk van...???”
 • 23. egyetemista007 2009. március 20. 21:52
  „Aki elmegy élsportolónak, az ezeket vállalja. Egyszer fent, egyszer lent. Egy profi nem tehet ilyen nyilatkozatot. A szurkolók pillanatok alatt ellene fognak fordulni, mint már erre van is példa. Ha Puki nem tud szépen elbúcsúzni, akkor inkább lépjen le azonnal, mert a Picknek most 14 Hálószaggató" játékosra van szüksége, nem egy enervált, motiválatlan kapusra. Ez nem profizmus, ez nevetséges dolog,”
 • 22. Yossarian 2009. március 20. 18:55
  „Puljezevics nagyszerű kapus, és kiváló sportember. most egy kicsit elfáradt, talán ki is égett. nehéz lehet éveken keresztül a hátán cipelnie egy egész csapatot. mert valjuk be sokszor csak az Ő mentalitásán, hozzáállásán múlott egy-egy mecs. és az utóbbi időben még a válogatottban is ezt vártuk tőle. és talán úgy érzi sporttársai nem voltak mindíg mellette. és abban van is igazság. azt kívánom neki, hogy töltődjön föl, rendezze a gondolatai, és aztán lássuk újra a hálószaggató Pukit.
  de ha el akar menni az sem baj, hisz Ő már megtette amit megtehetett.”
 • 21. kreatív 2009. március 20. 18:51
  „Nem értelek 19. Hozzászóló!
  Minden értékrend alapja a befektetett energia és a tevékenység hasznossága ! Mi kell ahhoz, hogy valaki kézilabda kapus legyen?”
 • 20. xene@freemail.hu 2009. március 20. 18:12
  „A 35-40 év alatt természetesen életkort értek...”
 • 19. xene@freemail.hu 2009. március 20. 18:10
  „Elég furcsák vagytok azért sokan...múltkor azt írtátok sokan, hogy milyen undorító, amikor rázza Puki a mellét, beleharap a labdába meg grimaszol...jó lenne eldönteni, hogy akkor mit is akartok.

  Másrészt 18-as hozzászóló, tegyük azt hozzá a dologhoz, hogy azért a sportoló sok mindent felad már gyermekkora idején (és gondolom, hogy azért Jugoszláviában nem cicóztak nagyon). Én nem sajnálom tőlük a pénzt...tanulhattak volna más szakmát is, meg diplomát is szerezhettek volna....de a sportért feladták ezt. És egy sportolói pályafutás nem tart tovább 35-40 évnél....

  Néha pedig váltania kell egyeseknek....lehet Pukinak is ez kell, hogy újra erőre keljen...
  A veszprémi vereséget nem varrnám a nyakába...Peric sem védene olyan jó százalékkal, ha nem lenne előtte olyan jó fal....”
 • 18. kreatív 2009. március 20. 17:41
  „Puki! Nagyon sokan boldogok lennének annyi munkával szerzett, annyi fizetésért! Torzult az értékrendünk! Vegyük alapul a három műszakba beosztott szomszédot! Intenzív osztályon dolgozik, nővérként. Emberéleteket ment. Három gyermekét egyedül neveli. A nap 24 órájából, ha 4-5-t alvással tud tölteni, egyébként folyamatosan, megállás nélkül tevékenykedik munkahelyén, másodállásában, odahaza. Mindezért "x" forint a fizetése. Most nézzük Puki egy napját! Kézilabdakapusként fogalmam sincs naponta hány órát dolgozik, illetve edz.A kézilabdakapusság valószínűleg bonyolult és összetett feladat, valamelyest adottság kérdése. Feltehetően nagy tömegűnek és térfogatúnak kell lennie a jó kapusnak, hogy minél nagyobb felületet takarjon a kapuban. Néhány év alatt kellő rutint kell szereznie, hogy megfelelő helyezkedésével nagyobb valószínűséggel álljon a labda útjába.Nos , ezért Puki nem "x", hanem "y" forintot keres. Mindenki döntse el jó van-e ez így!”
 • 17. erdfer 2009. március 20. 13:48
  „Én sose szerettem Puki hozzáállását! Nézzétek meg a világon az összes kézilabdakapust! Még egy ilyen nincs, aki ennyire nem koncentrál a játékra. Amikor az ellenfél támad, ő csak a gólvonalon sétál...leeresztett karral...minden egyes támadásunknál lemegy kortyolni...nem egyszer fordult már elő, hogy ilyenből kaptunk gólt! Hogy mégis miért ilyen jó kapus? Mert fantasztikus adottságai vannak! Ha jobban koncentrálna, ő lehetne a világ legjobb kapusa! A Picknek egy igazi klasszis kapust kellene vennie! Nem baj, ha nem fiatal (lásd Peric), csak legyen motivált! Hajrá Szeged!”
 • 16. sós 2009. március 20. 13:40
  „Szedd össze magad Puki!Szükségünk van a bravúrjaidra.A fiam miattad jár a meccsekre,az osztályában te vagy a példakép.Mikor játszanak mindenki Puki akar lenni.”
 • 15. geza 2009. március 20. 12:28
  „Itt az "eredménye" a külföldi játékosok vásárlásának, meg a kinyaljuk a s....ét dolognak.
  Kap, keres egy jobb ajánlatot, és megpróbálja "zsarolni" a "cégét" és még ő van megbántva.
  Mert ők megtehetik hogy leszarják.
  Más munkahelyen páros lábbal rúgják ki az ilyen hozzállással rendelkező munkatársat.
  Az edző, csapatvezetés helyében azonnal felfüggeszteném sőt egy fillért nem adnék neki, max magyar minimálbért. (egy ilyen nyilatkozat után)
  De ez csak az én véleményem.”
 • 14. xmanó 2009. március 20. 11:05
  „Ha nem akar maradni,egyáltalán nem kell marasztalni!Nincs rosszabb mint ,hogy egy motiválatlan játékos egy csapatban!A többieket is csak lehúzza.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürész: A többiek jöttek velem

Kézilabda - Egy nappal az események után is jóleső érzés felidézni a Szeviép női… Tovább olvasom