Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Puljezevics: Soha nem bocsátom meg

Nem mindennapi izgalmakkal ért véget szerdán a Pick Szeged–MKB Veszprém férfi kézilabda-rangadó. A józanságát már a mérkőzés kezdetén elveszítő Marko Vujin büntetőből fejbe találta Puljezevics Nenadot, a hazaiak válogatott kapusát. Hogy akarattal vagy nem, arról eltérnek a vélemények.
Nem hiszem, hogy csak egy napig lesz téma a Pick Szeged–Veszprém férfi kézilabda-rangadó. Szinte az egész mérkőzés izgalommal szolgált mindkét klub szurkolótáborának. Szinte egy emberként háborodott fel a csarnok közönsége, amikor a mérkőzés kezdetétől túlfűtötten viselkedő, és addigra már a második kiállítását is begyűjtő Marko Vujin, a Veszprém balkezes átlövője a büntetődobásnál fejbe találta Puljezevics Nenadot, aki hanyatt vágódott.

Miért kapott pirosat?

– Már nem fáj az arcom, de a szemem még mindig be van dagadva – mondta érdeklődésünkre a magyar válogatott kiváló kapuvédője, majd az eseményt így kommentálta: – Vujin nem kért bocsánatot, s ez nekem különösen fáj. Tőle nem vártam volna ezt a viselkedést, hiszen eddig nagyon jó kapcsolatban voltunk. Rendszeresen beszéltünk telefonon. Annak ellenére, hogy Mocsai Lajos edző elnézést kért játékosa nevében, én soha nem bocsátom meg ezt a cselekedetét. Annyit még szeretnék megjegyezni, nem tudom, miért kaptam piros lapot, hiszen még Vujin közelébe sem kerültem. Úgy tudom, a magyar jogban a szándékot, a gondolatot nem szokták büntetni. Nagyon bízom benne, hogy a Veszprém lerendezi ezt az ügyet a klubon belül.

Haragszanak a veszprémiek

Bár próbáltuk megkeresni Marko Vujint is, de Ilyés Ferenc javaslatára inkább nem tettük. A volt Pick-játékos a következőket mondta az esetről:

– Valamennyien nagyon haragszunk Vujinra. Egyrészt mert végig sportszerűtlenül viselkedett, másrészt pedig többszörösen is sújtott bennünket, hiszen ha belövi a hetest, akkor mi nyerjük a találkozót. Szeretnék még egy momentumot megemlíteni: a mérkőzés után bent voltam a Pick öltözőjében. Beszélgettem Bajusz Sanyival, és amikor Puljezevics visszatért, megfogta a karomat, s az ajtó felé vezetett, miközben azt mondta, „mi sem megyünk a veszprémi öltözőbe". Először azt hittem, hogy viccel, de látva az arcát komolyan kellett vennem. Ebből aztán megtanultam, hol a helyem.

Vujin egyik színészi alakítása. Bajusz, Herbert és Djurkovics jelzi a veszprémi átlövő szimulálását. Fotó: Schmidt Andrea

Skaliczki László szövetségi kapitány a helyszínen nézte végig a negyeddöntő utolsó rangadóját.

– Egészen a mérkőzés 57. percéig élveztem a rangadót. A változatossága mellett hullámzó volt mindkét csapat teljesítménye. Sok hasonló, de csak az 58. percig, mérkőzésre lenne szükség a férfi kézilabda NB I-ben. Abból ugyanis nem csupán a klubok, hanem a válogatott is profitálna. A Vujin kontra Puljezevics esetet pedig úgy láttam, mintha már előtte is összeszólalkozott volna a két játékos, de egyértelműen állítom, hogy Vujin nem lőtte szántszándékkal arcul Nenadot. Egy, a területet olyan jól letakaró kapusnak, mint Puljezevics, vagy akár Dejan Perics, a legeredményesebb a fej mellé lőtt büntető lehet. Sajnos a veszprémi játékos rosszul célzott, vagy már dekoncentrált volt, s ezért következett be a baj. A mérkőzés után a játékvezetőket is megkérdeztem arról, hogy a Pick kapusának miért adtak piros lapot. Az volt a válaszuk, a szabálykönyv írja elő, hogy már a szándékot is büntetni kell.

Mocsai, a professzor

Vladan Matics, a Pick Szeged edzője is úgy vélekedett, hogy Vujin egészen biztosan nem szántszándékkal lőtte fejbe Puljezevicset.

– Szerintem annyira nem veszítheti el a fejét egy profi kézilabdás, hogy azért okozzon fájdalmat, mert elszámolnivalója van a másik csapatban játszóval. Ha ezt valaki így teszi, akkor nem csupán az ellenfelének okoz fájdalmat, hanem saját csapatát is sújtja. Szerintem arról van szó, hogy a vax miatt a labda kissé hozzáragadt a kezéhez, s az már nem oda szállt, ahova szánta. Egyet azonban állíthatok: lehet, hogy én nem egy felpaprikázott játékossal dobattam volna a hetest. De Mocsai Lajos a professzor, ő tudja, hogyan kell.

A Magyar Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága kedden tárgyalja az ügyet.

Semleges bírót!

Pistrui László, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának többségi tulajdonosa felháborodva kommentálta a mérkőzés két játékvezetőjének ténykedését. Érzése szerint kissé elfogultan fújta a sípot a Dobrovits, Tájok páros.

– Előbb kiértékeljük a mérkőzésről készült felvételt. Majd azt elküldjük a szövetség játékvezető-küldő bizottságának. Egyben máris javasoljuk, hogy a hasonlóan éles, illetve a helyezéseket eldöntő rangadókra semleges, vagyis külföldi bírókat küldjön a JB. Ezzel még a részrehajlás gyanúját is elkerülhetjük. Hasonlóra már más sportágakban is volt példa. Egyébként ha anyagi problémák miatt vetik el a kérésünket, akkor mi magunkra vállaljuk a költségeket.

Puljezevics hiába könyörgött: kiállították.
Fotó: Schmidt Andrea

Száz kilométeres ütés

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben a kézilabdakapusok, hiszen több mint száz kilométer/órás sebességgel száguldó labdának kell útját állniuk. Annak ellenére, hogy ezzel tisztában vannak, nem félnek. A játékosok sokszor egészen a kapu előterébe beugorva eresztik el a bőrt. Puljezevics Nenad is minden majrézás nélkül állt szerdán szembe Marko Vujinnal a hetesnél.

– A veszprémi játékos a tőle körülbelül négy méterre álló Puljezevics arcát mintegy száz kilométer/órás sebességgel repülő labdával találta telibe. A lövés hatalmas erejét bizonyítja, hogy a kapusunk hanyatt esett. Egy pillanatig azt sem tudta, hogy hol van, s mi történt – mondta Lele Ambrus ügyvezető elnök.

Barcelona következik

Pénteken reggel elutazik Barcelonába a Bajnokok Ligája második csoportkör utolsó mérkőzésére a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Vladan Matics edző gondja ahelyett, hogy csökkent volna a Veszprém elleni mérkőzés után tovább nőtt.

– Sajnos a Veszprém elleni mérkőzésen egyelőre úgy tűnik, hogy Ratko Djurkovics ujja eltörött – tájékoztatta lapunkat a szegedi tréner. – Puljezevics Nenad térde pedig annyira megsérült, hogy nem tudja kinyújtani. Bendó Csaba kivételével azonban mindenki elutazik Barcelonába.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. szeol 2008. március 18. 02:35
  „Pistruinak nehéz lesz végigveregetni azt az elképzelését a városvezetésen, hogy adják neki oda a focipályát teljesen egyben.. Ellenben kivonul a szegedi kézilabdából.. Pénz győr vagy a józan ész? Egy komlói gyerek zsebre tudja vágni e a várost?”
 • 25. sorsy 2008. március 17. 14:02
  „Ha téged fejbelőne Vujin,te nemtom mit csinálnál Veszprém fan!!!”
 • 24. white 2008. március 16. 13:29
  „Én is láttam a videót: Alighogy Vujin eltalálta Pukit (ami sztem abszolút nem volt szándékos), fél másodperc múlva Puki már fel is pattant a földről, többen is alig bírták lefogni, hogy ne menjen neki azonnal Vujinnak. Ha annyira fájt volna neki az a lövés, hogy lett volna képes minderre pár másodperccel a történtek után?! És igen: a meccs végén jól látszik, hogy odamegy Vujin-hoz és MEGÜTI. Remélem, lesznek következményei Puki viselkedésének. És még ő van megsértődve?! Pukikám, te aztán tényleg nagy játékos vagy, gratulálok!!! Ha nem kapus lettél volna, akár színész is lehetett volna belőled vagy politikus:D”
 • 23. bíró 2008. március 16. 13:09
  „itt üti meg Puljezevics Vujint, aki odament hozzá bocsánatot kérni.
  le lehet tötleni a videot: 45:50nél van az ominózus jelenet.

  http://www.fahand.com/videok/20080212pickmkb02.avi”
 • 22. real 2008. március 16. 11:38
  „Nem tudom ki terjeszti ezt a fatális nagy baromságot, hogy Nenad megütötte a Vujint, de jó lenne ha leállnátok, ugyanis ez nem történt meg! Ha pedig valaki mégis látott volna hasonlót az legyen szíves és küldje el videó felvételen.
  Az érintettek azóta sem találkoztak személyesen, és aki bármi mást állít csak azért teszi hogy mégjobban magkavarja, ami már régen elmúlt!!!!!Kapóra jön, igaz?
  Amúgy olyan ne írogasson aki a nevét sem tudja normálisan leírni.
  Ti nevezitek szurkolónak magatokat???Miért kell anyázni meg köcsögölni?Bíztassátok inkább a saját csapatotokat.”
 • 21. ugye Dzsájoní? 2008. március 15. 19:11
  „Veszprém fan! Szerintem egy normális ember nem írja ki ide azt, hogy mit gondol az ellenfél csapatáról. Vagy ha még is nem kezd el sértő megjegyzéseket tenni rájuk. Nekem is meg van a véleményem Vujinról és a sportszerűtlen viselkedéséről. De nekem van annyi eszem, hogy nem írom ki ország - világnak. Ezt rendezzék le ŐK egymás között. És ne mások ítélkezzenek felettük. Deazt azért még nézném, hogy te egy olyan erejű ütés után hogy állsz lábra és mennyire sajnáltatod magad! Képzeld magad az Ő helyébe. Lehet, hogy forró fejű de igaza volt. Gondolom TE sem hagytad volna ezt annyiban. És még ha meg is ütötte azt sem a pályán tette. Ja és én is ezer jelzőt kitalálhatnák Vujinra! Lehet, hogy nem kedvelem de annyi eszem azárt van,hogy nem gúnyolódom rajta! És gondolom te Veszprém szurkoló vagy de akkor sem kellene mindennek leírni Pukit. De lehet,hogy véletlen volt csak. Énnem mondom,hogy direkt dobta fejbe. De igaza van realnak. Mért futott el a hetes után? Ha egy kis becsület is volna benne akkor már a hetes után elnézést kért volna Pukitól. De erről ennyit.”
 • 20. Ágnes54 2008. március 15. 19:06
  „Én csakis kizárolag Pick drukkel vagyok és nagyon bízom Pukiban hogy amit most nyilatkozott azt meg gondolja a meccs hevében igenis történhetnek ilyen dolgok is de Ö akkor lesz külömb Vujinnál ha továbbra is sportszerűen viselkedik és igenis megbocsát na ugy adodik.Hajrá Pick Szeged”
 • 19. Veszprém fan 2008. március 15. 18:18
  „Vujin a mérkőzés után odament Puljezevics "Krumpliszsák" Nened-hoz, hogy bocsánatot kérjen erre Krumpliszsák megütötte. Puki egy forrófejű állat, úgyhogy ne védjétek annyira...”
 • 18. real 2008. március 15. 14:21
  „Nevetségesek vagytok!Csak dobálózzatok az idióta megjegyzéseitekkel. Pl. hogy majd a dunaferr jobban fejbe dobja Puljezt meg stb... Na el tudom képzelni kik irogatnak ilyeneket.Akik életükbe egy métert nem tettek meg semmilyen sportágban, akik egész életükben elnyomottként kucorogtak az iskolapadban, vagy a tesi órán senki nem akarta a csapatába választani... Szegény Vujin nem akart senkit bántani... aha, nem szándékos volt?! Akkor miért elfele futott a hetes után, miért nem a Nenadhoz ha tényleg olyan véletlen történt a dolog... Vagy miért hívta fel másnap reggel bocsánatot kérni az eset miatt, azzal a szöveggel hogy ne haragudjon, de a pickesek nagyon felbosszantották... Na Tudorkák erre válaszoljatok...
  A saját csapattársai mérgesek Rá a történtek miatt, Mocsai is elnézést kért a játékosa nevében Puljeztől...
  Megjegyzés: Aki nem így reagált volna hasonló helyzetben, mint ahogy Nenad tette ,az nem férfi!!!!”
 • 17. tuti 62 2008. március 15. 10:25
  „remélem vujin is nem soká magyar lesz , ha még nem az , és akkor magyarul kibékülnek pukikával , mert szerbül lehet , hogy nem fog menni . ilyen ideg állapotban egyik játékos sem játszhat szerintem a bajnoki döntőben . susezókám , ha tudsz olvasni akkor nem hajrá veszprém , hanem hajrá H N K C !!! ma pedig hajrá puki teljes erővel . ha ma is az idei megszokott szar formátokat hozzátok , kit fogtok szidni az E H F -et ?? Inkább nézzen tükörbe a férfi élvonal veletek együtt !!! szegény balkán alakulat !!”
 • 16. susezo 2008. március 15. 06:58
  „tutti63nak>mirol habogsz,az uccso pillanatban 1enlitett a bajnoki ezustermes .majdnem kikaptatok .”
 • 15. Hajrá Veszprém!!! 2008. március 15. 05:42
  „puki,te madár,hamar felpattantál a padlóról!!!:))))))))
  Sajnálom,hogy nagyar útlevelet kaptál!A lefújás utáni taslit kihagytad a nyilatkozatodból!!!Ez sportszerű, "csapatkapitány"???”
 • 14. szeol 2008. március 14. 21:29
  „diaa? te szegedi vagy ugye? és fiatal még ugye? jó! egyet ne felejts! azért állunk itt mert értékeinket sem tudjuk megtartani. ma még csak egy balkán szerb román mosoda vagyunk, holnapra meg ezek a taknyos külföldiek fognak ránk ugatni!”
 • 13. diaa 2008. március 14. 18:39
  „tuti62, igazad lehet, Puki olyannyira elvetemült, hogy még egy kiadós szem alatti duzzanatot is produkált a hatás kedvéért, pontosabban a balhé kedvéért... :)
  Érdekes egyesek felfogása, miszerint nem a Vujin féle mitugrászok keltik a feszültséget... És itt most nem feltétlenül a hetesről, és a (belemagyarázott?) szándékosságról van szó. Egész meccsen látszott, hogy mennyire feszült és sportszerűtlen Marko, idő kérdése volt, hogy mikor akaszt ki valakit, illetve talál partnert a balhéhoz... Ilyenkor kellene az edzője, vagy egy játékvezető, aki lehetőleg lenyugtatja, vagy egyszerűen csak nem hagyja a pályán "kibontakozni"...”
 • 12. diaa 2008. március 14. 18:21
  „Szegedi foci? :))
  Inkább nézek bl-ben egy európai elittel (eséllyel!) küzdő délszláv-román-magyar kézilabda csapatot, mint egy rakat sokadrangú, bukdácsoló focistát...”
 • 11. tuti62 2008. március 14. 18:13
  „Szegény Pukinak melyik fájt jobban , a lövés vagy a hanyatt esés ? Mert úgy rohant Vujin után mint a nyúl ! Ha valakit oly módon találnak fejbe mint ahogy Lele lihegi , nem hiszem hogy fél perc múlva úgy kell lefogni , hogy ne rohangáljon ! Ez az egész kavarás csak arra jó , hogy még tovább mélyüljön az ellentét a 2 csapat között . Csak a döntőben nehogy komolyabb baj történjen . Márha a Szeged egyáltalán bejut oda . Mertha így folytatják nem biztos ..
  Hajrá H N K C !!!”
 • 10. szeol 2008. március 14. 15:02
  „ELAAKARJÁK ADNI A SZEOL PÁLYÁT! tüntessetek! a szegedi fociért! ne ilyen román meg szerb birkákat akarjatok!”
 • 9. susezo 2008. március 14. 13:44
  „dunaferresnek>nem volt tetje a meccsnek,tehat megtehette azt is hogy kihagyja...megneznelek 1 ekkora loves utan...”
 • 8. diaa 2008. március 14. 13:44
  „himpi, megnézném, hogy Te egyáltalán felállnál-e egy ilyen után... :)
  Vujin meg egyszerűen idegbeteg, pontosan ezért szerintem nem is lesz belőle igazi klasszis, nem tud kizárólag a játékra koncentrálni... Kár érte, hihetetlen adottságai vannak... Azért kíváncsi lennék, hogy viselné szegény színészpalánta, ha egyszer valóban annyi pofont és gyomrost kapna egy szép szál védőtől, mint amennyit fetreng és agonizál egy-egy meccsen... Mindig azt hittem, hogy Perezt és Andjelkovicot ilyen tekintetben nem lehet überelni, neki valahogy mindig sikerül...

  dunaferresacélszív, mióta szenzáció egy újvárosi bronz...? ;)”
 • 7. Lindi 2008. március 14. 13:29
  „Ne legyetek cinikusak!
  A veszprémi Vujin végig színészkedett és már ha a közelébe mentek, akkor is összeesett. Pukinak pedig teljesen igazat adok. Vujin pedig nem ilyen szintű kézilabda csapatba való. Remélem, h jövőre már letörik a szarvát a németeknél. Megérdemelné.
  Ezt a sportot nem kellene elrontani ilyen bírói ítéletekkel és ilyen magas szintű színészkedéssel (Vujin alakítások).
  Ilyés Ferencnek pedig gratula a teljesítményért és a sportszerű viselkedésért.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresztjáték

Elérkezett a keresztjáték ideje a férfi röplabda ligabajnokságban. A Liga csoport győztese, a… Tovább olvasom