Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Puljezevics: Verhető a Zagreb

Tegnap kilencórás buszozás után megérkezett a szlovéniai Velenjébe, a nemzetközi férfi kézilabdatornára a magyar bajnok Pick Szeged. A házigazdák nagy durranást akarnak adni a rendezvényüknek, ugyanis ma a torna első összecsapását a Pick Szeged és a nagyon megerősödött Zagreb játssza.
Már lassan közhelynek tűnik, hogy a csapatot szállító Tisza Volán-buszon semmi sem történik. Mindenki megbízik Kiss István nagyszerű vezetési stílusában, így igyekszik a hosszú utat minél jobban elütni. Kik olvasnak, kik kártyáznak. Ha ki lehetne osztani a legalvósabb címet, akkor azért Ványa, a másodedző és Milorad Krivokapics egyenlő eséllyel pályázna.

Talán annyi még a Pick útjához tartozik, hogy Daniel Andjelkovics vádlisérülése miatt nem tartott a csapattal. A karmesternek szorgalmasan látogatni kell Thékesné Cinike foglalkozásait. Így aztán az utolsó pillanatban Kiss Olivér kapus lett a tizenhatodik utazó játékos.

A hatszáz kilométeres úton tartott néhány pihenő alatt igyekeztem kivallatni Vladan Matics edzőt arról, hogy mit tudott meg az első ellenfélről, a Zagreb Croatia Osiguranje együtteséről. A tréner csak felsőfokban dicsérte a horvát bajnok erejét.

– Nagyon megerősödött a korábbi BL-győztes együttes. Szinte az egész csapat ismert és neves sztárokból áll ma már össze. Elsőként említeném a Veszprémből ismert Lazarovot, Dzombát, Solat. Találkozhattak a szegedi drukkerek a Barcelonából Vorival, vagy a Celjéből Spolaricscsal. De azt hiszem, Bedekovics és Jerkovics neve is ismerősen cseng. Kalebbel pedig még a régi Zagrebben találkoztunk. Érdemes még egy nevet megjegyezni, ez pedig Duvnyaké, akit ma az egyik legtehetségesebb fiatalnak tartanak Európában.

Vladan Matics elárulta, hogy a következő összeállításban kezd, ha támadhat a Pick: Puljezevics – Ghionea, Krivokapics, Bajusz, Djurkovics, Petrea, Zvizej.

Puljezevics Nenadot az érsekújvári tornára való elutazás előtt választotta meg a csapat kapitánynak. Helyettese Bajusz Sándor lett. A csapatkapitánytól az iránt érdeklődtünk, mit vár ettől a három naptól.
– Nagyon erős torna lesz. Össze sem lehet hasonlítani az egy héttel ezelőttivel, hiszen három BL-résztvevő is itt van. A házigazdák nagyon rutinosan úgy intézték, hogy ne kerüljünk velük egy csoportba, hiszen a BL-ben úgyis összesorsoltak bennünket. Nagyon nehéz percek várnak ránk már az első napon, hiszen a Zagreb nagyon jó játékerőt képvisel.

A velenji Jarnovicev-emléktorna ma 18 órakor a Pick Szeged–Zagreb mérkőzéssel kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaspapucsok főszerepben

Augusztus 20-án nemzetközi salakmotoros versenyt rendeznek Algyőn. A viadalon 12+1 fő áll rajthoz. A… Tovább olvasom