Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Rácz Dénest a sérülés győzte le

A szerencse istenasszonya, Fortuna nem fogadta kegyeibe a marokkói kick-box (low-kick szakág) és thai-box világbajnokságon szereplő magyar válogatottat. Szőke Róbert után Rácz Dénest is a sérülés, nem pedig az ellenfél állította meg. Ezzel együtt a Szegedi Tigers SE 81 kilós harcosa megszerezte a team második bronzérmét.
Csapatunk marokkói krónikája még hiányos, hiszen Rácz Dénes (low- kick, –81 kg, Tigers) csütörtökön, magyar idő szerint 22 órakor, lépett a kötelek közé. A ringben az azeri Emram Madzsidov várt rá, aki kellemetlen tapasztalatokkal lett gazdagabb a bekapott ütéseket és rúgásokat illetően. Az összecsapást 2:1-es pontozással Dénes nyerte, ezzel bejutott a legjobb négy közé – vagyis már éremszerzőnek számított –, de hamar kiderült, túl „drága" győzelmet aratott. Már a magyar táborhoz is egy kicsit sántikálva, bicegve – a jobb lábát húzta – érkezett meg, s a fájdalma szinte percről percre nőtt. Szabó Sándor edző azonnal bepólyálta a lábfejét, és közben már a meccset is értékelte: „Néha az ütésekről lemaradtak a rúgások, erre máskor jobban figyelj."

– A srác korábban valószínűleg ökölvívó volt – mondta „gólyapózban" álldogálva Rácz –, de én is igyekeztem pontosan, erőteljesen ütni és rúgni, utóbbiban egyértelműen jobb voltam, azt hiszem, azzal kerekedtem fölé. A lábam még az első menet elején sérült meg.

Mindenki azt találgatta, vajon tudja-e vállalni pénteken az elődöntőt a küldöttség „legsúlyosabb" embere. Német Ferenc csapatvezető, szövetségi kapitány tegnap délelőtt először egy SMS-ben közölte a rossz hírt: Dininek valószínűleg eltört a lába, nem bír ráállni, így nem mérkőzhet a fináléba kerülésért. Neki is maradt a bronzérem, aminek – érthető módon – nem örült tiszta szívből.

– Már csütörtökön este éreztem, hogy gond lesz – árulta el Rácz Dénes –, nagyon csúnyán bedagadt a lábfejem, s a fájdalomtól szemhunyásnyit sem aludtam. Nem tudom, mi történt vele, majd a röntgen elárulja, az is lehet, hogy csak fájdalmas, de könnyen gyógyuló zúzódás, de a törést sem lehet kizárni.

Az utolsó szavak után átkászálódott a lelátókat a küzdőtértől elválasztó palánkon, és egylábazott, szökdécselt pár kört a sportcsarnokban.
Közben Német Ferenc közölte, az utolsó pillanatig bíztak abban, hogy vállalhatja az újabb harcot: „Reggel még lementünk mérlegelni is, de Dénes csak egy lábbal bírt ráállni a mérlegre, mert a másik annyira fájt. Ez eldöntött mindent, nem folytathatta."

A kicsi, de erős magyar válogatottat ritka balszerencse üldözte Agadírban. Sőt úgy is fogalmazhatunk: a szegediekkel nem volt kibékülve Fortuna. Mint emlékezetes, Szőke Róbertet sérülés miatt nem engedték tovább küzdeni, Kiss Károlynak hazai versenyzővel kellett meccselnie – valószínűleg csak akkor nyerhetett volna, ha kiüti –, és Ráczot sem az ellenfele fosztotta meg az aranycsatától. Érdekes, hogy a két vb-bronzérmet így is a Tigers SE sportolói (Kiss és Rácz) szállították. A döntőkre a mai napon kerül sor – sajnos már a mieink nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabda MK-elődöntő: A győztes a fináléba kerül

Szombaton (és nem pénteken, ahogy tegnapi számunkban tévedésből megjelent) 17 órakor az újszegedi… Tovább olvasom