Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Rádócziék példája bizonyítja: az Alföldön is tudnak ralizni

Szeged - Az autómotorsport rali 2-es országos bajnokság A7-es géposztályában remek szegedi siker született. A Rádóczi József, Szemmelroth Attila duó a harmadik helyen végzett annak ellenére, hogy a nyolc futam közül kettőn nem vett részt, a maradék hatból pedig kettőt műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni.
A Chetra Rally Team tagjaként a bérelt, 200 lóerős Renault Clióval versenyző szegedi Rádóczi József – aki navigátor társával, Szemmelroth Attilával – az idénynyitó, egri ralin a második helyen végzett, de azt követően három versenyen nem tudta gyarapítani pontjai számát. A miskolci viadalon „megállt a technika", kihullott a bal első felfüggesztő csavar, majd a szombathelyi és a fehérvári ralin pénzhiány miatt nem tudtak részt venni. A komlói versenyen egy negyedik helyezéssel tértek vissza, de örömük nem tartott sokáig, mert Ózdon megint nem volt szerencséjük, ezúttal elektronikai probléma parancsolt megálljt. Az évad vége aztán megint boldogságot hozott, Nyírádon másodikként, a Mecsek-ralin negyedikként értek célba. Ez pedig azt jelentette, hogy összesítésben dobogót ért a szereplésük, a remeknek mondható harmadik helyen végeztek a bajnokságban.

A bronzérmes szegedi ralisok a megmondhatói, hogy Renault Clióval szállni élvezet. Fotó: DM/DV
A bronzérmes szegedi ralisok a megmondhatói, hogy Renault Clióval szállni élvezet.
Fotó: DM/DV

– Leginkább azért vagyok büszke az elért eredményünkre, mert én itt, az Alföldön élek és vezetek, mégis jobbnak, gyorsabbak bizonyultunk sok olyan egységnél, amely például nap mint nap a Mecsekben gyakorol – mondta a pilóta, Rádóczi József. – Ott van olyan pálya, amelyben több a kanyar, mint egész Csongrád megyében. A bronzérmünkkel kiharcoltuk annak a jogát, hogy jövőre az I. osztályban versenyezhessünk.

Áprilisban kezdődik a bajnokság, azaz öt hónapunk van arra, hogy az induláshoz szükséges anyagiakat előteremtsük. Szponzoraink ugyan sokat segítenek, de az még nem elég. Nyakunkba vesszük az országot, cégekkel, azok vezetőivel tárgyalunk. Csúnyán fogalmazva, megpróbálunk tarhálni... Nem tudunk mit csinálni, drága, költséges sport a miénk. Mást nem tehetünk, reménykedünk, hogy összejön a pénz. Csalódottak lennénk, ha tervünk dugába dőlne, mert azért az mégiscsak más, amikor az ember Spitzmüller, Kővári, Benik és a többi nagymenő ellen versenyezhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa akár szövetségi kapitány is lenne

Janics Natasa közel két és fél hónapos, nyaralással, dzsungelkalanddal színesített aktív pihenő után… Tovább olvasom