Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Ragyogó idő a Pick-futáson

Tömegsport, Szeged - Ismét sikeres utcai futófesztivált rendezett Szegeden a névadó főszponzor, a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Vasárnap délelőtt 5200-an futottak a megyeszékhelyen.
˝Apa!˝ – szólt a fiú futás közben Szegeden, a 13. Pick utcai futófesztiválon, miközben a rakpart közepén jártak. ˝Igen, fiam?˝ – válaszolt az erejével egyre jobban elkészülő családfő. ˝Ezt nem hittem volna!˝ – jött újból a 10 év körüli kissrác mondata. ˝Mit, fiam?˝ – kérdezte a 3,4 kilométeres futás hajrájához érve az apa. ˝A kocsiból ez nem látszik reggelente, amikor suliba megyünk az autóval. Ez nagyon hosszú! Hosszú a rakpart!˝– állapította meg a gyerek.

Ezrek a Pick utcai futófesztiválon. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Pick-futás, amely, nem vitás, a város legnépszerűbb sporteseménye. Jó rendezés, szervezés, remek idő, híres szegedi sportolók és olyan emberek, akik szeretik a mozgást. Ez volt a jellemzője a vasárnapi Pick utcai futófesztiválnak. Piroslott a Dóm tér, már a hosszabb távra közel négyszázan regisztráltak, ez új csúcs.

Juan Carlos Pastor, a MOL- Pick Szeged vezetőedzője és Vadkerti Attila, a csapat kapitánya startoltatta el a népes mezőnyt. A családi csapatfutás is rekordot döntött. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, dr. Molnár Tamás nemcsak ellőtte a rajtot, hanem az ikrekkel a mezőny után loholt, és végül az élmezőnyben fejezték be a futamot. Közel 250 háromfős családi csapat kocogott, köztük olyan kisgyerekek, akik először vettek részt ilyen utcai futófesztiválon.

Ezrek a Pick utcai futófesztiválon. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület olimpiai bajnok kenusa nem azért izzadt meg, mert sütött a nap, hanem azért, mert beállt a melegítők a sorába. A 3,4 kilométeren több mint négyezren neveztek. Három ejtőernyős hozta a startpisztolyt, majd 11.40-kor elindult a mezőny. Legalábbis az eleje, mert a vége sokáig csak egy helyben futott.

A Pick utcai futófesztivál megmozgatta Szegedet és annak környékét. Az emberek igenis vevők a jóra, a mozgásra. Ha valamit jól megszerveznek, akkor az sikeres.

18. Pick utcai futófesztivál, 6 km, nők: 1. Egervölgyi Lilla (SZVSE), 2. Tigyiné Görög Veronika (SZVSE), 3. Földvári Anett. Férfiak: 1. Kisházi László (KSI), 2. Majoros Csaba (Titán TC), 3. Dobé Zsolt. Családi csapat, 1,4 km: 1. Hallósy család (Hallósy Rita, Hallósy Zsolt, Hallósyné Halász Erika), 2. Csókás család (Csókás László, Csókás Andrea, ifj. Csókás László), 3. Fekete család (Fekete Boróka, Fekete Hanga, Fekete Sándor). A legidősebb induló: Csamangó Ferenc. A legfiatalabb versenyző: Madarász Kitti. A legelső nevező: Vitos Gábor. Különdíjas: Rescsik Csaba (Csakazért SE). Szegedi iskolák közötti létszámverseny: 1. Deák Ferenc Gimnázium, 644 fő (testnevelők: Engi Zoltán, Agócs Ágnes, Farkasné Varga Andrea), 2. Tabán Általános Iskola, 384 (testnevelő: Dobor Ágnes), 3. Radnóti Miklós Gimnázium, 299 (testnevelők: Fekete Frigyes, Láng Imre). Nem szegedi iskolák: 1. Kiss Ferenc Iskola, Ásotthalom, 90 (testnevelő: Kiss Andrea), 2. Kisteleki Általános Iskola, 70 (testnevelők: Kelemen Adél, Lazányi Etelka), 3. Kunszentmártoni Általános Iskola, 55 (testnevelő: Vincze Béla).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: döntetlen a tápéi rangadón

Megosztoztak a pontokon a megyeegyes élcsapatok. Egy helyen a szombati futballeredmények. Tovább olvasom