Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Rangadókkal nyit a torna

Tegnap a szegedi Vedres-szakközépiskola udvarán zajló Soproni Sörudvarban tartották a II. Szegedi Klubcsapatok Kupája labdarúgótorna sorsolását. A tizenegy csapat közül az SZVSE-Gyálarét kiemelt lesz.
Tizenegy csapat vesz részt idén is a Szegedi Klubcsapatok Kupája nagypályás felkészülési tornán, amelyet a 100 éves Délmagyarország, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség és az FK 1899 Szeged szervez. A tegnap a szegedi Vedres udvarán, a Soproni Sörünnepen megtartott sajtótájékoztatón, egyben sorsoláson az érdekelt együttesek közül nyolc eljött, de a hiányzó három is igazoltan volt távol.

A gömbbe tett papírok közül legelőször az Universitas neve került elő, majd jött a Baktó-Petőfitelep, de nem ellenfélnek, hiszen először az úgynevezett pályaválasztókat húzták ki. Így ment ez addig, amíg el nem fogytak a csapatok nevei. Rögtön az első párban az Universitas az FK 1899 Szeged ellen küzd – igazi visszavágó lehet, hiszen az első rendezvényen 2–0-ra az egyetemisták nyertek. A Tisza Volán SC-t, amely vasárnap kupameccset játszik Tótkomlóson, az U19-es együttes képviseli, amely szintén komoly csapat, egy régi-új gárdával, a Déli Apróval került össze. Az első kör rangadójának a KITE-Szeged – nagy nevekkel készülnek – és a Tápé meccse ígérkezik.

Az egykori válogatott labdarúgó, Kutasi László és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója, Bánáti Antal (jobbról) sorsolta ki a párokat.   Fotó: Frank Yvette
Az egykori válogatott labdarúgó, Kutasi László és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója, Bánáti Antal (jobbról) sorsolta ki a párokat.
Fotó: Frank Yvette

Szombaton 9 órától tehát megint beindul a futballnagyüzem, amelynek vége 16 órára várható. Mindegyik csapat legalább „másfél" bajnokinak megfelelő időt tölthet majd a pályán – akár a felső ágra, akár az alsóra kerül. Az első hat együttes Iványi Aurél önkormányzati képviselő – minden csapat labdát kap tőle ajándékba –, a Soproni Sörudvar, a HBH, a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő, a Délmagyarország és a szegedi Anna fürdő révén egyaránt elismerésben részesül; a serlegtől a sörön át a regenerációs tréningig elég sok minden található a jutalmak között.

A program

A II. Szegedi Klubcsapatok Kupája programja, Felső Tisza-parti stadion, szombat, 9 óra: Universitas (A)–FK 1899 Szeged (B, centerpálya), Baktó-Petőfitelep (C)–UTC (D, műfű), KITE-Szeged (E)–Tápé (F, pockos). 10 óra: Szőreg (G)–IKV-Alsóváros (H, centerpálya), Tisza Volán (I)–Déli Apró (J, műfű). 11 óra, alsóház: 5. vesztes–2. vesztes (centerpálya), 4. vesztes–3. vesztes (a legjobb vesztes pihen), 12 óra: felsőház, az 1–6. helyért: SZVSE-Gyálarét–A/B győztese (centerpálya), C/D győztes–E/F győztes (műfű), G/H győztes–I/J vesztes (pockos). 13 óra: a 10. helyért (centerpálya), 4–6. helyért/1 (műfű), 7–9. helyért/1 (pockos). 13.40: 4–6. helyért/2 (műfű), 7–9. helyér (pockos), 14.20: 4-6. helyért/3 (műfű), 7-9. helyért/3 (pockos). 14 órától: hármas döntő (centerpálya). 16 óra: eredményhirdetés.

Olvasóink írták

  • 1. szegediultra 2010. augusztus 06. 06:31
    „Holnap mindenki szeolra!!! HAJRÁ FK HOLNAP!!!! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Csaba tizenkét év után visszatért a sportusziba

A klub saját nevelésű pólósa, Kiss Csaba 12 év után újra a Szegedben szerepel. A 139-szeres válogatott 1998-ban vándorbotot vett a kezébe, most 12 év után tér vissza Szegedre. Tovább olvasom