Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

Remekeltek a démászosok

Tegnap az ezer- és az ötszáz méteres selejtezőkkel megkezdődött a szolnoki Holt-Tiszán a kajakosok és kenusok első síkvízi Eb-, vb-válogatója.
Harminckét klub 585 versenyzője jelezte indulási szándékát a T-Mobile-kupa első felnőtt Eb- és vb-válogató szolnoki három napjára, amely az ifiknek egyben tájékoztatóviadal. A szegedi klub a második legnépesebb küldöttség (első a Honvéd 65 versenyzővel), amely 58 sportolót indít a viadalon. Tegnap délelőtt az ezer-, délután pedig az ötszáz méteres elő- és reményfutamokat rendezték.

Mai és holnapi program

A kajakosokra és a kenusokra ma délelőtt 9 órától a 200 méteres előfutamok, délután 3 órától pedig az 1000 méteres döntők várnak. Vasárnap 10 órától az 500 méteres finálékat rendezik meg, 15 órától pedig a legrövidebb táv, a 200 méter döntőire kerül sor.

A kenusoknál a leghosszabb távon szinte szegedi házi döntő lesz: az ötfős fináléba bejutott Vajda Attila, Joób Márton és Fürdök Gábor is. A női egyesek ezerméteres selejtezői után pedig a démászos Keresztesi Alexandra szintén készülhet a mai végső csatára. A párosok közül a Fürdök, Hüttner Csaba kenus duó a reményfutamból került a döntőbe, mint ahogy ott van a Sík, Csamangó, Gyökös, Boros (utóbbi tiszaújvárosi) kvartett is.

Délután az ötszáz méteres futamokban sem borult a papírforma. A szegediek ezen a távon is nagyszerűen szerepeltek. Vajda és Joób például az előfutamból rögtön az ötös döntőbe lapátolta magát, akárcsak a Sík, Csamangó kajak páros. A fináléba vezetett a Fürdök, Hüttner, valamint a Gyökös, Boros duónak is az útja, azzal a különbséggel, hogy ők túlóráztak egyet, azaz a reményfutamból kvalifikálták magukat a vasárnap délelőtti döntőkbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólókeretek

Három Csongrád megyei vízilabdás (Hosnyánszky Norbert, Tóth Andrea, Győri Eszter) is bekerült a… Tovább olvasom