Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Rendőr TE: tizedik éve talpon

Labdarúgás - Tizedik bajnoki idényét kezdi meg a szegedi Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya. Öt gyerekkel indultak, ma pedig már több mint százötvenen járnak a klubba.
2000 szeptembere. Egy kis klub nagy hónapja: ekkor, azaz szinte pontosan kilenc évvel ezelőtt kezdődött a szegedi Rendőr TE labdarúgó-szakosztályának működése. A megyei főkapitányságon dolgozó egykori labdarúgó, Sahin-Tóth Dezső meglátta a lehetőséget a Hunyadi tér, Hét vezér utcai óvoda, kapitánysági tornacsarnok háromszögben, így már csak Lukács János megyei főkapitány áldása kellett, hogy a Rendőr TE-ben megalakuljon a futballszakosztály is, amely kifejezetten gyermekekre szakosodott.

– Tudatosan készültem már aktív labdarúgóként is az edzősködésre. Öt sráccal kezdtem, közülük négy még mindig idejár, és a gyerekek létszáma mára már meghaladja a 150-et is, akikkel tizennégy szakember foglalkozik – mondta Sahin-Tóth.

A Rendőr TE ügyvezetője nagy sikernek tartja, hogy Szegeden a Tisza Volán mellett, annak nem ellenfeleként, hanem az utánpótlás-nevelés másik pólusaként a tömegbázisra épülő egyesület megkezdheti a tizedik évét.

Képzés Rendőr TE módra a szegedi Hunyadi téren. Fotó: Segesvári Csaba
Képzés Rendőr TE módra a szegedi Hunyadi téren.
Fotó: Segesvári Csaba

– Ennyi ideje talpon vagyunk, a város részéről elismernek, a Tisza Volán vezetésével egyfelé húzzuk az utánpótlás szekerét, hetedik éve rendezzük a Déli Aprók Ligáját, jelenleg is van két, a bő válogatott keretig eljutó fiatalunk, Hágelmann Endre két tanítványa, az 1995-ös Rózsa Dániel és az 1996-os Szántó Dániel, szóval jelentős eredményekkel rendelkezünk. És most már megvan a piramis a felnőttfutballig is, a 11–12 évesektől kezdve ugyanis a fiatalok átmennek az SZVSE-Gyálarétbe, amelynek felnőttcsapatát Ágoston István tartja életben. Egyelőre a megyei I. osztály a maximum, ahová a gyerekek eljuthatnak, de egyik nagy álmom, hogy az NB III révén a saját nevelésű fiatalokkal kimozdulunk a közvetlen régióból, miközben elfogadva a helyzetünket, aládolgoznánk egy, a széles tömegből kiemelkedő, szegedi élvonalbeli topcsapatnak – sorolta végül Sahin-Tóth.

Olvasóink írták

 • 5. Teo 2010. július 02. 08:24
  „Több írást a Rendőr TE utánpótlás nevelésről.”
 • 4. NógrádiT 2009. június 28. 13:33
  „Köszönöm a DM.-nek a cikk vissza helyezését!

  HAJRÁ SZEGED,CSAK ELŐRE”
 • 3. ultra 2009. június 28. 11:35
  „Él a foci SZEGED-EN !”
 • 2. NógrádiT 2009. június 28. 05:19
  „Sajnálom,hogy csak kis ideig volt "fönt az oldalon"az egész szegedi labdarúgásnak fontos,nagyszerű gondolatokat megfogalmazó írás.”
 • 1. focibarát 2009. június 27. 19:00
  „Tiszta, szép gondolatok,ehhez és a tíz éves munkához is gratulálok,és a célok megvalósulását, további sikereket
  kívánok. .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZUE: Széll újra a régi

Úszás - Az Egerben zajló 111. országos felnőtt úszóbajnokságot nagyszerűen kezdték még csütörtökön a… Tovább olvasom