Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Répcelakon kezdi a rájátszást a Szegedi TE

Szeged - A férfi tekecsapat Szuperliga felsőházi (az 1–4. helyért zajló) rájátszása szombaton 11 órakor Répcelakon kezdődik, ahol a hazaiak mellett a Szolnok, a Zalaegerszeg és a Szegedi TE küzd a pontokért.
Új célok, új feladatok – a szettekért vívott egyéni csaták után más jellegű küzdelem előtt állnak a Szegedi TE férfi tekézői. Ezúttal egyszerűsödött a képlet: minél többet kell dobni, ezzel segíteni a csapat összeredményét. Ha eddig voltak is apró botlások egyszeri harminc dobáson belül, amelyek a szett elvesztéséhez vezettek, ezentúl már tényleg minden fa számít.
A rájátszásról: az első négy csapat magával viszi az alapszakaszban megszerzett pontokat, majd ehhez gyűjthet helyszínenként öt, három, két
A negyedik kör házigazdája

A Szegedi TE helyzeti és pontelőnyből várja a rájátszást. Mindig esélyesként vág neki a bajnokságnak, ezt nyolcszor már igazolta is. A csapat keretében négy magyar és két szerb válogatott kerettag található, akik nagyon szeretnének végre ismét csapatbajnoki aranynak örülni. Ha ez így lesz, a 4. körben éppen Szegeden vehetnék át...

és egy pontot. Mivel a Szeged egy pont előnnyel áll a Zalaegerszeg előtt, elég könnyű kiszámolni, hogy ha holnap Répcelakon, majd jövő szombaton Szolnokon a négy gárda meccsében első helyen végez, bajnoknak vallhatja magát. Persze ebbe lesz beleszólása – és egyáltalán nem biztos, hogy lájkolása – a másik három csapatnak is, nézzük az ellenfeleket!

Répcelak
Újonc, azaz frissen felkerült csapatként jutott a négy közé. Ami tavaly a Kaposvár volt, az most a vasi együttes: a bajnokság meglepetése. Lampert Péter és Bóta Ervin révén egykori szegedi is található a keretében, utóbbi közös édesanya által Kakuk Levente testvére. Az első kör házigazdája.

Szolnok
Az örök harmadik, legalábbis az elmúlt években ez mondható el a csapatról. Az előző két bajnokság során a Szegeddel vívott elődöntőt, mindkétszer a Szeged volt a jobb idegenben és otthon is. Saját pályáján viszont bárkire veszélyes, Fehér Béla pedig extraprodukcióra (640–680 fa) is képes. A második kör házigazdája.

Kovácsék négy körre vannak a bajnoki címtől.  Fotó: Karnok Csaba
Kovácsék négy körre vannak a bajnoki címtől. Fotó: Karnok Csaba


Zalaegerszeg
Az örök rivális. Az elmúlt öt évben háromszor volt bajnok, igaz, ez még messze van a Szeged által elért nyolc aranytól. Válogatottak egész sora erősíti, ráadásul a jelenlegi bajnokság alapszakaszában Répcelakon és Szolnokon is több fát ért el, mint a Szeged. Szegeden viszont száz fával kikapott...

* * *

A program

Felsőházi rájátszás az 1–4. helyért, 1. kör, március 10. (szombat), 11 óra: Répcelak; 2. kör, március 17. (szombat), 11 óra: Szolnok; 3. kör, április 1. (vasárnap), 11 óra: Zalaegerszeg; 4. kör, április 14. (szombat), 11 óra: Szeged.

A rájátszás állása: 1. Szeged 34, 2. Zalaegerszeg 33, 3. Szolnok 23, 4. Répcelak 20 ponttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az NB III tavaszi szezonja

Mindhárom megyei NB III-as labdarúgócsapat hazai pályán kezdi meg a hétvégén a tavaszi szezont. Tovább olvasom