Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Repkedtek a csúcsok: Márton Anita, Bogdán Annabella és Seres András is remekelt

Kiváló eredményeket értek el a Csongrád megyei klubok sportolói a szegedi Tisza-kupa atlétikai versenyen: Márton Anita diszkoszvetésben, Bogdán Annabella gerelyhajításban ért el új egyéni csúcsot, miközben Seres András diszkoszvetésben az ob-eredménynél nagyobbat teljesített.
Az ember csak kapkodhatta a fejét. Az atlétika hazai élvonalából jó néhány sportoló eljött a szegedi Felső Tisza-parti stadionban rendezett Tisza-kupa hagyományos nemzetközi nyílt viadalra, amely Szeged váro-
sának egyik legjelentősebb atlétikai rendezvénye.

És ha már eljöttek, döntögették is az egyéni és versenycsúcsokat. A friss Eb-3. Márton Anita rögtön két egykori rekordot adott át a múltnak: diszkoszvetésben például úgy nekilendült, és olyan messzire vetette a sportszert, hogy azt hittük, az Etelka sori garázs falába csapódik. Végül nem történt komoly baj, ám így is 59,27 méterrel egyéni csúcsot ért el. A Tisza-kupa történetének női mezőnyében még nem dobtak el olyan messzire súlyt, mint amilyen távolságra Márton repítette. Az általa teljesített 18,43 méter tehát új versenycsúcs, és ezzel a kiváló atléta megint igazolta, a 18 méteres dobások már szinte rutinból jönnek – ahogy a szezon nagy részében is. Márton mindkét számban első lett.

Jól koncentrált. Bogdán Annabella új egyéni csúcsot ért el a gerellyel, és így ranglistavezető. Fotó: Frank Yvette
Jól koncentrált. Bogdán Annabella új egyéni csúcsot ért el a gerellyel, és így ranglistavezető. Fotó: Frank Yvette

A gerelyhajítás idei magyar bajnoka, Bogdán Annabella a szakágában átlépte a bűvös, 54 méteres határt – éppen egy centiméterrel –, ezzel az első helyet érő dobással pedig nemcsak egyéni rekordot döntött, hanem a magyar ranglista élére ugrott.

Seres András szintén kitett magáért, hiszen a székesfehérvári országos bajnokságon elért 58,20 méteres dobásához képest 61,26 méterre vetette a diszkoszt, ám ezúttal nem a bajnok Kővágó Zoltán (Szolnok), hanem a 20 éves nyíregyházi Szikszai Róbert előzte meg.
A dr. Trényi Imrének emléket állító férfi kalapácsvetésben ifj. Eperjesi László végzett az élen, eredménye 56,59 méter volt.
Márton Anita súlyemelő bajnok lehet

A Titán TC atlétája, Márton Anita tavaly elindult a magyar felnőtt női súlyemelő bajnokságon, ahol Magát Krisztina mögött második helyen végzett. A győztes ugyan tagadta, de később doppingvétségen érték, az ügy egy évig húzódott, de most már hivatalosan is felkerült a nemzetközi szövetség honlapján a 2013-ban eltiltottak listájára, így még egy évig nem szerepelhet semmilyen versenyen. Emiatt valószínűleg elveszíti tavalyi, hatodik bajnoki aranyérmét, amelyet az Európa-bajnoki bronzérmes szegedi súlylökő, Márton Anita kaphat meg.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melyik a legsportszerűbb csapat? Heten tíz pont alatt

A Csongrád megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokságok kezdetekor játékot indítottunk, amelynek… Tovább olvasom