Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Replay Fight: Filó és Sárközi a két főszereplő

Holnap 19 órától – kapunyitás: 17 órától – harmadszor rendeznek az újszegedi sportcsarnokban ketrecharcgálát, amely ezúttal a Replay Fight nevet viseli. Az este programjában várhatóan tizenöt meccs kap helyet, a főmérkőzés két szegedi riválisé, Filó Andoré és Sárközi Róberté.
Fogynak rendesen a belépők. A szegedi Szentháromság utcában lévő Tensi Tours irodájában hiába volt még csak délelőtt, amikor ott jártunk, a jegyek iránt érdeklődők és vásárlók szinte váltották egymást. Ez is jelzi, nagy az érdeklődés az ezúttal a Replay Fight nevet viselő szombati, harmadik szegedi ketrecharcgála iránt. És nem csak azért, mert a főmérkőzés, az egymással 1996 óta rivalizáló Filó Andor és Sárközi Róbert meccse izgalmasnak ígérkezik, hanem mert az est további programjában ugyancsak változatos, érdekes találkozók szerepelnek.

Először nézzük a két főszereplőt: Filó szerdán érkezett haza Angliából, ahol felkészült erre a mérkőzésre.

– Két és fél éve foglalkozom a ketrecharccal, amelyben az őszinteség tetszett meg. Hivatalosan két mérkőzésem volt eddig, mindkettő Northamptonban, és mindkettőt megnyertem. Január közepe óta készülök erre a találkozóra, hétfő este pedig már vissza is térek Angliába, hiszen edzenem kell, mert bő négy hét múlva Northamptonban ismét következik egy meccs. Szombat este sok nézőt, óriási hangulatot, a meccstől pedig egy kőkemény küzdelmet várok, amelyen az győz, aki harcosabb – nyilatkozta Filó.

Riválisok: Filó Andor...Fotó: DM/DV
Riválisok: Filó Andor...
Fotó: DM/DV

A másik főszereplő, Sárközi sem bízott semmit a véletlenre, azaz saját környezetben, saját edzőtársakkal dolgozott.

– A sportággal 1999-ben ismerkedtem meg, majd 2001-ben már én is kipróbáltam. Eddig harminchat mérkőzésem volt, pontos statisztikám ugyan nincs, de azt tudom, több a győztes, mint a vesztes meccsem. Általában hathetes felkészülési idő van egy mérkőzésre, de ezt a találkozót már nagyon régóta tervezzük, szervezzük. Egészséges rivalizálás és győzni akarás dolgozik bennem, maga a gála is ütős lesz, a végén pedig csak egy maradhat. Nyerni szeretnék – vélte Sárközi.

 ...és Sárközi Róbert holnap a ketrecben összecsap. Fotó: Segesvári Csaba
...és Sárközi Róbert holnap a ketrecben összecsap.
Fotó: Segesvári Csaba

Rajtuk kívül további szegedi szereplők is a ketrecbe lépnek, így Sárközi testvére, Bárdos András, aztán Gulyás Csaba, Elter Antal, Bertalan Dezső, Hegedűs András és Kalmár István. Az előző eseményen, 2009-ben nagy sikere volt a hölgyek ketrecküzdelmének, amely ezúttal sem marad el: Lantos Renáta és Vincze Lilla esik egymásnak a ketrecben. Várhatóan 15 meccset szurkolhatnak végig a nézők, akik a 17 órás kapunyitás után harcos klipeket, majd felvezető csatákat láthatnak a 19 órás hivatalos kezdésig.

Ami pedig nagyon fontos: jegyet elővételben ma még lehet kapni 9.30 és 17.30 között a Tensi Toursban, majd már emelt áron az esemény előtt, 10 órától a sportcsarnokban. Érdemes sietni, mert mint említettük: nagy az érdeklődés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmekkel debütáltak az algyői úszók

A közelmúltban megalakult az Algyői Úszó Közhasznú Egyesület szenior szakága, amely már be is… Tovább olvasom