Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Repülőrajtot vett Hommával a Tisza Volán SC

Repülőrajtot vett a labdarúgó NB III újonca, a Tisza Volán SC. A szegedi gárda két győzelemmel (Kiskunfélegyháza, Algyő) kezdte a bajnokságot (a pénteki, harmadik fordulóban, a Felső Tisza-parti stadionban 16.30-tól a REAC-ot fogadja), az MK-ban pedig kiütéses vereséget mért a Gyulára.
Repülőrajtot vett a labdarúgó NB III újonca, a Tisza Volán SC. A szegedi gárda két győzelemmel (Kiskunfélegyháza, Algyő) kezdte a bajnokságot (a pénteki, harmadik fordulóban, a Felső Tisza-parti stadionban 16.30-tól a REAC-ot fogadja), az MK-ban pedig kiütéses vereséget mért a Gyulára. A három találkozón nyolc gólt szerzett az együttes japán támadója, Homma Kazuo.

Június 10-én, a megyeegy rangadóján a Tisza Volán 1–0-ra legyőzte a Balástyát. Azon a meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa – a találkozót követően a szegediek önfeledten ünnepelték a feljutást. A felejthetetlen estén egyszer csak odahajolt e sorok írójához Vágó Attila edző, és a következőt mondta: „Homma visszajön hozzánk!" Esküszöm, úgy mondta, mintha legalábbis Drogbáról lenne szó...

Azóta már bebizonyosodott, újbóli leigazolása telitalálatnak bizonyult. Újbóli, hiszen a felkelő nap országából érkezett csatár 2005 februárjától négy hónapon át már viselte az akkor FC Szeged néven az NB I/B-ben szerepelt csapat mezét.

– Tizenegy találkozón kilencszer voltam eredményes – mesélte Homma. – Jól ment a játék, így aztán elkerültem az NB I-es Pápába.

Nem kell hozzá tolmács

Ha Hommával akar beszélni az ember, nem kell azon törnie a fejét, hogy miként tudja megértetni magát. A 27 éves japán labdarúgó ugyanis meglepően jól beszéli a nyelvünket. Amikor megdicsértem, csak mosolygott.
– Szerintem is jó a nyelvérzékem, elég könnyen ragadnak rám a szavak, a kifejezések – jelentette ki. – Szerbül is viszonylag jól beszélek, mindez annak köszönhető, hogy magyarországi légióskodásom előtt két és fél éven át a déli szomszédaiknál rúgtam a labdát. Úgy látszik, ha még több nyelvet akarnék elsajátítani, akkor muszáj lesz még néhány országban futballoznom.

Új állomáshelyén is belopta magát a szurkolók szívébe, főleg akkor, amikor a bajnoki aranyért hajtó Újpestet az ő nagyszerű góljával győzte le az esélytelennek tartott kis csapat. A szerződése idén júniusban járt le, és bár marasztalták Pápán, elfogadta a Tisza Volán ajánlatát.

– Otthon, Japánban voltam, épp vonaton ültem, amikor megcsörrent a mobilom. Egykori edzőm, Vágó Attila hívott. Nemcsak fel, hanem a TVSC-be is. Váratlanul ért a megkeresés, sokat gondolkodtam, mitévő legyek. Végül igent mondtam. A hosszú sérülésem után mihamarább játékba akartam lendülni, ahhoz pedig tökéletes hely a Volán.

Ami azt illeti, nem sokat vacakolt, pár hét alatt visszanyerte régi önmagát, elkezdte futószalagon termelni a gólokat. Az eddigi nyolc találata is elismerésreméltó, de játékát elemezve az is feltűnő, ahogy a robosztus védők között megtartja a labdát, nem beszélve a kapu elé érkezéséről: tanítani való.

– Téved, ha azt gondolja, hogy elégedett vagyok magammal. Mindig azon jár az agyam, hogy lehetnék még jobb. Tudom, hogy sokat tehetek a csapatért, minden idegszálammal arra törekszem, hogy megfeleljek a velem támasztott elvárásnak. Azt nem jelentem ki, hogy bajnokok leszünk, de azt igen, hogy erre van esélyünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa vagy a nyomorúság völgye?

A fenti kérdés a Hamburger Morgenpost tegnapi számában jelent meg, és hűen tükrözi, mit jelentene a… Tovább olvasom