Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Részvételi csúcs és címvédés

Az év utolsó szegedi sakkeseményeként rendezték meg a III. Dr. Berecz Árpád Emlékversenyt a Novotel Hotelben.
 A nemzetközi versenyen 99 sakkozó mérte össze tudását hét fordulóban. A torna hajrája izgalmasan alakult, szó szerint az utolsó pillanatokban dőlt el a győztes kiléte.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kilencen osztoztak az első helyen 5,5 pontot gyűjtve, és a végső sorrendet csak a Buchholz-számítás (az egyes versenyzők ellenfelei által a versenyen elért pontok összege) döntötte el minimális különbséggel. A fordulatos játszmákat követően végül a szegedi Kopasz Róbert FIDE-mester címvédésével alakult ki a végeredmény.
 
Remek meccsek, sok induló Szegeden. Fotó: DM
Remek meccsek, sok induló Szegeden. Fotó: DM


Csizmadia László, a szervezőbizottság tagja elmondta, rendkívül elégedettek a tornával, és 2016-ban is meg szeretnék tartani a versenyt, emléket állítva a szegedi sakk nemrég elhunyt jeles képviselőjének, dr. Berecz Árpádnak. 

Csizmadia külön kiemelte, nagy örömöt jelentett a szervezők számára, hogy a résztvevők közel fele ifjúsági játékos volt. További részletek a szervező Maróczy Géza Sportegyesület honlapján (maroczygezase.hu) találhatók.

A végeredmény: 1. Kopasz Róbert (5,5 pont, Maróczy SE), 2. Zakariás Dávid (5,5 pont, Maróczy SE), 3. Fekete Albert (5,5 pont, Kisújszállási SE), 4. Csizmadia László (5,5 pont, Maróczy SE), 5. Nagy Dániel (5,5 pont, Maróczy SE), 6. Csonka Balázs (5,5 pont, Budapesti Titánok SE), 7. Ligia-Letitia Jicman (5,5 pont, Románia), 8. Csikós Mihály (5,5 pont, Makói SVSE).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megválasztottuk a Csongrád megyei csapatok legjobbjait

Megválasztottuk a Csongrád megyei csapatok legjobbjait
2015-ben rendeztük lapunk 46. Év Sportolója díjátadóját, ahol sok fantasztikus teljesítményt nyújtó egyéni versenyzőt és csapatjátékost is elismertünk. Tovább olvasom