Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Révész család: apa és lánya is nyeregben

Egy magyar bajnoki cím nagy öröm egy családban. Kettő még nagyobb: a Szegedi Kerékpáros Sport Clubban versenyző Révész Gábor és lánya, Révész Anikó is megnyerte a kerékpáros országúti magyar bajnokságot.
A szegedi kerékpáros, a szeniorok között versenyző Révész Gábor (SZKSC – képünkön fent) lett az idei ob időfutambajnoka, a mezőnyversenyben pedig harmadik helyen végzett. Lánya, Anikó (képünkön lent) sem maradt el apjától, a nők között ő is első lett az időfutam-bajnokságban.

– Az egész családom versenyszerűen sportolt, így nekem is természetes volt a mozgás – mondta Révész Gábor.

– Fiatalabb koromban leginkább a kosárlabda foglalkoztatott, egészen a diplomám megszerzéséig, a tanítás kezdetéig játszottam is. Miután abbahagytam, éreztem, hiányzik a mozgás, így elkezdtem futni, teljesítettem 13–14 maratonit, majd megismerkedtem a duatlonnal – mesélte a szenior sportoló.

Révész Gábor lett az idei ob időfutambajnoka, a mezőnyversenyben pedig harmadik helyen végzett. A szerző felvétele
Révész Gábor lett az idei ob időfutambajnoka, a mezőnyversenyben pedig harmadik helyen végzett. Archív. A szerző felvétele

Már több mint 20 éve kerékpározik, a sportágba pedig lánya, Anikó szinte beleszületett. – Soha nem akartam presszionálni a lányomat arra, hogy kerékpározzon – mondta Gábor.

– Szabad akaratból kezdtem el – helyeselt Anikó. – Gyermekkoromban mindenféle sportot kipróbáltam, biciklizni csak a gimnázium után kezdtem. Édesapám tartott edzéseket kiskoromban, így természetesen az ő hatása is közrejátszott abban, hogy itt kötöttem ki. Először spinningeltem, onnan ültem át az országúti bringára – mesélt a kezdetekről.

Révész Anikó magyar időfutam bajnok lett az idén. Archív. A szerző felvétele
Révész Anikó magyar időfutam bajnok lett az idén.
Archív. A szerző felvétele

Magyarországon a kerékpársport helyzete siralmas. Nincs benne pénz, mindent önerőből kell megoldani. De vajon meg lehet-e élni a kerékpározásból?

– Szeretnék félprofi lenni, de még nem tudom, mit hoz a jövő – mondta Anikó. Édesapja határozottabban fogalmaz: – Nem lehet csak kerékpározni. Anikónak az iskola fontos, nem véletlen, hogy tavaly második lett egy „Jó tanuló, jó sportoló" pályázaton.

És hogy ő meddig teker még? – Amíg fel bírok ülni a bringára, addig folytatom. Persze később változnak a célok, de egyelőre élvezem, hogy bajnok lehetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadémiák meccsei pénteken Vásárhelyen

A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség és a Hódmezővásárhelyi FC közös rendezésében rangos… Tovább olvasom