Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Révész Gábor sportigazgató, tanár és egyesületi elnök egyben

Pedagógusokat, testnevelőket bemutató sorozatunkban ismét egy olyan labdarúgó-szakember következik, aki a Bozsik-program intézményi népszerűsítéséért kapott a magyar szövetségben elismerést. A mórahalmi Révész Gábor (43) sportigazgató, tanár és egyesületi elnök is, azaz rálát a térség futballjára.
Négy Csongrád megyei futballedző kapott az MLSZ-től elismerést a Bozsik-program intézményi népszerűsítéséért, fejlesztéséért. A Mórahalmon tevékenykedő Révész Gábor – a másik három díjazott a szegedi Kiss László, a makói Czirbus Gábor és a csongrádi Gál Lajos – rengeteget tett a térség labdarúgásáért.

– Meglepődtem, nagyon örültem, egyben óriási megtiszteltetés is. A Bozsik-programban a kezdetek óta benne vagyunk, sőt még az elődjében is szerepeltünk. Nyilván azért is kaptam az elismerést, mert elég régóta a rendszer tagja a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, amellyel az előző kiírásban az ötödikes, hatodikos diákok alkotta csapattal negyedikek lettünk a Telkiben rendezett országos döntőn. Nagy köszönet jár Kazi László ruzsai kollégámnak, aki sokat segített – nyilatkozta a pedagógus.

Révész Gábor Szegeden él, ám régóta Mórahalmon dolgozik.

Révész Gábor (jobbra) rajta tartja a szemét a mórahalmi labdarúgáson. Fotó: Tóth Zsolt
Révész Gábor (jobbra) rajta tartja a szemét a mórahalmi labdarúgáson.
Fotó: Tóth Zsolt

– Lassan huszonöt éve ingázok a két település között. Az első években az alsóban napközis tanárként dolgoztam, utána kerültem át a sportcsarnok vezetőjének, majd az iskola pedagógusa, mellette városi sportigazgató vagyok, miközben a VSE elnökeként is tevékenykedek fél éve. Édes sztori, amikor egy kisgyerek zsebre dugott kézzel akart futni, és amikor mondtam neki, hogy vegye ki a kezét, azt mondta: nem lehet, mert nyalóka van benne. Aki ezzel foglalkozik, azt minden tornán, hétről hétre éri élmény. A sportszervezői munka, amikor négyszáz sportolót megmozgatok, szintén emlékezetes eseményeket adott, illetve a megyei I. osztályú bajnokságban a legutóbbi, Tisza Volán elleni sikerrel együtt az egymás utáni hat győzelem ugyancsak kellemes emlék. A munkában és a közösség erejében hiszek, ez érvényes a gyerekekre és a felnőttekre is. Ha valahol keményen dolgoznak, ott előbb vagy utóbb van eredmény is, bár ez a kicsiknél még nem lényeges. Ez a titka a felnőttek feljavult szereplésének is, amelyhez hozzájárul egy fiatal, ambiciózus edző, valamint a háttér megteremtése. Örülök, hogy ilyen színvonalas most a megyei bajnokság, hiszen az élbolyban lévő csapatok elsők szeretnének lenni, és feljutásról álmodnak – vélte Révész Gábor.

A szakember a Radnóti-hétfőkön a rendező csapat kapusa volt, és manapság is eljár rendszeresen mozogni – a családban természetes a sportolás.

– A feleségem kosarazott, és mindkét gyermekemnek köze van vagy volt a rendszeres mozgáshoz. A 18 éves Ádám fiam, aki benne volt az U18-as All Star-csapatban, jelenleg a Szedeák felnőttkeretének tagja, és az U23-as bajnokságban játszik. A sógorom, Kiss Zsolt, az NB I A csoportos együttes kapitánya már gyerekkorában megfertőzte őt a kosárlabdával. A lányom, Evelin most végez a főiskolán; kosarazott, aerobikozott, tehát ő is tudja, mit jelent a sportolás – mondta végül Révész Gábor.

Olvasóink írták

  • 1. allegro 2013. október 17. 14:59
    „Gratula!
    Egyben: A magyar foci alapjait lelkes, elkötelezett pedagógusok rakják le, a siker rajtuk nem múlik.
    ..a nemzeti válogatottal mi történik mégis, és miért? A siker összetevői..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Andrusch: Szalai már régen elmondta véleményét Egervárinak

Puskásék óta azt várjuk, hogy egy Skoda-futószalagról a végén Porsche sportautók jöjjenek le - ezt is mondta a szakember. Tovább olvasom